FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Aleš Mežnaršič: "Pokazali smo pravi karakter!"

Mladinci in kadeti domžalskega Mladinskega nogometnega centra so se tokrat merili v Kidričevem, od koder se ekipi vračata polovično uspešni. Mladinci so tokrat po dobri igri zapravili preveč priložnosti in klonili z 0:1, medtem ko so se kadeti strelsko prebudili in zmagali s 4:1. Trener Darko Birjukov je bil z igro mladincev kljub porazu zadovoljen, medtem ko se je Aleš Mežnaršič poleg všečne igre svojih varovancev posebno razveselil tudi strelske učinkovitosti. 

nkd 8

"Gostovanja v Aluminiju so vedno težka. Vemo, da se nasprotnik zoperstavi z agresivno  in odločno igro. Že na samem začetku so domači hitro zadeli in prešli v prednost, a na srečo smo se po tem zadetku hitro pobrali in v bistvu že v prvem polčasu dosegli končni rezultat tekme. Fantje so po prejetem zadetku res vse sile usmerili v napad in bili nagrajeni s štirimi zadetki," je tekmo ocenil trener domžalske kadetske ekipe Aleš Mežnaršič. 

Kadetsko moštvo se je tako po minimalnem porazu prejšnji teden proti Iliriji pobralo na najboljši možen način. "Pristop oziroma motivacija sta bila identična. Največji preskok pa je bil v številu napadov," je o priložnostih, ki so jih tokrat kadeti izkoristili, dejal Mežnaršič. "Zares smo imeli veliko protinapadov, veliko smo tekli v napadalno fazo in v tem je bila največja razlika". 

Tokratna zmaga je Mežnaršiča navdušila ne le z atraktivno igro, pač pa tudi z visokim številom doseženih zadetkov in motivacijo, ki ni popustila niti po začetnem zaostanku. "Pokazali so pravi karakter. Tudi po prejetem zadetku so verjeli vase in spreobrnili rezultat," je dodal Mežnaršič.

Kolegi iz mladinskih vrst so bili tokrat manj uspešni. Po prepričljivi zmagi prejšnji teden so morali tokrat priznati premoč vrstnikom iz kidričevega. "Na težkem terenu in slabšem igrišču smo odigrali dobro tekmo. Zadeli smo dve prečki, vsako v enem polčasu. Če bi zadeli vsaj eno izmed teh, bi verjetno zmagali. Aluminij je imel manj priložnosti in iz manj strelov na gol zadeli," je tekmo ocenil trener mladinske ekipe Darko Birjukov. 

nkd 3

"Fantom nimam kaj očitati. Na slabem terenu so dali vse od sebe in res dobro igrali. Če bodo tako igrali še naprej, se nimamo česa bati. Z dobrim delom bodo še boljši," je dodal Birjukov.

Strateg mladinske ekipe Domžal je prepričan, da bodo tokratne zapravljene priložnosti dobra šola za nadaljevanje sezone: "Na tako težkih tekmah, kot je bila ta, ponavadi zmaga ekipa, ki prva zabije gol. Poleg zadetih vratnic smo imeli še dve, tri dobre priložnosti za dosego zadetka. Na drugi strani je Aluminij zadel po prekinitvi in iz edine nevarne akcije na tekmi. So tudi izjemno obrambno naravnani in ekipa, ki je pri vrhu lestvica, zato smo vedeli, da to ne bo lahka tekma. A po uspešni seriji, ki smo jo imeli, pridejo tudi take tekme. Kljub temu ne delamo nikakršne panike, ker so fantje – kljub porazu – tudi tokrat odigrali odlično". 

Za domžalske mladince in kadete sedaj prihaja krajši premor. Ligaški obračuni se nadaljujejo 30. marca, ko bosta obe ekipi na domačem igrišču gostili vrstnike iz Krškega. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB