FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju: Til Mavretič

Tretjo zimsko okrepitev NK Domžale predstavlja Til Mavretič! 22-letni osrednji vezist je po uspešno opravljeni preizkušnji s klubom sklenil pogodbo do 31.5.2022.

TilMavreticIntervju

Mavretič je v dosedanjem delu nogometne kariere nastopal za tri moštva. Po Bravu, kjer je naredil prve nogometne korake, italijanskem Monopoliu in slovaških Michailovcah, so Domžale postale njegova prva slovenska sredina v članski konkurenci.

Til, postal si naš novi zvezni igralec. Kakšni so občutki?

“V tem trenutku sem izredno zadovoljen in obenem seveda zelo vesel ter hvaležen Domžalam za izkazano zaupanje. Verjamem, da je to samo začetek uspešne skupne zgodbe.”

Za Domžale si podpisal po uspešno prestani preizkušnji. Predstavlja to nekaj dodatnega zadovoljstva?

“Seveda. Zagotovo nobenemu igralcu ni lahko, ko pride na preizkušnjo, toda sam sem v preteklih dneh uspel prepričati trenerja in strokovno vodstvo, kar mi pred nadaljevanjem sezone daje veliko dodatnega zagona in motivacije.”

Kakšni so prvi vtisi?

“Vtisi so zares enkratni. Igralci so me nemudoma lepo sprejeli medse in poskrbeli, da sem se hitro počutil kot del ekipe. Seveda so pri tem občutno pomagale tudi priprave v Umagu, saj sem bil v stiku s fanti praktično 24 ur na dan.”

Kaj pa cilji? Kaj želiš doseči v dresu Domžal, tako z osebnega, kot tudi moštvenega vidika?

“Seveda si vsak igralec v vsakem klubu želi pomagati soigralcem po najboljših močeh, poseči po najvišjih mestih in takšni so tudi moji cilji. Mislim, da smo tega sposobni, tako da si želim, da bi z dobrimi predstavami čim bolj pripomogel k temu.”

Kljub starosti si v tujini preživel že kar nekaj časa. Kako sam gledaš na dosedanji del kariere?

“Da, v tujino sem odšel že pri osemnajstih letih. Mislim, da mi je izkušnja v italiji, kjer sem preživel tri leta v klubu Monopoli, ki nastopa v Serie C, zelo pomagala pri uvajanju na članski nogomet. Liga je bila namreč precej zahtevna, fizično močna, zato sem moral hitro napredovati, tako taktično, kot tudi na fizično. Obenem sem se naučil tudi italijanski jezik, ki mi bo zagotovo še prišel prav. Kasnejša izkušnja na slovaškem pa je bolj negativna, saj se tam nisem dobro počutil, tako da sem po enem letu odšel.”

Najbolje se znajdeš v vlogi vezista. Kako bi se opisal kot igralca?

''Rad imam žogo v nogah in rad igram kombinatoren nogomet. V nogometnem slengu bi se opisal kot igriv igralec.”

Priprave se počasi zaključujejo. Kako poteka šestega pripravljalnega tedna?

“Se že čuti, da se bliža prvenstvo, zato počasi spuščamo ritem obremenitve in delamo na še zadnjih taktičnih detajlih igre.''

Kmalu bo tukaj tudi tekma z Muro ...

“Seveda vsi že nestrpno pričakujemo začetek prvenstva. Dobro smo delali med dolgim premorom, zato mislim, da smo pripravljeni! Tekmo komaj čakamo, sam se pa nadejam, da se naslednjo soboto vidimo v čim večjem številu!”

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB