FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

100X HVALA ZA NAŠIH 100 LET

Koledarsko leto 2020 bo za Nogometni klub Domžale izjemnega pomena, saj bo zaznamovano s praznovanjem 100 obletnice kluba! V okviru jubileja, ki bo vse do meseca decembra počaščen s številnimi dogodki, nas bodo ob Kamniški Bistrici iz tedna v teden obiskovali bivši trenerji, igralci, funkcionarji, skratka ljudje, ki so v 100 letih nogometa v Nogometnem klubu Domžale pustili viden pečat!

100xhvalazanasih100letFB

S pričetkom spomladanskega dela prvenstva bomo na domačih tekmah rumene družine deležni prav posebne časti! Kot prva bosta namreč v okviru “100X HVALA ZA NAŠIH 100 LET'' predstavljena dolgoletna trenerja Slaviša Stojanović in Filip Filipovski!

V nedeljo se nam bosta tako pridružila legendarna Slaviša Stojanović in Filip Filipovski! Stojanović je na klopi Domžal sedel med letoma 2002 in 2008, v vseh šestih letih, pa je s klubom doživel veliko lepih trenutkov! Že prvo sezono je obeležil s povratkom med elito, leta 2005 in 2006 se je po uspešni sezoni veselil uvrstitve v evropska tekmovanja, priljubljeni Slave pa je vrhunec domžalske kariere dočakal ob dvakratni osvojitvi naslova državnih prvakov (2006/07, 2007/08) in superpokala (2007)! Obenem je Stojanović postal najmlajši trener, ki mu je to uspelo doseči dvakrat zapored.

V naslednjih letih je vlogo glavnega trenerja opravljal pri Celju, reprezentanci Združenih arabskih Emiratov, izbrani vrsti Slovenije, Crveni Zvezdi, s katero je v sezoni 2013/14 tudi osvojil državni naslov, sledil je odhod v belgijski Lierse, pa Changchun Yatai FC in v Levski Sofia. Nazadnje je Slaviša Stojanović sedel na klopi reprezentance Latvije, še pred prihodom v Domžale pa je deloval pri ljubljanskem Slovanu in Livarju iz Ivančne Gorice.

Drugi gost bo Filip Filipovski-Fičo! Slednji je s Stojanovićem sodeloval vrsto let, v celotnem obdobju, ki sta ga preživela skupaj pa mu je ogromno pomagal, postal je njegov mentor, sodelavec in dobri prijatelj. Fičo je predvsem velik človek, ki je z svojimi izkušnjami, znanjem in nasveti v NK Domžale pustil velik pečat. V vlogi trenerja je tukaj preživel več kot dve desetletji, pod njegovim vodstvom pa se je na čelu s trenutno enim najboljših na svetu, Samirjem Handanovićem, razvilo ogromno odličnih vratarjev, ki so in še vedno puščajo zares viden pečat v najmočnejši slovenski ligi ter tudi širše.

Ko je Slave nadaljeval svojo trenersko pot drugje, je Filipovski nadaljeval z osvajanjem lovorik. Z Domžalami je naprej osvojil pokalno s članskim moštvom, nato je postal še večkratni državni in pokalni prvak v mladinskem pogonu.

Legendi kluba bosta s strani NK Domžale počaščena med premorom nedeljske domače tekme z Muro, ko bosta ob povratku na zelenico Športnega parka Domžale nekaj besed namenila tudi vsem zbranim!

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB