FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Vsem skupaj se lahko samo zahvalim!

Gaber Dobrovoljc bo nogometno pot nadaljeval v tujini. Pred dnevi je namreč sklenil sodelovanje s Fatih Karagümrük S.K, pred odhodom v Turčijo pa je postregel s še zadnjim sporočilom.

Dobrovoljc je v svojem domačem klubu pričel trenirati s 7 leti. Razvoj ob prehodu v starejše selekcije MNC Domžale in prevzemanje vse pomembnejše vloge v svoji starostni kategoriji je bila nagrajena ob prehodu v člansko moštvo, za katero je nepretrgoma nastopal od sezone 2010/11 dalje.

“Vesel sem, ker mi je uspelo narediti prestop na tuje, hkrati pa Domžal ni bilo lahko zapustiti. Malce je bilo čudno, ko sem odhajal. Pogrešal bom vse, s katerimi sem se videval praktično vsak dan, še posebno soigralce,'' je sprva dejal novopečeni osrednji branilec turškega drugoligaša, ki domuje v Istanbulu.

Pod vodstvom sedanjega trenerja mladincev Darka Birjukova je premierni nastop v dresu rumene družine dočakal 5. aprila 2011 na gostujoči tekmi z Olimpijo, v vmesnem obdobju pa je v vseh tekmovanjih zbral kar 214 nastopov na katerih je dosegel 17 zadetkov. S 172 med prvoligaško konkurenco je postal tudi  5 najuspešnejši v zgodovini Domžalskega kluba. Dres mlajših reprezentanc izbrane vrste je nosil na 42 tekmah.

''Najtežje je bilo, ko sem zaključil mladinski staž in prišel v člansko moštvo. Bilo je obdobje, ko nisem igral praktično nič in takrat sem si z vztrajnim delom priboril nastopanje v začetni enajsterici. Ko se ozrem nazaj lahko povem, da je klub v obdobju, ki sam ga preživel v njem, zelo zrastel. Tako v organizacijskem kot trenažnem in konec koncev tudi tekmovalnem smislu. Skozi leta smo nizali številne dobre predstave tudi na evropskem prizorišču, kjer smo redno nastopali vrsto let. Ob enem smo pokazali, da se nikogar ne bojimo in ravno to je tisto, na kar sem najbolj ponosen.''

V skupaj kar 19 letih se je nabralo ogromno spominov, toda kateri je najlepši? “Najlepši večeri so bili ravno tisti večeri, ko smo igrali evropske tekme. Z zares velikimi klubi nismo zgolj igrali, ampak smo jih tudi nadigrali. V mislih imam predvsem dvoboja z West Hamom in Marseillom, tukaj je tudi Freiburg. Posebno mesto ima tudi pokalni finale v Kopru, kjer sem dosegel odločilni gol na tekmi z Olimpijo in tako prišel do pomembne lovorike.''

''V tem trenutku se vsem skupaj lahko samo zahvalim, ob enem pa sedaj že nekdanjim soigralcem sporočam, da bom za njih navijal na vsakem koraku,'' je zaključil otrok kluba, Gaber Dobrovoljc.

Hvala za vse in srečno, Gabi!

Besedilo: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB