Kadeti in mladinci pričeli s pripravami

Danes dopoldne sta selekciji U17 in U19 opravili prvi trening v novi sezoni. Na igrišču z umetno travo so mladi Domžalčani vadili pod vodstvom Anteja Bratića in Darka Birjukova, ki bosta moštvi vodila tudi v prihodnje.

KadetiMladinciSoNazaj

''Poletni premor smo izkoristili za počitek in analizo lanske uspešne sezone. Vemo, da je bilo v preteklosti zaradi težav s Covidom, pred nami kar nekaj izzivov, a sedaj gledamo zgolj naprej. Z novo sezono je v ekipi prišlo do številnih starostnih prehodov k mladincem, zato v naslednjih tednih želimo fante, ki prihajajo, pripraviti na največje napore in postopoma priti na ustrezno raven pripravljenosti. Priprave bomo opravili v domačem okolju, kmalu bomo tudi odigrali nekaj pripravljalnih tekem. Cilji in načrti so znani, zato bomo naredili vse, da jih znova dosežemo,'' je ob vrnitvi na delo povedal trener kadetov Ante Bratić, ki je v svoji prvi sezoni na klopi selekcije U17 končal na prvem mestu 1. SKL.

Darko Birjukov, strateg selekcije do 19 let, je dodal: ''Po letu premora smo znova del mladinske lige prvakov, kar predstavlja novo odlično priložnost za dokazovanje na najvišjem nivoju. Naši fantje so si z nastopi v lanski sezoni to zaslužili in po zaključenem poletnem premoru, ki smo ga izkoristili za oddih, je napočil čas, da znova zavihamo rokave. Treninge bomo postopoma dvigali in skozi naslednje tedne iskali pravo sliko moštva. Okostje ekipe ostaja nespremenjeno, kar je zagotovo velika prednost. Nekaj igralcev je hkrati zaključilo mladinski staž, nogometno pot pa bodo nadaljevali pri NK Roltek Dob. Določeni fantje so seveda tudi del članske ekipe Domžal, na nadaljnji poti pa vsem skupaj želim obilo sreče!''

Začetek državnega prvenstva bo 7. avgusta, ko bo v Domžalah gostovala Mura. Takoj zatem bodo nogometaši starosti U16 (letniki 2006 in mlajši) v avgustu (12.8. - 14.8.) odpotovali na močan turnir v Salzburg. Med 29.8. in 3.9. bodo na mednarodnem turnirju v družbi Juvenusa, Interja, Rome in številnih ostalih velikanov, sodelovali tudi kadeti.

Potrjene pripravljalne tekme U17/U19:

14. julij: Koper - Domžale (v Kopru)

17. julij: Domžale - Olimpija

21. julij: Simer Šampion - Domžale (v Celju)

24. julij: Dinamo Zagreb - Domžale (v Zagrebu)

28. julij: Domžale - Grosuplje

31. julij: Domžale - Bravo

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

Video: Sead Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO