Luka Topalović se seli k milanskemu Interju!

Nogometnemu klubu Domžale je uspel nov velik prestop mladega nogometaša v eno od petih najmočnejših evropskih lig. 18-letni Luka Topalović se za odškodnino seli v sosednjo Italijo, kjer se bo pridružil aktualnemu italijanskemu prvaku milanskemu Interju!

Korošec Luka Topalović že dlje časa velja za biser rumene družine in slovenskega nogometa. Po uspešno zaključenem mladinskem stažu in uveljavitvi v prvi ekipi Domžal, ga sedaj čaka dokazovanje na najvišji ravni.

Topalović se je Mladinskemu nogometnemu centru NK Domžale priključil avgusta 2020. V kadetski ligi je za Domžale na 40-tih tekmah dosegel kar 32 zadetkov. Za mladince je odigral vsega tri tekme (1 gol), saj se je nemudoma preselil v člansko ekipo. V Prvi ligi Telemach je debitiral 15. maja 2022. V dveh sezonah je pri svojih rosnih 18-tih letih zbral že 51 nastopov in se med strelce vpisal trikrat. Topalović je tudi redni član mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije. Bil je najboljši strelec Slovenije na Evropskem prvenstvu do 17 let, v izbrani vrsti do 19 let pa je do sedaj zbral že 8 nastopov.

Izvršni direktor Matej Oražem: ''Luka je v času v našem klubu pokazal in dokazal, da je iz pravega testa, da v prihodnosti postane izjemen igralec najvišjega kova. Prestop v klub, kot je Inter to dokazuje tudi na mednarodnem prizorišču, jasno pa je, da ga čaka še ogromno dela, odrekanja in dokazovanja. Prepričan sem, da v kolikor bo svoj profesionalen odnos in mladostno razigranost, ki ga je krasila na in izven igrišča, pokazal tudi v novi sredini, bo tudi tam hitro uspešen. Za klub je takšen prestop izjemno pomemben, saj smo še enkrat dokazali, da smo sposobni proizvajati igralce za najboljše svetovne klube, ter potencialne bodoče reprezentante, saj sem prepričan, da bo tudi Luka kmalu lahko pomagal tudi članski reprezentanci, tako kot naša domžalska sedmerica na letošnjem Euru v Nemčiji. Ponovno nam je uspel miljonski prestop, kar je za slovenske razmere velik uspeh, saj so redki klubi, ki se lahko pohvalijo s takšnim dosežkom, nam pa to uspeva na redni bazi. Res je, da bo potrebno s tem najprej sanirati slabše poslovanje preteklih dveh let, kljub temu pa smo v klubu namenili ogromno pozornosti izpopolnjevanju, tako članske ekipe, kot mladinskih ekip, ki bodo, v to sem prepričan, zelo kmalu pripravile nove gorenc stankoviće, mlakarje, gnezda čerine, šeškote in topaloviće.''

Luki želimo veliko uspeha na njegovi nadaljnji poti!

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO