FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Razveljavili so nam dva regularna zadetka!''

Nogometaši Domžal so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije zabeležili četrti poraz v letošnji sezoni. Razburljivo tekmo z NK Maribor je pred 1800 gledalci zaznamovalo hitro vodstvo gostov, poškodba gostujočega vratarja, izključitev Simona Rožmana in kar trije razveljavljeni zadetki rumenih.

V začetni enajsterici Domžalčanov se je tokrat premierno znašel branilec Damjan Vuklišević, Med osemnajsterico je bil tudi zadnji poletni novinec Arnel Jakupović, ki je v igro vstopil v 80. minuti. Derbi 8. kroga državnega prvenstva je s hitrim zadetkom v 7. minuti srečanja odprl Jasmin Mešanović. Sledilo je nesrečno trčenje Estonca Sappinena in vratarja Kenana Pirića, ki zaradi izgube zavesti ni mogel nadaljevati srečanja, kmalu za tem pa smo videli odgovor Domžal. Sprožil je Adam Gnezda Čerin, odbito žogo Jasmina Handanovića, ki je le nekaj trenutkov pred tem zamenjal poškodovanega Pirića, pa je v mrežo pospravil Rauno Sappinen. Stranski sodnik je na začudenje vseh dosodil prepovedani položaj, počasen posnetek pa je potrdil, da estonski reprezentant še zdaleč ni bil v nepravilni situaciji.

Rumeni bojevniki so v drugem polčasu mrežo gostov zatresli še dvakrat, v obeh primerih pa je veselje ponovno preprečila zastavica stranskega sodnika Mateja Žuniča, ki je pri prvem zadetku napačno ocenil položaj Podlogarja. Do konca tekme smo videli številne priložnosti na obeh straneh, rezultat pa se kljub temu več ni spreminjal.

Povsem legitimna reakcija s strani domače klopi pri prvem razveljavljenem zadetku je bila hitro sankcionirana. Glavni trener Simon Rožman je prejel neposredni rdeči karton in vodenje moštva je tako prevzel pomočnik Aleš Kačičnik, ki je ob koncu tekme dejal: ''Najprej čestitke Mariboru za zmago, toda pohvaliti je potrebno tudi naše fante, ki so odigrali zares kvalitetno tekmo, tako v napadu, kot v obrambi. Po drugi strani moram povedati, da so nam razveljavili dva regularna zadetka, ki bi zagotovo spremenila potek srečanja. Poleg tega gre izpostaviti tudi mejni prekršek za enajstmetrovko nad Slobodanom Vukom, ampak vseeno smo imeli še dovolj priložnosti, da bi rezultat obrnili v našo korist, kljub temu, da so bili nevarni tudi gostje. Vpliv na dvoboj je zagotovo imela tudi hitra izključitev Simona Rožmana, ki je neposredni rdeči karton prejel zgolj zaradi vprašanja ''Zakaj je bil zadetek razveljavljen?''. Mislim, da gre s strani delivcev pravice za rahlo podcenjevalni odnos do vseh nas, ki vsakodnevno delujemo z igralci, se trudimo po najboljših močeh, da bi prišli do želenih ciljev, zato sem mnenja, da takšen način obravnavanja predvsem glavnih trenerjev ni pošten. Prikazali smo igro, na kateri lahko gradimo v prihodnje. Verjamem, da bomo kmalu splavali iz krize, začeli nabirati točke, ta tekma pa nam je lahko vodilo k temu.''

Kazen v obliki rumenega kartona je prejel tudi sam: ''Porumenel sem zaradi odziva na razvidno igranje z roko blizu kazenskega prostora Mariborčanov. V določenih trenutkih bi lahko tudi sodniki malce drugače reagirali. Odnos je preprosto preveč aroganten. Nogomet je igra, ki vključuje čustva in sodniki bi morali razumeti, da so zavoljo tega prisotne tudi čustvene reakcije. Identična zadeva se je pripetila na tekmi s Celjem, ko je bil prvi vodilnem zadetku gostov povsem jasen prepovedani položaj, pa se kljub temu nič ni zgodilo. Karavana gre dalje. Ne iščemo izgovorov za nastali položaj, vendar so stvari, ki preprosto ne gredo skupaj. Ko vodiš tekmo, si impulziven, vselej so prisotna čustva, nogometa si brez njih preprosto ne morem predstavljati,'' je o spornih trenutkih nedeljske tekme dejal Kačičnik.

Domžalčani so v zadnjem prvenstvenem izzivu pred odhodom na reprezentančni premor prikazali všečno predstavo, toda znova so ostali praznih rok: ''Dejstvo je, da smo na ključnih položajih izgubili nosilce igre. Odšel je prvi vratar, branilec, vezist in napadalec, skupno pa je odšlo več kot petnajst nogometašev lanske zasedbe. Prišli so novi fantje, vendar jih je v tako kratkem času v vse naše mehanizme zelo težko vpeljati. Pred nami je reprezentančni premor, ki ga bomo izkoristili za utrditev moštva, čeprav bo zaradi reprezentančnih obveznosti manjkalo precej nogometašev. Kot sem že dejal, srečanje z Mariborom nam mora biti vodilo za prihajajoče dvoboje. Slej ko prej, se bo stanje obrnilo v našo prid. Kar smo v prejšnjih srečanjih pogrešali, smo danes odlično prikazali. Potrebno se je boriti in ne umirati v lepoti. Nesrečno nismo prišli do zadetka, vendar s takšno željo in prizadevnostjo, se bo, ne glede na vse, to kmalu obrnilo, saj je kvaliteta na naši strani.''

Moštvo je v dvoboj vstopilo s spremenjeno taktično zamislijo, ki pa v prihodnje ne bo prevladovala: ''Za igranje v sistemu 3-5-2 smo se odločili, ker smo želeli gostom preprečiti razvoj igre v obrambni vrsti. Na zadnjo vrsto smo pritisnili z dvema napadalcema, višje se je postavil tudi Senijad Ibričić. Zavedali smo se, da bomo v primeru premajhne agresivnosti bili deležni nevarnih protinapadov s strani Maribora, kar se je tudi zgodilo, vendar smo se uspešno ubranili. V takšnem igralnem sistemu smo že bili uspešni, tokrat pa smo se zgolj prilagodili igralnemu slogu Maribora. Ne gre za nikakršno preusmeritev,'' je zaključil Kačičnik, ki tako kot Rožman, zaradi kazni, naslednje prvenstvene tekme ne bo smel spremljati s klopi za rezerviste.

Nova prvoligaška tekma rumene bojevnike čaka v četrtek, 12. septembra, ko v Domžale prihaja Mura. Zaostalo srečanje 3. kroga bo odigrano ob 20:10.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB