FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

FOTO: Odlični predstavi starejših dečkov v Southamptonu

Člani obeh domžalskih selekcij starejših dečkov so se včeraj podali na dvodnevno gostovanje v Southampton, kjer so se pomerili z vrstniki tega angleškega velikana. Mladi Domžalčani so se odlično zoperstavili mladim Angležem in se na koncu v čudoviti kulisi tukajšnje akademije z njimi razšli ob zmagi ter porazu.

nkd 6

Dve odlični tekmi, ki sta ju prikazali nogometaši obeh ekip, sta obetavnim domžalskim fantom nedvomni prinesli bogate in dragocene izkušnje, hkrati pa tudi novo potrditev odličnega dela v Mladinskem nogometnem centru našega kluba. Selekcija U15 je po začetnem zaostanku prišla do zmage z 2:1, ki sta ji jo z zadetkoma prinesla Jure Žavbi in Žiga Žiberna. Povsem enakovredno so se s svojimi tekmeci kosali tudi člani selekcije U14, za katero sta ob porazu s 4:3 zadetke dosegla Jon Ficko in Jakob Snedic, ki je bil uspešen dvakrat.

Selekcija U15:
Southampton – Domžale 1:2 (Strelca za Domžale: Žavbi in Žiberna)
Domžale: Urbanija, Lun, Piškur, Makovec, Strajnar, Pogačar, Žiberna, Žavbi, Resnik, Milinovič, Kostanjšek. Igrali so še: Malnar, Latinčič, Bandur, Ibričić, Kmetič, Kranjec, Miladinović.

Tomi Bronič, trener selekcije U15: “Najprej bi pohvalil fante za igro, odnos in lepo predstavo. Tekma je bila dinamična in fizično izredno zahtevna, saj takšnega ritma v naši ligi nismo vajeni. Po začetnem prilagajanju smo se znali hitro odzvati na nasprotnika, s čimer smo si v določenih delih prvega polčasa priigrali lepe priložnosti. Tudi v nadaljevanju smo se odlično zoperstavili Angležem in s hitro ter dinamično igro zasluženo prišli do zmage. Videli smo, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi v Evropi in da fantje v ničemer ne zaostajajo za svojimi vrstniki iz ene najboljših akademij v Angliji. Smo pa ob tem dobili nekaj dragocenih povratni informacij, s katerimi bomo lahko bolje izkoristili določene rezerve in tako poskrbeli za še hitrejši napredek naših mladih nogometašev."

Selekcija U14:
Southampton – Domžale 4:3 (Strelca za Domžale: Snedic (2x) in Ficko)
Domžale: Povh, Čošić, Flerin, Veršnjak, Ficko, Turudija, Andjelić, Rovšek, Novak, Snedic, Jerin. Igrali so še: Benček, Džajić, Golja, Škofljanec, Baš. 

Primož Jeršin, trener selekcije U14: “Fante bi rad pohvalil za borbeno predstavo od prve do zadnje minute. Rezultat je na koncu realen, saj so bili igralci Southamptona nekoliko boljši v polju in imeli tudi nekaj več priložnosti. Tudi mi smo si sicer priigrali nekaj lepih priložnosti, iz katerih smo trikrat zadeli, ob tem pa prikazali kombinatorno igro. Veseli me, da smo se dobro zoperstavili Angležem, ki so v tem trenutku bolj izkušeni zavoljo večjega števila težkih tekem. Ravno današnji dvoboj je bil za nas izredno dragocen, saj so fantje na njem prejeli veliko prepotrebnih izkušenj, ki jim bodo koristile v njihovem nadaljnjem razvoju.“

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB