FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pregled jeseni MNC Domžale

Pred dnevi so jesenski del sezone zaključili tudi v mlajših selekcijah. Uvodni meseci nove sezone so v vseh starostnih kategorijah potekali nemoteno, nato pa je v sredini meseca oktobra sledil premor. Skupna vadba je bila prekinjena, treninge so lahko opravljali samo nogometaši s profesionalno pogodbo, glede povratka na zelenice pa ni znano veliko novega. Z izjemo mladinske zasedbe, ki bo z nekaj posamezniki zimske priprave pričelo istočasno kot člansko moštvo, torej 6.1., vsi ostali zgolj čakajo na opustitev ukrepov s strani vladnih organov.

PregledDogajanjaMNC

U8-U14

Noro leto 2020 je na mlajše selekcije Nogometnega kluba Domžale pustilo viden pečat. Korona premor je kar dvakrat prekinil treninge za več kot dva meseca, toda ne glede na vse, fantje niso obupali. Ravno nasprotno. Vsi skupaj so se odlično prilagodili aktualnim razmeram in po zaslugi pravega športnega odnosa, čeprav na daljavo, uspeli na najboljši možen način. Treningi selekcij od U8 do U14 so skozi celotno koledarsko leto nemoteno potekali dobrih šest mesecev, preostanek, torej polovico leta, pa so mladi Domžalčani morali s pomočjo individualnih treningov in srečanj, ki so za selekcije od U10 do U14 potekala prek Zooma, preživeli v domačem okolju. Trenerji so na fante več kot ponosni, vsi skupaj pa si želimo, da bodo treningi za vse selekcije znova dovoljeni že v začetku novega leta.

U15

Starejši dečki so bili v dosedanjem delu tekmovalne sezone 2020/21 preprosto izjemni. Na desetih tekmah so zabeležili prav toliko zmag, obenem pa je v mreži nasprotnikov končalo kar 58 žog. Obramba je klonila zgolj v petih primerih, nazadnje je to bilo 23. septembra. 30 osvojenih točk z dvema tekmama manj od drugouvrščenega Kopra predstavlja odlično poptnico pred vstopom v novo leto. Glavni trener Mile Stanković je v jesenskem delu sezone skupaj s svojimi varovanci kar šestkrat slavil z vsaj petimi goli razlike (9-0, 8-1, 0-7, 8-0, 0-5, 7-0). Pred vrati nasprotnika se je v rumenem dresu najbolje znašel Luka Mlakar, ki je dosegel kar 24 golov. Vseh deset tekem sta v celoti odigrala dva nogometaša: Ivano Čančar ter Leo Jusić (700 minut). Starejši dečki so najvišjo zmago zabeležili že v prvem kolu, ko so z 9:0 odpravili vrstnike Krke. Zadnja tekma je bila v ligi U15 zahod odigrana 11. oktobra. Domžalčani so tedaj gostovali v Novi Gorici in slavili z 0:3. Edinstven zaključek leta je minil brez tekem in skupnih treningov, so pa fantje kljub vsemu ostali v trenažnem procesu in tudi v stikih, saj so s pomočjo aplikacije Zoom redno vadili. Selekcija U15 se ob izteku leta lahko pohvali tudi s številnimi reprezentanti. V letošnjem letu jih je dres slovenske reprezentance obleklo kar devet.

U17

Deset ligaških tekem so odigrali tudi kadeti, ki imajo osem zmag, remi in poraz. Varovanci Anteja Bratića so dosegli 25 zadetkov, prejeli pa zgolj 5, kar predstavlja najboljši napad in najboljšo obrambo 1. SKL. Na vodilem položaju se nahajajo s 25 osvojenimi točkami in tekmo več od Maribora, ki beleži 20 točk. Največ golov je v jesenskem delu prvenstva je dosegel Lan Lekše (10), ki je obenem zbral tudi največ odigranih minut (775). Kadeti so najvišjo zmago zabeležili v 7. kolu. Sosedski derbi z Radomljami je zaznamovala petarda v mreži gostov, torej Domžale - Radomlje 5:0. V primerjavi z mladinsko zasedbo so kadeti bili tekmovalno aktivni natanko sedem dni več. Zadnji dvoboj so Domžalčani odigrali 17. oktobra v Mariboru. Srečanje s tamkajšnjimi vrstniki se je končalo z rezultatom 1:1. V tednih, ki so sledili, so bili tudi nogometaši selekcije U17 primorani vaditi individualno oziroma prek spletnega portala Zoom. Trenerji so vse fante redno spremljali in nadzirali ter tako vse do konca skrbeli, da njihova pripravljenost ostane na želenem nivoju. Pomembno spoznanje predstavlja tudi število mladih reprezentantov. V moštvu kadetov je dres slovenske reprezentance, tako kot v zasedbi starejših dečkov, obleklo kar devet igralcev.

U19

Zasedba Darka Birjukova je na osmih odigranih tekmah zabeležila sedem zmag in remi ter posledično prišla do 22 točk. Ob zaključku leta imajo Domžalčani na prvem mestu 1. SML s tekmo manj tri točke prednosti pred drugouvrščenimi Radomljami, na tretjem mestu se nahaja NK Maribor (8 tekem, 18 točk). Rumeni bojevniki so doslej zabili 23 zadetkov, hkrati pa se lahko pohvalijo z najboljšo obrambo, saj so prejeli samo štiri gole. Najvišjo zmago so nogometaši Domžal zabeležili na tekmo z Gorico. Končni rezultat domače tekme 8. kola je bil 5:0. Zadnji dvoboj pred korona premorom je bil odigran kmalu za tem, 11. oktobra, ko sta se moštvi Domžal in Olimpije razšli z rezultatom 1:1. Vse od tedaj, torej dobra dva meseca, so pod vodstvom glavnega trenerja Darka Birjukova, pomočnika Juninha, trenerja kadetske selekcije Anteja Bratića in trenerja vratarjev Roberta Majdića treninge lahko opravljali zgolj igralci s statusom profesionalnega športnika. Pomemben člen v zasedbi Slovenije predstavljajo tudi trije nogometaši Domžal. V letošnjem letu so to bili Žiga Dajmčan, Jošt Pišek in Nick Perc, ki je prejel tudi vpoklic v reprezentanco do 21. let.

Najboljša strelca: Nikola Jovićević in Gašper Černe (5)

Največ minut: Jaka Zupan (685)

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO