FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V Mursko Soboto po polfinale!

Pred nogometaši Domžal je povratna četrtfinalna tekma Pokala Slovenije! Rumeni bojevniki se bodo z Muro, ki so jo pretekli teden v domačem Športnem parku ugnali s 3:2, pomerili nocoj, ob 19:30. Srečanje z neposrednim prenosom na Sportklub 3 bo odigrano na Fazaneriji.

PredPotjoVMursko

Potem ko sta si včeraj mesto med polfinalisti že zagotovila NK Aluminij in NK Radomlje, bosta danes odigrani še preostali četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije. Ob Muri in Domžalah se bosta pomerila tudi Nafta in velenjski Rudar, ki pa je na prvi tekmi klonil z 2:1. Dvoboj med Muraši in Domžalčani se bo pričel z minimalno prednostjo rumenih, saj so varovanci Andreja Razdrha po zaslugah Slobodana Vuka, Mateja Podlogarja in Nikole Vujadinovića na prvi tekmi prišli do zaslužene zmage.

“Že na prvem medsebojnem srečanju smo lahko videli, da gre za zelo kakovosten četrtfinalni obračun. Z obeh strani je bila vidna želja po uspehu in nekaj podobnega pričakujem tudi v Murski Soboti, kjer se lahko nadejamo trde, agresivne tekme. V prvenstvu znova nismo tako daleč od vrha, vendar je pot do Evrope vseeno malce lažja skozi pokalno tekmovanje, zato mislim, da lahko nocojšnji dvoboj označimo kot najpomembnejšega v tej sezoni,'' je pred odhodom v Prekmurje dejal standardni člen udarne domžalske enajsterice Tilen Klemenčič.

Prednost s prve tekme je minimalna, toda 23-letni osrednji branilec pravi, da se na to ne gre zanašati: ''Seveda smo zaradi pozitivnega rezultata s prve tekme v boljšem položaju, vendar v tem trenutku, to ne pomeni prav veliko. Sami moramo v vsakem primeru zatresti domačo mrežo in poizkušati tekmo tudi dobiti. Na pot se odpravljamo z željo po zmagi, ter da se nato zasluženo veselimo. V Muri se nam ob zadnjem gostovanju ni izšlo, ampak pokal je zgodba zase. Verjamem, da se bo tokrat razpletlo drugače. Že na prvem dvoboju smo videli, da so premagljivi, zato sem v naš uspeh in preboj v polfinale več kot prepričan.”

Zadnja prvenstvena tekma je bila odigrana pred samo dvema dnevoma, Klemenčič pa poudarja, da to na gostovanje v Murski Soboti nima velikega vpliva: ''Res, da smo imeli nekaj manj časa za regeneracijo in pripravo kot po navadi, vendar prav tako v nedeljo je svoje prvenstveno srečanje odigrala tudi Mura. S tem se moramo sprijazniti, se dobro pripraviti na spopad dveh prvoligašev in na igrišču dati vse od sebe, saj se lahko le v tem primeru veselimo želenega uspeha.”

Na Fazaneriji bo vlogo glavnega sodnika imel David Šmajc. S strani mu bosta pomagala Davor Brezar in Miha Kalan, četrti sodnik bo Andrej Žnidaršič.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB