FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Selekcija do 12 let odlična na turnirju v Sežani

Domžalska selekcija do 12 let se je v nedeljo, 4. septembra, v Sežani udeležila mednarodnega nogometnega turnirja "Memorial Rajko Štolfa". Na turnirju nogometašev letnika 2004, ki ga Primorci organizirajo v spomin na zaslužnega sežanskega nogometnega delavca, je sodelovalo 15 ekip, med njimi pa so le Domžalčani nastopili s selekcijo do 12 let, okrepljeno z dvema leto starejšima napadalcema.

Pokal

Varovancem trenerja Ćazima Šabotića je žreb namenil skupino B, v kateri so se pomerili z ekipami A.S.D. Sistiana iz Italije, FC Koper A, NK Portorož Piran in NK Dekani. Rumeni so turnir začeli odlično in že po polovici tekme (te so sicer trajale 20 minut) vodili z 2:0. Čeprav so simpatični Italijani uspeli znižati rezultat, so Domžalčani s tretjim zadetkom že pet minut pred koncem odločili zmagovalca. Sledila je tekma proti podmladku najbolj prepoznavnega nogometnega kolektiva iz Obale. Čeprav telesno močnejši, pa Koprčani niso našli načina za zmago proti Domžalčanom. Še več, po dveh hitrih napadih po levi strani so naši fantje nekoliko presenetljivo, a več kot zasluženo slavili. V tekmah proti dvanajstletnikom ekip Portorož Piran in Dekani so bili rumeni prav tako precej boljši nasprotnik in so v mreži obeh vratarjev po trikrat poslali žoge v mrežo.

Veselje

V četrtfinalu, kamor sta se uvrstili po prvi dve ekipi skupin A, B in C ter po dve najuspešnejši tretjeuvrščeni moštvi, so se Domžalčani pomerili z ekipo FC Koper B. Naši fantje so na pomožnem igrišču z naravno travo prevladovali in za uvrstitev v polfinale kar petkrat zatresli mrežo Koprčanov. Enak podvig so ponovili proti nogometašem nekdanjega dolgoletnega drugoligaša bivše skupne države, Jedinstvu iz Bihaća. Če so rdeči v prvih minutah polfinala še držali ravnotežje z Domžalčani, pa so po prvem prejetem golu v peti minuti povsem popustili in do konca tekme le nemočno opazovali izjemno predstavo varovancev Ćazima Šabotića in njegovega pomočnika na tem turnirju, Mileta Spasića.

Pokal

V finalu so se naši fantje pomerili proti telesno precej močnejšim in višjim nogometašem Brinja iz Grosupljega. Čeprav so tudi na tej tekmi pokazali lepo predstavo in ogromno željo po zmagi, so bili Grosupeljčani učinkovitejši in dvakrat zadeli za končno zmago na turnirju. Za odlične predstave na turnirju in pokal za 2. mesto (pokal za najboljšega strelca je šel v roke Domžalčanu Juretu Novaku) veljajo nogometašem selekcije U-12 in obema trenerjema iskrene čestitke, z željo, da s podobnim pristopom že v soboto nadaljujejo tekmovanje v MNZ Ljubljana U-13, ko se bodo na Kodeljevem pomerili proti Slovanu.

Strelec

Skupinska

Tekst in foto: Stanislav Trdan

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound