FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Leto 2021 je bilo fantastično

Selekcija U19 je v letu 2021 postala državni prvak, se uvrstila v najelitnejše klubsko tekmovanje in prevzela jesenski državni naslov. Glavni trener Darko Birjukov tako meni, da je razlogov za zadovoljstvo ob koncu zanimivega leta več kot dovolj.

BirjukovDarko

Najvišja zmaga: Domžale 8-0 Mura (1. krog)

Najboljši strelci: Nikola Jovićević (7 zadetkov), Emir Saitoski (6 zadetkov), Nick Perc (4 zadetki)

Izkupiček: 10 zmag, 2 remija, 3 porazi

Gol razlika: 35-16

Lestvica: Domžale (15 tekem, 32 točk), Olimpija (13 tekem, 30 točk), Koper (15 tekem, 26 točk)

Skupna lestvica 1. SKL/SML: Ilirija (30 tekem, 59 točk), Domžale (30 tekem, 58 točk), Brinje Grosuplje (30 tekem, 54 točk)

Birjukov s pogledom na preteklih 12 mesecev: “Leto 2021 je bilo fantastično. Znova smo postali prvaki, se uvrstili v elitno Ligo prvakov, kjer smo odigrali odlični tekmi proti prvaku Italije Empoliju, leto pa smo sklenili kot vodilno moštvo 1. SML. Med poletnim prestopnim rokom sta dva fanta iz MNC Domžale našla novo sredino v zameno za odškodnino. To sta Dario Kolobarić in Tamar Svetlin, kar je za klub seveda zelo dobro. Menim, da bi leto težje bilo se bolje.”

O zadovoljstvu: “Najbolj sem lahko zadovoljen z napredkom fantov, ki so se uspeli uveljaviti v članskih moštvih. V mislih imam že omenjena Kolobarića in Svetlina. Kar nekaj posameznikov je priključenih Domžalam, najdemo jih tudi na Dobu in v drugih slovenskih klubih. Zelo ponosen sem lahko tudi na aktualno mladinsko zasedbo, saj nam gre odlično. Fantje so pokazali pravi obraz in se na zahtevnih evropskih tekmah v imenu kluba več kot dostojno predstavili. Vsi napredujejo iz dneva v dan in tako bo tudi v novem letu, ki bo v svet nogometa zagotovo potisnilo še kakšno naše ime.” 

O nadaljevanju sezone: “Cilji so vedno isti. Biti moramo najboljša nogometna šola v Sloveniji. Res da, to postaja vse težje, saj tudi ostali klubi vse bolj aktivno spremljajo mlade nogometaše, jim ponujajo profesionalne pogodbe oziroma štipendije. V nekaterih okoljih je tudi nabor igralcev večji, toda po najboljših močeh se bomo trudili, da se naprej ostanemo najboljši. Z zimskimi pripravami bomo začeli 10. januarja, nato nas čaka kar nekaj pripravljalnih tekem (Mura, Aluminij, Rijeka, Lokomotiva Zagreb), 11. februarja pa bomo skupaj s kadetsko ekipo za štiri dni odpotovali v Umag. Prvenstvo se bo nadaljevalo v zaključku februarja. Do takrat imamo čas, da še dodatno dvignemo pripravljenost fantov, še prej pa se moramo vsi skupaj dobro spočiti in uživati v premoru.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO