FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Filip Nikola Ostojić: Želimo si še višje

Na prvih dveh tekmah so bili domžalski kadeti polovično uspešni. Napadalec Filip Nikola Ostojić, eden izmed najboljših strelcev tako v klubu kot v ligi, je prepričan, da ima domžalsko kadetsko moštvo po dobrih zimskim pripravah za spomladanski del prvenstva še veliko rezerv, ki jih lahko popeljejo izjemno daleč, tudi na vrh. Trenutno za vodilnim Mariborom mladi Domžalčani zaostajajo le za dve točki. 

 nkd 1 10

"V zimskem obdobju smo se pripravljali odlično. Poleg dobrih treningov v Domžalah, smo se odpravili tudi v Umag, kjer smo opravili del priprav na spomladanski del. Rekel bi, da smo se pripravili res dobro, kar je vidno tudi po prvih dveh tekmah," je o zimskem pripravljalnem obdobju dejal Ostojić. 

Na dosedanjih dveh preizkusih so kadeti vpisali zmago in poraz. "Na prvi tekmi proti Iliriji smo igrali malce slabše. Nismo bili sproščeni in osredotočeni tako, kot bi morali biti. Enostavno nismo bili dovolj zbrani," ocenjuje Ostojič, kar se je po poznalo tudi na končnem rezultatu, saj so morali tekmecem iz Ljubljane priznati premoč z 0:1. Prejšnji konec tedna pa so proti Aluminiju prikazali popolnoma drugačen obraz in zmagali s 4:1. "Po uvodnem porazu smo se želeli že takoj prikazati v drugačni luči in pustiti boljši vtis. To nam je tudi uspelo, saj smo tekmeca popolnoma nadigrali in v Kidričevem zasluženo slavili," je dejal Ostojić. 

Mladi domžalski napadalec meni, da so prav prek dveh različnih tekem pokazali izjemen karakter ekipe. "Na tekmi proti Aluminiju smo prejeli zadetek že v tretji minuti. A nismo se vdali, zato smo kmalu izničili zaostanek, nato pa samo še dodajali in s tem pokazali, iz kakšnega testa smo. Že do odmora smo nato dosegli vse štiri zadetke in tekmo zasluženo dobili," se gostovanja v Kidričevem spominja Ostojić. 

Slednjega sedaj skupaj s soigralci čaka dvotedenski premor, saj se kmalu obetajo tudi reprezentančne akcije. A Ostojić opozarja, da kljub premoru preveč časa za počitek ne bo: "Čeprav uradnih tekem nimamo še dva tedna, ne bomo mirovali. Ena izmed ključnih nalog je izboljšanje napada. Seveda si po zmagi nad Aluminijem želimo, da bi bili na vsaki tekmi tako strelsko učinkoviti, zato se bomo usmerili v zaključevanje akcij. Agresivnost in zbranost, to sta eni izmed stvari, na katere se moramo še posebej osredotočiti." 

nkd 8

16-letni napadalec je sicer v tej sezoni eden izmed boljših strelcev - ne le v klubu, pač pa tudi v ligi. Trenutno je namreč drugi najboljši strelec svojega moštva, v celotni konkurenci pa z 9 zadetki zaseda 3. mesto. "S svojimi predstavami sem zadovoljen, a to ne pomeni, da ne bi moglo biti še boljše. Vedno je prostor za napredek in tudi sam sem prepričan, da je možnosti za izboljšanje še veliko," meni Ostojić, ki med letom biva v domžalski nogometni Akademiji. "Tu imamo izjemne pogoje za trening, delo, učenje in posledično je seveda opazen tudi napredek tega trdega dela. Ob začetkih tedna, ko smo še sveži, imamo vedno na sporedu dva treninga dnevno, ob sredah pa nato preidemo na enega," razloži Ostojić, ki ima za prihodnost visoke cilje. A kot pravi, bo najprej potrebno zaključiti tekočo sezono, šele nato bo čas za postavitev novih ciljev. Le-ti so za to tekmovalno leto jasni – zaključiti klubsko sezono kar se da visoko. 

Najraje bi seveda sezono sklenili kar na vrhu, za kar imajo tudi odlične možnosti. Trenutno mladi Domžalčani zaostajajo le za vodilnim Mariborom, za katerim imajo vsega dve točki razlike. Prvenstvo se bo sicer za kadete nadaljevalo 30. marca, ko bodo na domačem igrišču gostili Krško.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB