FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

100X HVALA ZA NAŠIH 100 LET: STANKO SKOK

Med polčasom zadnje domače prvenstvene tekme med Domžalami in Celjem, se je kljub neugodnim vremenskim razmeram, nadaljeval projekt “100x hvala za naših 100 let”, ki bo v koledarskem letu 2020 postal stalnica na vseh naslednjih domačih srečanjih NK Domžale.

100xhvalazanasih100let

V okviru klubskega jubileja smo se tokrat posvetili prvemu predsedniku Nogometnega kluba Domžale, sicer že preminulem gospodu Stanku Skoku. Slednji je 9. novembra leta 1920, torej pred natanko 100 leti, skupaj s preostalimi pionirji domžalskega nogometa ustanovil Športni klub Disk, ki velja za zakonitega predhodnika Nogometnega kluba Domžale. Prve tekme so se tedaj igrale na travniku v Hudljah, ker pa nogometaši za svoje igranje v prvem obdobju obstoja nogometnega kluba niso prejemali nikakršnega denarja, so po tekmi dobili kot nadomestilo za izgubljene kalorije klobaso in prav klobasa je postala motiv za prvi žig Športnega kluba Disk.

Leta 1928 je prvo moštvo SK Disk odigralo kar 31 tekem, a začetki rezultatsko niso bili najbolj uspešni. Nekateri, predvsem mlajši člani SK Disk, ki so bili člani narodne napredne stranke, so leta 1931 skupaj s Stankom Skokom ustanovili Športni Klub Domžale. Oba kluba sta bila ostra tekmeca, v tem času pa sta imela 40 do 50 aktivnih članov in nad 100 navdušenih podpornikov. SK Disk in SK Domžale sta že leta 1933 odigrala tudi prve mednarodne nogometne tekme, po združitvi pa sta do pričetka druge svetovne vojne delovala pod enotnim imenom SK Disk.

Gospodu Stanku Skoku se ob tej priložnosti zahvaljujemo za prve narejene korake v zgodovini Nogometnega kluba Domžale!

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB