FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Andrija Radovanović: "Z dvignjenimi glavami naprej"

Druga polovica marca prinaša reprezentančni odmor tudi pri selekcijah Mladinskega nogometnega centra. Branilec domžalskih mladincev Andrija Radovanović meni, da je vnovični premor po prvih dveh tekmah spomladanskega dela dobrodošel, saj ga bodo skušali izkoristiti za čim bolj optimalno pripravo na nadaljevanje prvenstva, kjer bodo skušali ohraniti prvo mesto in pet točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem Mariborom. 

nkd 1 11 

Po dolgem zimskem počitku in napornem pripravljalnem obdobju so varovanci Davorja Birjukova že odigrali dve tekmi in bili pri tem polovično uspešni. Najprej so doma visoko premagali Ilirijo, nato pa kljub dobri igri klonili proti Aluminiju. "Obe tekmi smo odigrali dobro. Proti Iliriji smo odigrali resnično odlično in smo si zmago tudi zaslužili. Pokazali smo dobro igro, kar smo nadgradili z veliko zadetki in nenazadnje vpisali tudi tri točke,« je povedal Radovanović, ki meni, da so s soigralci dobro odigrali tudi proti Aluminiju, a žal ne zmaga vedno boljša ekipa: "V Kidričevem smo nadzirali celotno srečanje, vendar smo nato prejeli tisti nepotrebni zadetek, ki nam je nekoliko spodrezal krila. Obenem smo imeli tudi nekaj nesreče, saj smo dvakrat stresli okvir vrat. Žal smo vpisali rezultatsko ničlo, vendar časa za objokovanje ni. Z dvignjenimi glavami gremo naprej." 

Nov premor, ki skupno traja kar tri tedne, bodo mladi Domžalčani izkoristili za fizično pripravo, ob tem pa ne bodo pozabili na ostale elemente igre. "V tem dolgem premoru največ časa posvečamo kondicijski pripravi, ki bo v nadaljevanju sezone ključnega pomena. Čaka nas zahtevna zadnja tretjina tekmovanja, zato ne popuščamo. Ker je premor res malce daljši, bomo v tem dobrem tednu do tekme s Krškim pozornost posvečali tudi taktičnemu uigravanju. Potrebno se je zavedati, da se med odmorom krepijo tudi tekmeci, zato bodo nove kombinatorne akcije dobrodošle, hkrati pa želimo izboljšati tudi svojo učinkovitost ob prekinitvah," meni 19-letni srbski branilec. 

Čeprav je prvenstvo še dolgo, pa niti Radovanović ne skriva visokih apetitov po obstanku na vrhu tudi po zadnji odigrani tekmi sezone. "Imamo veliko kvalitetnih tekmecev. Čeprav nam je Maribor na lestvici najbližje, pa bo izjemno nevarna tudi Olimpija, saj imajo Ljubljančani odlično ekipo," opozarja Radovanović. "Sezona je resnično dolga in pot do konca prvenstva je še dolga in o končnem cilju ne razmišljamo, kar pa ne pomeni, da si ne želimo končati na prvem mestu. Do konca sezone je resda še dolga pot, a verjamemo, da nam bo s trdim delom in visoko stopnjo motivacije uspelo doseči zastavljene cilje." 

nkd 3b

Steber obrambe domžalskih mladincev je k ekipnemu uspehu v tej sezoni prispeval tudi tri zadetke, a Radovanović poudarja, da ni pomembno to, kdo zabije zadetek. Šteje namreč le ekipna zmaga. "Veseli me, da sem del obrambe, ki je letos prejela le deset zadetkov, kar je najmanj v ligi in zato sodi med najboljše. Prav to je eden izmed razlogov, zakaj smo na vrhu ligaške razpredelnice. Naloga mene kot branilca je sicer branjenje lastnega gola, vendar je toliko bolj dobrodošlo, ko tudi mi v zadnji liniji dosežemo kakšen gol. Nekaj takih je že bilo, seveda pa si jih želimo še več. Če bomo nadaljevali tako, kot smo igrali do sedaj, razloga za kakršnekoli bojazni ni," je še povedal Radovanović, ki ga pogodba z Domžalami veže do konca naslednje sezone, a bi si želel v taboru rumenih ostati tudi po preteku aktualnega dogovora. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB