FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Matevž Dajčar v Atalanto!

Mladinski nogometni center Domžale do nove potrditve izjemno kakovostnega dela. V Atalanto odhaja otrok kluba Matevž Dajčar!

Mladi obetavni vratar, ki je doslej nastopal za mlajše selekcije rumene družine, bo nogometno pot nadaljeval v Italiji. 17-letnik, za katerega je v zadnjem obdobju vladalo izjemno zanimanje številnih evropskih velikanov, je s klubom članskega reprezentanta Josipa Ilićiča, podpisal 3-letno sodelovanje.

Športni direktor Matej Oražem je nov uspešen prestop mladega nogometaša pospremil z izbranimi besedami: ''Matevž je velik talent, smolo, ki jo ima pa je ta, da je v isti starostni kategoriji tudi njegov bratranec Klemen Mihelak. Ko je prišla ponudba s strani Atalante, smo morali biti tudi iz tega vidika realni. Mislim, da je to zanj izjemna priložnost, da se dokaže v tujini. Marsikdo se je tam sicer tudi že opekel, vendar verjamem, da bo tokrat drugače. Atalanta je pokazala izredno zanimanje zanj in temu primerna je bila tudi odškodnina, zato smo se enostavno odločili, da Matevžu to priložnost tudi omogočimo. Za vse kar je storil v našem klubu se mu ob tej priložnosti zahvaljujem, v novi sredini pa mu želim veliko uspeha.”

Novopečeni vratar Atalante, aktualnega prvaka v tekmovanju primavera, je v preteklem letu v dresu kadetske selekcije Domžal zaigral na dvajsetih tekmah. 190 centimetrov visoki čuvaj mreže je en nastop zabeležil tudi v 1. mladinski ligi.

Ob odhodu je Dajčar povedal: ''Gre za izjemno priložnost, ki sem je zelo vesel. Soigralci so me lepo sprejeli in v novem okolju se počutim odlično, kar je v tem trenutku tudi najpomembneje. Domžale so moj klub, moje mesto in v obdobju, ki sem ga preživel v rumeni družini sem vselej užival. Odločitve o odhodu ni bilo lahko sprejeti, vendar sedaj je pred mano nov izziv. Vanj se podajam z željo po napredku in seveda ciljem, da se v še kvalitetnejšem okolju naučim kolikor se le da. Prepričan sem, da se bo vse skupaj dobro izteklo in da je to zgolj začetek nečesa velikega.”

Nogometni klub Domžale Matevžu na nadaljnji nogometni poti želi veliko uspeha. Srečno!

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB