Premor v MNC Domžale se nadaljuje

Premor v mlajših kategorijah traja že skoraj dva meseca. Mlajše selekcije Domžal so zadnjo tekmo namreč odigrale v sredini oktobra, vse od tedaj pa vadba poteka na daljavo. Neugodne razmere zaradi koronavirusa imajo na športno udejstvovanje najmlajših tako precejšen vpliv.

AnteBraticMNC

Mladinci, kadeti in starejši dečki Mladinskega nogometnega centra Domžale bodo s tekmovalnimi obveznostmi nadaljevali v prihajajočem koledarskem letu. Vse tri selekcije, ki v tem trenutku zasedajo 1. mesto v svojih starostnih kategorijah, počitka ne poznajo in še naprej zavzeto trenirajo. Varovanci Anteja Bratića so pred premorom odigrali natanko deset tekem, kjer so prišli do osmih zmag, poraza in remija. Kadeti so dosegli 24, prejeli pa samo 5 zadetkov.

Ante, premor v MNC Domžale še kar naprej traja in mu praktično ni videti konca. Kakšno je stanje v kadetskem moštvu?

“Trenutno stanje je takšno, kot v celotni državi. Megleno in oblačno, čakamo sončne dni. Že kar dolgo treniramo po individualnih programih in kljub temu, da to ni ravno idealno, so fantje zelo odgovorni. Iz dneva v dan jih spremljamo, redno komuniciramo in povedati moram, da vaje vselej opravljajo po najboljših močeh. V teh težkih trenutkih smo znotraj kluba stopili še bližje. Vsem fantom poskušamo pomagati na različne načine, enkrat tedensko imamo na voljo tudi psihologinjo, ki nam skozi različne delavnice pomaga ohranjati motivacijo. Gre za nekaj zelo dobrodošlega in v trenutnem obdobju povsem koristnega.”

Tako kot starejši dečki in mladinci ste pred prekinitvijo sezone bili na prvem mestu. Kljub vsemu pa skozi sezono v ospredju ni samo rezultat, kajne?

“Z mestom na ligaški razpredelnici se ne obremenjujemo že od samega začetka. Naš cilj je čim bolj odgovorno in učinkovito izvesti vsak naslednji trening, odigrati tekmo na najvišjem možnem nivoju ter se iz vsakega poraza ali napake čim več naučiti. Prioriteta je razvoj igralcev. Želimo jih primerno pripraviti na nastopanje v članski zasedbi, obenem pa si seveda želimo proizvesti še kakšnega reprezentanta. Bolj kot bomo uspešni v teh stvareh, višje bomo na lestvici.”

Kakšne so želje in načrti ob izteku koledarskega leta 2020?

“Kot najprej si v letu, ki prihaja želim, da bomo vsi zdravi in da se agonija s koronavirusom zelo hitro zaključi. Srčno si želim povratka v nemoten trenažni proces in igranja tekem, saj v aktualnem položaju največ izgubljajo otroci oziroma igralci. Govora je o škodi v dolgoročnem razvoju, na nas trenerjih pa bo, da nemudoma po povratku poskušamo skozi treninge in tekme negativne posledice spraviti na najnižjo možno raven. Odlične rezultate si seveda želimo dosegati tudi v prihodnje, vendar glavna želja je ta, da vsi skupaj ostanemo zdravi in uspešni, kot smo bili do sedaj.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO