FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mini Euro selekciji U11 prinesel 14. mesto in veliko izkušenj

Selekcija do 11 let, ki jo je sestavljalo 14 nogometašev in trije trenerji, je bila sredi maja povabljena na močan mednarodni turnir Mini Euro 2016. Prizorišči sta bili dve; prvi dan so tekme potekale v češkem mestu Františkovy Lazne, drugi dan pa v nemškem Rehau. Že sam pogled v skupino C, kjer so bili ob Domžalčanih še Manchester United, Bayern München, Team Europa, danski klub AGF Aarhus in avstralski klub Sydney, je bil pravi pokazatelj za kako močan turnir gre.

Skupinska

Na prvi tekmovalni dan je organizator pripravil uradno otvoritev, kjer smo nogometaši s spremstvom in prisotni starši s ponosom poslušali slovensko himno. To je bil res enkratni uvod v Mini Euro 2016. Fantje so se najprej pomerili z danskim AGF Aarhusom in kljub začetni tremi iztržili remi. Sledile so tekme z evropskimi velikani, Bayernom iz Münchna, Manchestrom Unitedom in Team Europo (ekipa češko-nemške nogometne zveze). Nasprotniki so bili sicer čvrstejši v igri, zato so jim morali nogometaši Domžal priznati premoč. Kljub temu razlike v golih niso bile tako velike, kar je pokazatelj, da so se nogometaši do konca dobro upirali nasprotnikom ter prikazali lep in borben nogomet. Na koncu skupinskega dela so se rumeni pomerili še z vrstniki iz avstralskega Sydneya in jih premagali s 3:0. V tej tekmi so edini slovenski predstavniki na turnirju prikazali zelo lep nogomet.

Tekma

Po uvodnem delu tekmovanja so se nogometaši uvrstili v bronasto skupino, ki je prinesla razigravanje za uvrstitev od 13. – 18. mesta. V omenjeni skupini so rumeni že prvi tekmovalni dan nanizali dve zmagi. Prvo proti japonski ekipi Funroots Tokio (2:0) in drugo proti reprezentanci Severne Irske (1:0). Dvoboj s slednjo je bil napet vse do konca, oboji pa so prikazali dobro in borbeno igro. Tako se je končal izjemno naporen prvi tekmovalni dan, v katerem so otroci odigrali kar sedem tekem. Večer se je zaključil z druženjem na mestnem bazarju, kjer so otroci menjavali spominke z ostalimi vrstniki iz drugih držav.

Druženje

V nedeljo so se ekipe preselile v nemški Rehau, kjer so potekali zaključni boji v zlati, srebrni in bronasti skupini. Vsaka ekipa je odigrala še 3 tekme. Domžalčani so se ponovno pomerili z avstralskim Sydneyem in iztržili remi 1:1. Sledil je dvoboj z japonskim moštvom Estrellas Fukushima, ki je moralo slovenskim vrstnikom priznati premoč s 3:0. Zadnja tekma je odločala o zmagovalcu bronaste skupine. Tokrat so morali rumeni priznati premoč poljski Legii iz Varšave, kar je pomenilo, da so na koncu osvojili 14. mesto.

Tekma

To je zelo lep uspeh, saj so na turnirju sodelovali najmočnejši evropski klubi, s katerimi si želi igrati vsak. Omenimo lahko Schalke 04, Ajax Amsterdam, Tottenham Hotspurs, Manchester United, AIK Stockholm, Bayern Munchen, FC Porto... Predvsem prve tri ekipe, Schalke, Ajax in Tottenham, so prikazale dovršeno in čvrsto igro. Za naše fante so bile to vsekakor dobrodošle izkušnje. Sicer pa vse čestitke fantom in trenerjem, ki so v napornih dveh dneh kar trem celinam, Evropi, Aziji in Avstraliji, pokazali, da se tudi v Sloveniji igra dober nogomet.

Ekipa

Tekst in foto: Starši U-11

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB