FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Selekcija U11 navduševala na turnirju v Umagu

Selekcija U11 se je minuli vikend udeležila enega najbolj množičnih turnirjev v okolici Slovenije. Na turnirju Umag Trophy je sodelovalo kar 52 ekip iz šestih držav (Hrvaška, Italija, Avstrija, Madžarska in Slovenija), mladi domžalski nogometaši pa so tekmovali razdeljeni v dve ekipi, ki so ju vodili trenerji Dejan Pivk, Žiga Kmetič in Mile Spasić. Obe ekipi sta pokazali odlične predstave in zasluženo osvojili končno prvo ter sedmo mesto.

4

Ekipa NK Domžale modri je v predtekmovalni skupini suvereno osvojila 1. mesto in si s tem zagotovila nadaljnjo tekmovanje, ki jo je popeljalo v zaključne boje. V tekmah na izpadanje so domžalski fantje brez večjih težav premagali najprej hrvaški Halubaj, nato pa še Celje. V polfinalu so se fantje pomerili z NK Olimpija in v eni najboljših tekem turnirja prikazali vso svoje znanje in borbenost ter se zasluženo uvrstili v veliki finale. Tam jih je pričakala močna ekipa hrvaškega prvoligaša Rijeke. Tudi v tej nogometni borbi so fantje nadaljevali s kakovostno, zbrano in taktično nogometno predstavo, ki jih je krasila skozi celotni turnir in tako na koncu z zmago z 1:0 zasluženo osvojili končno 1. mesto.

Kot trener selekcije teh fantov mi je v veselje, da treniram skupino otrok, ki kažejo ogromno talenta, želje po uspehu, ter imajo pravo strast do nogometa. Fantje so prihodnost kluba in jim želim, da svojo kakovost, znanje in napredek pokažejo tudi v prihodnje,“ je po turnirju dejal trener Dejan Pivk.

Ekipa NK Domžale rumeni je imela na papirju precej težko skupino. Fantje so s pravim pristopom in željo po dobrem rezultatu vseeno nanizali kar štiri zmage in doživeli samo en poraz. Z osvojenim drugim mestom v skupini so se uvrstili v osmino finala in že s tem dosegli super rezultat. V osmini finala jih je čakala ekipa iz Rogatca, ki so jo premagali z rezultatom 1:0. V četrtfinalu je nato sledil minimalen poraz proti Jadranu iz Poreča, v boju za peto mesto pa je bila usodna ekipa kranjskega Triglava.

Glede na to, da je manjkalo nekaj fantov, ki so ostali doma, je ekipa prikazala zelo všečno igro, ki temelji na kratkih podajah in sodelovanju več igralcev. To je tisto, kar si trenerji želimo in skupaj z nogometaši trdo delamo na treningih, da bi fantje te sposobnosti v čim večji meri prenesli na tekme oziroma turnirje. Veseli me tudi, da se je skozi turnir ustvarila zelo dobra klima med igralci, ki je še kako pomembna tudi za njihov socialni razvoj. Vsem iskreno čestitam za igre, borbenost in vzorno vedenje,“ je pristavil trener Žiga Kmetič.

Besedilo: Dejan Pivk, Žiga Kmetič in Alen Obrez
Foto: B4Sports

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB