FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Letnik 2005 drugič najboljši na turnirju Jana Oblaka

V soboto, 4.6.2016, so se nogometaši selekcije do 11 let udeležili mednarodnega turnirja Jana Oblaka v Škofji Loki. Po lanskoletni osvojitvi prvega mesta (kot selekcija do 10 let) sta bila želja in cilj jasna – ponovitev uspeha.

Skupinska

Domžalčani so se najprej merili v skupinskem delu tekmovanja, v katerem je sodelovalo 23 ekip. Že v uvodni tekmi so pokazali dobro igro in brez težav premagali Črnuče z rezultatom 7:0. Sledila je tekma s Savo, ki so jo rumeni po razburljivem dogajanju na igrišču premagali z 1:0. To je bila ena izmed tistih tekem, v kateri kljub dobri igri in številnim priložnostim žoga nikakor ni hotela v gol. V tretji tekmi so se Domžalčani pomerili še z vrstniki iz Velesovega in jih brez težav ugnali z rezultatom 7:0. Zadnja tekma v skupinskem delu je odločala o zmagovalcu skupine. Domžalam so nasproti stali nogometaši ptujske Drave. Tekma je bila enakovredna, prisotnih je bilo kar nekaj priložnosti, vendar se mreža do konca ni zatresla in ostalo je pri začetnem izidu 0:0. Zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli ( +15) so v skupini B zmagali Domžalčani.

Akcija

Po predahu je sledila osmina finala, kjer so se rumeni pomerili s puljsko Istro 1961 (Hrv). Terenska premoč je bila na strani Domžal, a se je vseeno prvič na turnirju zatresla tudi njihova mreža. Na drugi strani je žoga dvakrat pristala tudi za nasprotnikovim hrbtom in tako so se Domžale uvrstile v četrtfinale. Tam so jih čakali igralci Une (BIH). Igra je lepo stekla, odigranih je bilo veliko lepih podaj, igralci so pokazali čvrstost in borbenost. Rezultat vsega je bila zmaga s 3:0.

Dvoboj

Kako težka je bila skupina B se je pokazalo v končnici tekmovanja, saj so se v polfinalu uvrstili kar trije klubi iz te skupine. Tako so se Domžalčani ponovno pomerili z igralci Save. Tudi tokrat so si pripravili več priložnosti in se z borbenim pristopom zasluženo veselili uvrstitve v finale. Tekma se je končala z rezultatom 2:0.

Marko Završan

Sledil je veliki finale, v katerem so se udarili igralci Domžal in Drave. Obe ekipi sta na turnirju pokazali dobro igro, igralci so bili borbeni in želja po zmagi je bila zares velika. Po uvodnem ''tipanju'' so si igralci Drave s prostim strelom pripravili lepo priložnost za zadetek in jo tudi izkoristili. Nogometaši Domžal so se kljub prejetem zadetku hitro zbrali in nadaljevali z dobro igro. Ta se jim je obrestovala, saj so uspeli izenačiti. Ker je bil ob koncu tekme rezultat 1:1, so sledili kazenski streli. Napetost je narastla do skrajne točke. Oboji so bili po dvakrat uspešni in enkrat neuspešni. Sledilo je posamično izvajanje kazenskih strelov. Igralec Drave je bil pri prvem strelu neuspešen in zmago je imel na nogi igralec Domžal. Bil je uspešen in veselje se je začelo.

Veselje

Želja in cilj ob začetku turnirja sta bila izpolnjena. Naši fantje in trener Marko Završan so zasluženo dvignili pokal, vratar Tjaš Krnc pa je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Tjaš Krnc

Tekst: A.Š.
Foto: Stanislav Trdan

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB