FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Maribor - Domžale 2:1 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2015/2016, 29. kolo
sobota, 08.04.2016 ob 16:55
Ljudski vrt Maribor, 3500 gledalcev
Strelec: 1:0 Novaković 22', 2:0 Defendi 58', 2:1 Mance 89'

Sodniki:
Matej Jug (Tolmin), Uroš Bensa (Nova Gorica), Janez Lunežnik (Zgornja Ložnica). Dodatna pomočnika: Nejc Kajtazović (Kranj), Roman Glažar (Hajdina). Četrti sodnik: Rafael Ajdovec (Kranj). Delegat: Dušan Bezjak (Tolmin).

Pozdrav

MARIBOR
DOMŽALE
33 Handanović Jasmin 35 Maraval Axel
5 Filipović Željko 4 Vetrih Amedej
7 Rahmanović Amar 5 Zec Darko
9 Tavares Marcos Morales 6 Horić Kenan
11 Novaković Milivoje 8 Juninho
20 Bajde Gregor 11 Črnic Matic
28 Viler Mitja 24 Trajkovski Dejan
35 Defendi Rodrigo 25 Blažič Miha
39 Bohar Damjan 37 Majer Žan
44 Šme Denis 77 Alvir Marko
70 Mertelj Aleš 90 Husmani Zeni


1 Cotman Aljaž 1 Milić Dejan
3 Janža Erik 15 Repas Jan
8 Sallalich Sintayehu 20 Šišić Aladin
14 Mendy Jean-Philippe 23 Horvat Lucas Mario
21 Dervišević Amir 27 Dobrovoljc Gaber
30 Ahmedi Valon 29 Balkovec Jure
95 Janković Marko 95 Mance Antonio

Strelci: 1:0 Novaković 22', 2:0 Defendi 58', 2:1 Mance 89'
Menjave:
Maribor: Filipović - Dervišević 46', Bohar - Janković 62', Tavares - Mendy 81'
Domžale: Vetrih - Mance 46', Husmani - Horvat 57', Črnic - Šišić 71'
Rumeni kartoni: Alvir 84', Majer 90+1', Zec 90+6', Defendi 90+6', Handanović 90+6
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Slobodana Vuka, Samirja Masimova, Adnana Golubovića in Álvara Brachija.

Piscalka90+8. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec tekme.

rumeni karton mali90+6. minuta: Zaradi medsebojnega obračunavanja so rumene kartone prejeli Darko Zec, Handanović in Defendi.

90+2. minuta: Mendy je na polovici Domžal podal do Novakovića, ki je sam krenil proti vratom Domžal. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Maraval, ki je žogo odbil z nogo.

Antonio Mance

90+1. minuta: Zaradi prekrška na sredini igrišča je rumeni karton prejel Žan Majer.

90+1. minuta: Četrti sodnik Rafael Ajdovec je označil še šest minut dodatka tekme.

zoga2:1 Mance; 89. minuta: Šišić je z leve strani poslal nizko podajo pred vrata. Do strela iz težkega položaja je prišel Mance, ki je z devetih metrov žogo poslal v spodnji levi kot domačih vrat.

88. minuta: Trajkovski je z leve strani poslal odličen predložek pred vrata, kjer so gostje v zadnjem trenutku odbili pred Juninhom in Mancejem. Kot z leve strani je izvajal Trajkovski, a je bil pred vrati najvišji Handanović.

86. minuta: Šišić je priboril kot z leve strani. Po podaji Trajkovskega je na prvi vratnici odbil Novaković.

Darko Zec

rumeni karton mali84. minuta: Zaradi prekrška nad Bajdetom je rumeni karton prejel Marko Alvir.

menjava81. minuta: V ekipi Maribora je Tavaresa zamenjal Mendy.

81. minuta: Juninho je na polovici Maribora na kratko podal do Zeca, ki je s slabih 30 metrov meril previsoko.

79. minuta: Trajkovski je na polovici Maribora na kratko podal do Majerja. Ta je s 25 metrov močno sprožil v spodnji levi kot, a se je z obrambo izkazal vratar Handanović. Po podaji Trajkovskega so gostje odbili do Šišića, ki z voleja ni najbolje meril.

74. minuta: Tekma se po triminutni prekinitvi nadaljuje.

Axel Maraval

71. minuta: Tekma je prekinjena, saj so domači navijači na igrišče vrgli veliko količino papirnatih trakov.

menjava71. minuta: V ekipi Domžal je Matica Črnica zamenjal Aladin Šišić.

70. minuta: Horvat je na sredini igrišča našel Črnica. Slednji je z odlično podajo v kazenskem prostoru našel Alvirja, ki je bil sam pred vratarjem Handanovićem. Stresel je zunanji del mreže.

68. minuta: Viler je odbil v kot z desne strani. Po podaji Trajkovskega je do strela prišel Mance, ki je meril precej mimo vrat.

66. minuta: Trajkovski je priboril prosti strel na levi strani polovice Maribora. Po podaji Črnica je do strela z glavo prišel Blažič. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Handanović, ki je žogo odbil.

dejan Trajkovski

63. minuta: Majer je na levi strani našel Črnica, ki je preigral Mertlja. Poizkušal je s strelom v dolgi kot, a je žoga oplazila Šmeja in končala v kotu. Po podaji Trajkovskega je pred vrati odbil Dervišević.

62. minuta: Mariborčani so bili znova nevarni. Bohar je prodrl v kazenski prostor, kjer je streljal z levico. Vratar Maraval je z odlično obrambo žogo odbil predse. Do strela je prišel Bajde, a je znova odlično posredoval vratar Domžal.

61. minuta: Juninho je med branilci Maribora našel Trajkovskega, ki je poizkušal s podajo v sredino, a je v zadnjem trenutku žogo prestregel Handanović.

zoga
2:0 Defendi; 58. minuta:
Horić je odbil v kot z desne strani. Po podaji Derviševića je bil na drugi vratnici povsem sam Defendi, ki je iz neposredne bližine žogo v mrežo pospravil z glavo.

menjava57. minuta: V ekipi Domžal je Zenija Husmanija zamenjal Lucas Mario Horvat.

Žan Majer

57. minuta: Husmani je na polovici Maribora našel Črnica, ki se je 25 metrov od vrat odločil za strel. Meril je previsoko.

46. minuta: Majer je na levi strani našel Trajkovskega, ki je poslal predložek na drugo vratnico. Tam je Alvir z glavo streljal mimo desne vratnice.

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

menjava46. minuta: Med odmorom je v ekipi Domžal Amedeja Vetriha zamenjal Antonio Mance. V ekipi Maribora pa je Filipovića zamenjal Dervišević.

Piscalka45+1. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec prvega polčasa.

42. minuta: Vetrih je priboril prosti strel dobrih 30 metrov od vrat Maribora. Po podaji Trajkovskega je bil v prepovedanem položaju Zec.

Marko Alvir

40. minuta: Horić je odbil v kot z desne strani. Po podaji Rahmanovića je na prvi vratnici odbil Alvir.

38. minuta: Zec je na levi strani lepo našel Trajkovskega. Slednji je poslal predložek na prvo vratnico, kjer so domači pred Juninhom odbili do Alvirja, ki je na desni strani meril mimo vrat.

33. minuta: Vetrih je na levi strani lepo v ogenj poslal Trajkovskega. Slednji je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je iz težkega položaja do strela prišel Alvir, a vratar Handanović ni imel težkega dela.

zoga1:0 Novaković; 22. minuta:
Vetrih je storil napako na polovici Domžal. Tavares je prodrl v kazenski prostor, kjer je z leve strani podal na drugo vratnico. Tam je bil sam Novaković, ki je žogo z volejem preusmeril v spodnji desni kot gostujočih vrat.

19. minuta: Po predložku Vilerja je v kot odbil Husmani. Po podaji Vilerja je pred vrati odbil Maraval. V protinapad je krenil Črnic, a je njegovo diagonalno podajo proti Alvirju uspešno prestregel Bajde.

Zeni Husmani

15. minuta: S preigravanjem je poizkušal Črnic. Mariborčani so odbili do Juninha, ki je poizkušal s strelom z dobrih 20 metrov. Domači so odbili v kot. Po uigrani akciji pred vrati do strela ni prišel Horić.

10. minuta: Novaković je prodrl po desni strani polovice Domžal. Znotraj kazenskega prostora je žogo zavrnil do Bajdeta, ki je prišel do strela s 14 metrov. Odlično je blokiral kapetan Darko Zec.

8. minuta: Husmani je storil prekršek na levi strani polovice Domžal. Po predložku Rahmanovića je Tavares z glavo meril mimo leve vratnice.

5. minuta: Vetrih je storil prekršek 17 metrov od vrat Domžal. Prosti strel je izvedel Tavares, ki je meril po tleh, a je zadel živi zid.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Maribor - Domžale

Press Kit Maribor

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound