FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred začetkom spomladanskega dela: Starejši dečki v regionalni ligi tik pod vrhom

Prihajajoči konec tedna označuje nadaljevanje sezone tudi za starejše dečke Domžal, ki v kategoriji U14 nastopajo v drugi ligi Medobčinske zveze Ljubljana. Rumeni, ki branijo naslov prvaka s prejšnje sezone, so trenutno na odličnem drugem mestu in za vodilnim Brinjem zaostajajo le za dve točki, zato bodo skušali v drugem delu sezone uprizoriti napad na vrh, a trener Mile Stankovič opozarja, da končna uvrstitev ni primarnega pomena. 

nkd 20 stankovic

Prvi del sezone so mladi Domžalčani zaključili izvrstno, saj so po polovici tekmovanja na visokem drugem mestu, zato optimistično čakajo začetek spomladanskega dela. "Pričakovanja so visoka, kar je posledica naših dobrih predstav. Že lansko leto smo odigrali izjemno dobro in prikazali odlične igre, o čemur priča tudi lanski rezultat. Fantje napredujejo iz tekme v tekmo, kar le potrjuje naše trdo delo," je dejal Stankovič, ki letošnjo sezono prvič vodi selekcijo U14. "Čez zimo smo se pripravljali v Umagu, kjer imamo res odlične pogoje za trening. K optimalni pripravi za nadaljevanje prvenstva so pripomogle tudi prijateljske tekme, ki smo jih odigrali med premorom."

Čeprav rezultat na pripravljalnih srečanjih med zimskim odmorom ni bil prvotnega pomena, so se mladi Domžalčani odrezali odlično: "Ob pripravi na nadaljevanje sezone rezultati niso bili prvotnega pomena. Veseli smo tudi tega, da so se igralci družili s svojimi vrstniki iz drugih klubov, hkrati pa smo se posvečali krepitvi timskega duha. Sama ideja vzgajanja mladih nogometašev je želja, da bi resnično vsako leto napredovali, v kar sem po letos videnem močno prepričan."

Po opravljenih zimskih pripravah je Stankovič prepričan, da so med tekmovalnim premorom opravili dobro delo. "Da bi se res dodobra pripravili na spomladanski del lige, smo se med premorom kosali v zimski ligi v Radomljah, ki smo jo zaključili na tretjem mestu. Fantje so v omenjeni ligi tekmovali z leto dni starejšimi konkurenti, zato mislim, da je to resnično odličen dosežek. Obenem smo odigrali nekaj dodatnih prijateljskih srečanj, med drugim tudi z dvema beograjskima kluboma in Aluminijem. Bolj kot sam izkupiček, nas je zanimal napredek v igri, a smo lahko kljub temu izjemno zadovoljni, saj smo klonili le proti Crveni zvezdi," je uspešnost na pripravljalnih tekmah med zimskim premorom komentiral Stankovič.

Kljub visoki poziciji na ligaški lestvici in le dvema točkama zaostanka za vodilnim Brinjem pa je Stankovič prepričan, da se lahko predstave njegovih varovancev še izboljšajo. "Velik del priprav smo namenili izboljšanju tehnike nogometne igre. Menim, da je v teh letih ključna tehnika in predvsem obvladovanje žoge. Pomembno je, da so igralci tehnično dobro podkovani, kar je v nogometu ključno, in igralcem bo to v nadaljevanju kariere prišlo še kako prav. Poleg tega smo skrbno poskrbeli tudi za izboljšanje fizične priprave, za kar skrbi naš kondicijski trener Danilo. Če bi moral oceniti priprave kot celoto, lahko zagotovim, da so fantje zares vložili svoj maksimum in pokazali veliko truda, volje ter znanja," je najpomembnejše popravke v igri med zimskim premorom opisal nekdanji pomočnik kadetskega moštva.

"Potrebno je dodati, da končna uvrstitev v letošnji sezoni ni primarni cilj, ampak je to razvoj igralcev. Potrebno je gledati dolgoročno, saj lahko le s takim pristopom dosežemo vidne in dolgotrajne rezultate. Na končni razplet bomo vplivali toliko kot le lahko, a fokus je drugje. Seveda bi bilo dobro sezono zaključiti čim višje, a moja glavna naloga je te fante čim bolje pripraviti na naslednje leto. Takrat bomo napredovali ne samo po kategoriji, ampak se bomo preselili v tekmovanje starejših dečkov U15 na državni ravni, kar bo za igralce zagotovo velik korak naprej. Zato je prvi cilj izboljšanje igre in dobra priprava na naslednjo sezono, da bi bili tudi naslednje leto čim bolj konkurenčni," je o ciljih za sezono še dejal Stankovič.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB