FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Obrniti negativni trend

Tekmovalne obveznosti se nadaljujejo v Murski Soboti. S srečanjem 12. kola bodo nogometaši Domžal in Mure, ki so včeraj postali tudi najatraktivnejši četrtfinalni par Pokala Slovenije, pričeli ob 20.15. Prenos tekme bo na Planet TV.

nkd 14 sappinen

Varovanci Anteja Šimundže po uvodnih 11. kolih državnega prvenstva z dvajsetimi osvojenimi točkami zasedajo četrto mesto na razpredelnici. V sredo so na gostovanju pri novincu Bravu iztržili izid 3:3, zadnja medsebojna tekma Domžal in Mure, ki je bila odigrana pred vsega dvema tednoma, pa se je zaključila brez zadetkov.

Pred tekmo je razmišljanje podal napadalec Rauno Sappinen: “V Sloveniji sem že kar nekaj časa in lahko povem, da mi stil domžalske igre ustreza. Prav tako je takšen slog lepo opazovati, saj radi držimo žogo v svoji posesti, veliko kombiniramo, dolgih podaj na pamet pa praktično ni. Domžale so mi všeč tudi kot mesto. Gre za majhen kraj, toda tukaj imaš vse kar potrebuješ,” je o novem okolju dejal 23-letnik, ki je k rumeni družini iz estonske Flore Talin prispel pred dobrim mescem dni.

Domžalčani Mure niso uspeli premagati na zadnjih petih medsebojnih tekmah, toda Sappinen pred dvobojem sporoča naslednje: “Prišel je čas, da negativni trend na medsebojnih tekmah obrnemo v našo korist. Potrebujemo točke, za osvojitev vseh treh bomo dali vse od sebe, saj bi vrnitev na zmagovita pota v Murski Soboti bila idealna.”

Prekmurci bodo nasprotnik tudi v pokalu, Sappinen, strelec dveh zadetkov na šestih tekmah v rumenem pravi, da včerajšnji žreb na današnjo tekmo ne bi smel vplivati: “Mislim, da gre zgolj za nekaj pozitivnega, saj bomo moštvo Mure zgolj še podrobneje spoznali. Zavedamo se, da so pokalne tekme poglavje zase, konec koncev pa cilji ne glede na tekmovanje ostajajo enaki.”

“Po vsakem porazu je najpomembnejši hiter odgovor oziroma odziv na tekmi, ki sledi. Natrpan urnik se bliža h koncu, nov pester teden pa želimo zaključiti z gostujočo zmago na zahtevnem igrišču, saj si po nekaj napornih tednih želimo v proste dni vstopiti dobro razpoloženi,” je zaključil estonski članski reprezentant.

Glavni sodnik srečanja na Mestnem stadionu Fazanerija bo Slavko Vinčić, s strani mu bosta pomagala Uroš Benc in Aleš Skok. V vlogi četrtega sodnika bo Roman Glažar.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB