FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V pričakovanju domačega dvoboja z Muro

Nogometaši Domžal bodo spomladanski del prvoligaške sezone odprli v domačem Športnem parku! Dvoboj z Muro, ki se bo začel ob 16. uri, bo zaznamoval tudi obisk dveh legend!

vpricakovanjudvobojazmuro

“Počutimo se zelo dobro. Priprave so bile dolge in naporne, toda mislim, da smo pripravljeni. Zadovoljivo je tudi zdravstveno stanje, saj z izjemo težje poškodbe Tilna Klemenčiča, večjih nevšečnosti nismo imeli. Srečanje z Muro tako že komaj čakamo. Zavedamo se, da bo ritem zelo naporen že od samega začetka, vendar nas zanima samo prva tekma,” je ob koncu zimskega premora, ki je trajal kar 81 dni, dejal glavni trener Andrej Razdrh. Slednji tokrat ne bo mogel računati na kaznovana Mateja Podlogarja in Senijada Ibričića, zaradi obnovljene poškodbe pa je znova odsoten Marco Da Silva.

Domžalčani se po 20. odigranih srečanjih Prve lige Telekom Slovenije nahajajo na šestem mestu razpredelnice, pozitivno spoznanje pa v tem trenutku predstavlja forma z zadnjih treh prvenstvenih tekem v koledarskem letu 2019, kjer so rumeni bojevniki zabeležili tri zaporedne zmage. Po vrsti so padli kranjski Triglav, velenjski Rudar in ljubljanska Olimpija: “Z Muro smo v aktualni sezoni odigrali že kar nekaj tekem, zato jih dobro poznamo in v igri ne pričakujemo veliko sprememb. V tem trenutku je najbolj jasen cilj doseči zadetek in ga ne prejeti. O Evropi se ne pogovarjamo, v mislih je namreč samo Mura. To za nas ni ključna tekma, če pa bomo nadaljevali tako, kot smo zaključili v decembru, bo to zelo dobro.”

Na drugi strani so Muraši, ki so del zimskih priprav opravili v Turčiji, s 33. osvojenimi točkami mesto višje. Med premorom so varovanci Anteja Šimundže odigrali devet pripravljalnih srečanj (5 zmag, remi in 3 porazi), moštvo pa so okrepili vratar Marko Zalokar, branilca Aleksandar Bogdanović in Jan Gorenc ter napadalci Staniša Mandić, Andrija Filipović in Renato Simić, ki je zaradi poškodbe kolena sezono že končal. Dres Mure v prihodnje ne bosta nosila več Žiga Laci, ki je okrepil grški AEK, medtem, ko je Armin Čerimagić prekinil sodelovanje in odšel v kranjski Triglav.

Glavni sodnik zadnjega obračuna 21. kola bo Slavko Vinčić, v vlogi pomočnikov pa bodo Jure Praprotnik, Tomaž Klančnik, Nejc Kajtazović, Alen Borošak in Aleksandar Matković. Neposredni prenos srečanja bo na RTV SLO 2.

Dodati je potrebno, da bo dvoboj med Domžalami in Muro edinstven iz prav posebnega razloga! Po prvem delu tekme bosta namreč v okviru projekta “100x hvala za naših 100 let” predstavljena Slaviša Stojanović in Filip Filipovski!

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB