FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Nadaljujemo v Celju!

Reprezentančnega premora je konec! Z jutrišnjim prvim gostovanjem v novi tekmovalni sezoni se po 14 dneh odsotnosti na zelenice vrača Prva liga Telekom Slovenije. 83. medsebojni spopad med Celjem in Domžalami se bo na Stadionu Z’dežele začel ob 20.15.

SorcanPredCeljem

“Prvenstvo nadaljujemo pri aktualnem prvaku slovenske lige, kar zagotovo pove vse o samih pričakovanjih pred tekmo. Gre za moštvo, ki si je v pretekli sezoni državni naslov povsem zaslužilo, zato bomo morali biti skozi celotnih 90. minut maksimalno osredotočeni. Menim, da bo šlo za izenačen dvoboj, odločale pa bodo malenkosti. Celjani obenem nastopajo tudi na evropskem prizorišču, kar pa ne pomeni, da bodo zaradi tega kaj bolj sproščeni,” je v pričakovanju 3. kola dejal vratar Grega Sorčan.

Rumeni bojevniki so na prvih dveh ligaških tekmah zabeležili poraz in remi, ki pa po prikazanem vliva precej upanja: “Po porazu z Bravom smo proti Mariboru uspeli pokazati bistveno več. Zadnja tekma pred reprezentančnim premorom tako zagotovo predstavlja pravo podlago pred nadaljevanjem prvenstva in pripravo na novo zahtevno srečanje. Tudi tokrat si želimo čim pogosteje prihajati pred vrata nasprotnika, z disciplinirano igro v obrambi pa Celjanom ne smemo dopustiti veliko prostora za protinapade. V tem segmentu igre so namreč zelo močni. To smo lahko dobro videli tudi na zadnji medsebojni tekmi prav v Celju. Sedaj je napočil čas, da statistiko dvobojev malce popravimo. Po neuspehu v lanskem tekmovalnem letu verjamem, da bo tokrat končni izkupiček drugačen.”

24-letni Sorčan v zadnjem letu ni branil veliko, je pa med vratnicama stal na zadnjih petih prvenstvenih tekmah:“Po lanskem uvodu v sezono, ki se nam ni posrečil, je sledilo obdobje brez igranja tekem. Šlo je za nekaj, česar nisem bil ravno vajen, vendar tako je na mestu vratarja. Spremembe med vratnicama se dogajajo, konec koncev pa na svojo usodo vplivaš povsem sam. Na vsakemu izmed nas je, da skozi trening čim hitreje pride na želeno raven. Zdrava konkurenca je hkrati vselej dobrodošla, saj nas dela boljše iz dneva v dan,” je sklenil nekdanji reprezentančni vratar povratnika med elito Gorice, italijanskega Chieva in kranjskega Triglava.

Dvoboj, ki si ga lahko jutri v neposrednem prenosu ogledate na Planet 2, bo v vlogi glavnega sodnika nadziral Damir Skomina. S strani mu bosta pomagala Jure Praprotnik in Adis Habibović, četrti sodnik pa bo Mihael Antič.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB