FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Grega Sorčan, dobrodošel v rumeni družini!

Prva letošnja evropska preizkušnja se vse bolj približuje, z njo pa se bomo soočili tudi s pomočjo vratarja, ki ga ni treba posebej predstavljati. Z veseljem namreč sporočamo, da bo domžalska vrata v prihodnje branil slovenski reprezentant Grega Sorčan, ki se v Domžale seli iz dosedanjega prvoligaškega tekmeca Gorice.

GregaSorcanDomzale

Vesel sem, da bom odslej branil barve Domžal. Želel sem narediti korak naprej v moji karieri. Menim, da so Domžale pravšnja izbira, saj gre za odličen klub, ki se že vrsto let bori za vrh slovenske lige, uspešne igre pa kaže tudi na evropskem nivoju. V sezoni, ki je pred nami, nas čaka veliko izzivov, s katerimi se bomo soočili po najboljših močeh. Fantje so me dobro sprejeli, v tem klubu imam veliko prijateljev, z mnogimi se tudi poznam iz različnih reprezentančnih selekcij. Komaj že čakam prve tekme, moja želja pa je klubu vsekakor pomagati do čim boljših rezultatov,“ zadovoljstva ob prihodu v rumeno družino ni skrival mladi in obetavni vratar, ki ima za sabo že vrsto let uspešnega nastopanja na prvoligaški ravni.

Za Gorico je namreč v štirih sezonah in pol vknjižil 145 uradnih nastopov, še pred tem je nastopal v italijanski Primaveri, v kateri je za Chievo odigral 22 tekem. Član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije, v zadnjem obdobju pa tudi članski reprezentant, je svojo kariero sicer začel v kranjskem Triglavu, od koder se je še kot najstnik preselil v italijanski Chievo. V Italiji se je zadržal dve leti, nato pa je postal član Gorice. S slednjo smo se v teh dneh dogovorili za prestop, tako da bo 23-letni vratar v prihodnjih treh sezonah polnopraven član Domžal.

Novinca v rumeni družini je pozdravil tudi športni direktor Matej Oražem. “Takoj, ko se je pokazala možnost, da pripeljemo Grego, smo jo zelo resno zagrabili. Razlogov za njegov prihod ni potrebno predstavljati, saj smo pripeljali nogometaša reprezentančnega kalibra, ki je obenem še vedno zelo mlad, a premore tudi veliko izkušenj, saj že vrsto let spada med najboljše slovenske vratarje. Veseli nas, da smo praktično prvič v naši zgodovini v stanju, da za kakšnega igralca slovenske lige plačamo odškodnino, kar vsekakor tudi nakazuje na rast in ambicije kluba. Celotna situacija se je za nas razpletla praktično idealno, tako da smo veseli, da lahko Grego pozdravimo v naši rumeni družini.“

Besedilo in foto: Alen Obrez 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB