FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Reprezentanca: Mladinci z visoko zmago, kadeti poraženi

Mladinska in kadetska reprezentanca sta se minule dni merili v kvalifikacijah elitnega kroga za nastop na evropskem prvenstvu. Kadeti so bili v igri za nastop na Euru vse do zadnjega, a je njihove načrte preprečila Nemčija, nov reprezentančni nastop pa sta vpisala Žiga Dajčman in Benjamin Šeško. Mladinska reprezentanca, katere dres so oblekli tudi Dario Kolobarić, Jošt Urbančič in Tamar Svetlin, je teoretične možnosti za nastop na prvenstvu izgubila že pred zadnjim krogom, kar pa našim reprezentantom ni zmotilo koncentracije, saj so sovrstnike iz Walesa tokrat premagali s 3:0. 

D2lgj BWwAAdR1E.jpg large

SLOVENIJA - NEMČIJA

Strelec: Lutz (77’)

Rumeni kartoni: Dajčman, Panić, Majcen, Laci; Adeyemi, Lang, Koudelka. 

Rdeči kartoni: /. 

Slovenija: Hvalič, Dajčman, Laci, Pečnik, Zlatkov, Vukovič, Majcen (79’ Vipotnik), Šeško, Pečar (88’ Žur), Krašovic, Panič (68’ Perc, 88’ Bosilj).

Nemčija: Schreiber, Lang, Koudelka, Dardai, Netz, Tillman, Nebel (74’ Beier), John, Kehl (60’ Calhanoglu), Obuz (89’ Consbruch), Adeyemi (89’ Woltemade). 

Kadeti so imeli pred zadnjim obračunom z Nemci še teoretične možnosti za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto. Njihove načrte je preprečila mlada nemška reprezentanca, ki je proti Sloveniji odločilni zadetek prek Luce Netza dosegla v 77. minuti in si s tem tlakovala pot do Eura, na katerem bodo iz skupine 4 zaigrali še Islandci. Slovenci so z eno osvojeno točko zasedli četrto mesto. Domžalske barve sta na vseh treh tekmah branila Benjamin Šeško in Žiga Dajčman, ki sta na obračunu proti Nemčiji igrala vseh 90 minut. 


SLOVENIJA - WALES

Strelca: Matko (23'/11m, 55'), Prelec (34').

Rumeni kartoni: Kolmanič, Svetlin; Foulston, Levitt, Cabango.

Rdeči kartoni: /.

Slovenija: Mrežar, Trontelj, Stojinović (49' Štravs), Maher, Kregar (72' Urbančič), Rorič (72' Grajfoner), Prelec (88' Kolobarić), Svetlin, Matko, Kolmanič, Burin. 

Wales: Przybek, Cabango, Cooper, Levitt, Johnson (60' Watts), Vale (79' Bowen), Foulston, Norton (61' Jephcott), Astley, Stirk, Pearson. 

Mladinska reprezentanca je v uvodnem krogu in točki proti Španiji nato v drugi tekmi klonila proti Nizozemcem, s čimer je ostala brez možnosti za preboj med evropsko elito. Tokrat so se mladi Slovenci sicer znesli nad reprezentanco Walesa in jo z dobro igro premagali s 3:0. S štirimi točkami so tako varovanci selektorja Agrona Šalje v skupini 4 zasedli tretje mesto, na zaključni turnir pa so se po zmagi nad Nizozemci uvrstili Španci. Na tekmi proti Walesu so nov nastop vknjižil trije domžalski nogometaši - Dario Kolobarić, Jošt Urbančič in Tamar Svetlin. 

 

Foto: ekipa24

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB