FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Kondicijski trener Jan Košir s pogledom na preteklo obdobje

Prva liga Telekom Slovenije se nevzdržno približuje, zato časa za pripravo ni več veliko. Skozi celotno preteklo obdobje koronavirusa so nogometaši Domžal trenirali po skrbno pripravljenih individualnih načrtih, več o tem pa nam je zaupal kondicijski trener Jan Košir.

JanKosirIzjava

“V vmesnem času med korona krizo je bilo ohranjanje telesne kondicije izjemnega pomena. Govorimo o ohranjanju osnovne moči in vzdržljivosti, veliko časa pa smo posvečali tudi preventivni vadbi, saj smo pričakovali, da časa za skupinsko pripravo na tekmovalni del na žalost ne bo dovolj. Zavedati se moramo, da je bil premor izjemno dolg, časa za pripravo na tekmovanje pa z našega stališča gledano zelo malo. V štirih tednih je žal nemogoče ustvarjati dobre osnove pri posameznem igralcu in jih hkrati prilagajati na največje napore ter stopnjevati formo, zato je bilo dosledno upoštevanje skrbno načrtovanega programa za igralce ključnega pomena, kar pa se bo tudi izkazalo v naslednjih tednih,” je o pomembnosti vzdrževanja fizične pripravljenosti igralcev tekom premora povedal kondicijski trener rumene družine.

Ko skupna vadba še ni potekala, so igralci po vsakem treningu rezultate opravljenega dela posredovali na elektronski naslov: “Informacije so nam koristile pri nadzoru obremenitve in dosledni izvedbi treninga. Nemudoma po povratku smo opravili test vzdržljivosti, t.i. beep test in bili nad videnim izjemno zadovoljni. To nam je dalo dobro osnovo in izhodišče za načrtovanje skupinskih treningov.”

Sledi enajst tekem v zelo kratkem času, prva bo na sporedu že v nedeljo, ko v Domžale prihaja NK Maribor: “Premor je bil izjemno dolg, zato o nekaterih stvareh lahko zaenkrat samo ugibamo. Počakati bo potrebno na prve dvoboje, saj bomo šele nato dobili malce bolj jasen vpogled v celotno stanje. V naslednjih tednih bo ključnega pomena število poškodb, saj bomo potrebovali praktično vsakega izmed igralcev in pa hitra regeneracija. Ob uspešnem začetku preostanka prvenstva verjamem, da bo tudi pozitivna klima pripomogla k še hitrejši regeneraciji. Ob pozitivni klimi in dobrih rezultatih je namreč tudi regeneracija veliko hitrejša,” je zaključil Košir.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB