Kadeti in mladinci odigrali prvi ligaški tekmi

Na Brdu pri Kranju, kjer je v sklopu kadetskih in mladinskih dvobojev potekalo testiranje tehnologije VAR, sta selekciji U17 in U19 v nedeljo odigrali prvi tekmi v ligaški sezoni 2021/22. Dvoboja Domžalčanov z vrstniki NK Triglav Kranj sta se zaključila z zmago in remijem.

PorociloMNC

Kadeti

Po drugem mestu na zahtevnem mednarodnem turnirju v Salzburgu so varovanci Anteja Bratića nemudoma bili uspešni tudi na domačih tleh. V 2. krogu 1. SKL, uvodni obračun z Muro bo namreč odigran naknadno, je Triglav padel brez večjih težav. Pri Domžalah sta v prvem polčasu zadela Alen Bukovec in Jošt Zajc, v nadaljevanju pa sta zmago potrdila še Luka Topalović in Luka Mlakar. Častni zadetek je pri nasprotniku prispeval Gal Dagarin.

Strelec zadnjega zadetka Luka Mlakar: “Po napornem turnirju smo se v tekmo s Triglavom odpravili zelo motivirano. Želeli smo nadaljevati s pozitivnim rezultatom in s končnim izidom smo zadovoljni. Dosegli smo veliko zadetkov, imeli še kar nekaj priložnosti za gol, zato je zmaga povsem zaslužena.”

Triglav Kranj 1-4 Domžale

Strelci:  Dagarin 77.; Bukovec 35., Zajc 39, Topalović 63., Mlakar 65.

Postava: Žan Trivunčević, Gabriel Sojer (od 70. Leo Jusić), Tilen Rajter Krebs, Jon Švigelj, Lovro Golič, Jošt Zajc, Gal Javorič, Staš Popijal (od 54. Luka Topalović), Luka Mlakar, Domen Brumec, Alen Bukovec (od 57. Jošt Remic). Trener: Ante Bratić

Naslednja tekma: Domžale - Olimpija, Športni park Domžale, pomožno igrišče, sreda, 18. avgust, ob 15:00

Mladinci

Mladinski dvoboj je bil zelo napet. Zmagovalca sicer nismo videli, toda številne priložnosti in po en zadetek v vsaki mreži sta zaznamovala dva rdeča kartona v vrstah rumene družine. Branilec Nejc Klašnja je pordečel že v 15. minuti, napadalec Nick Perc pa v zaključku tekme. Pod prvi mladinski gol v sezoni 2021/22 se je z natančno izvedeno enajstmetrovko podpisal Gašper Černe, pri Triglavu je prav tako iz najstrožje kazni zadel Tihomir Maksimović.

Strelec vodilnega zadetka Gašper Černe: “Tekma je bila zelo zahtevna, saj smo zaradi dveh rdečih kartonov na igrišču ostali zgolj z devetimi igralci. Kljub temu smo uspeli zdržati, tudi povedli, a na koncu vknjižili točko. Nova tekma nas čaka že v sredo, ko se bomo pomerili z Olimpijo, napadali pa bomo zmago!”

Triglav Kranj 1-1 Domžale

Strelca: Černe 38.; Maksimović 64.

Rdeča kartona: Klašnja 15, Perc 86. (drugi rumeni)

Postava: Lovro Štubljar, Mitja Ilenič, Nejc Klašnja, Žiga Žiberna (od 73. Jakob Snedic), Mark Strajnar, Jure Žavbi, Luka Turudija, Anes Jakupović (od 57. Jon Ficko), Almin Tatarević (od 46. Lan Lekše), Gašper Černe (od 62. Nikola Jovićević), Nick Perc. Trener: Darko Birjukov

Naslednja tekma: Domžale - Olimpija, Športni park Domžale, pomožno igrišče, sreda, 18. avgust, ob 17:00

Besedilo: Nejc Berce

Foto: TNGT

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO