FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V šestem finalu do pete zmage

V soboto, 05.01.2013, je v kamniški dvorani potekal nogometni turnir za najmlajše nogometaše (U7). Tradicionalnega druženja malčkov, ki ga vsako leto organizira KMN Bakovnik iz Kamnika, se je tudi letos udeležila ekipa Nogometnega kluba Domžale.

Skupinska

Na turnirju je sodelovalo 14 ekip iz širše regije, ki so bile razdeljene v štiri skupine. Domžalčani so bili v skupini A skupaj z ekipami Ilirije iz Ljubljane, Jesenic in Drena Vrhnike B. V predtekmovanju je domžalska ekipa prepričljivo premagala Ilirijo (3:0), igrala neodločeno proti Drenu Vrhniki B (0:0) ter nesrečno izgubila z Jesenicami (0:1).
 
Naši malčki so kljub temu, kot druga ekipa v skupini, napredovali v osmino finala, kjer jih je čakala ekipa Drena Vrhnike A. Po razburljivem srečanju se je redni del tekme končal z neodločenim rezultatom 1:1. Pri izvajanju kazenskih strelov  so imeli več sreče in znanja naši nogometaši, ki so se v polfinale uvrstili z izidom 5:4.

Na predzadnji stopnički jih je ponovno čakala ekipa Dren-Vrhnika B, s katero so se pomerili že v skupinskem delu turnirja. Tudi v tej tekmi so o zmagovalcu odločali kazenski streli, ki so jih Domžalčani dobili s 3:0 in se prebili v finale, kjer jih je čakal kranjski Triglav.

Na zadnji tekmi turnirja so Domžalčani prikazali najboljšo igro in ekipo, ki do te tekme ni poznala poraza, odpravili z rezultatom 3:1. Iz zmagovalne ekipe je bil izbran tudi najboljši vratar turnirja Tjaš Krnc, ki je za svoje obrambe dobil prestižni kipec za najboljšega čuvaja mreže. Ob tem je potrebno dodati, da se je domžalska selekcija do sedem let že šestič uvrstila v finale tega turnirja, od tega je petkrat osvojila  prvo ter enkrat drugo mesto.

Somžale U7

Domžalčane je na turnirju v Kamniku vedno vodil trener in vodja ekipe Milenko Spasić, tokrat pa je na igrišče poslal naslednje junake: Jošt Zajc, Matic Klopčič Zidar, Tjaš Krnc, Val Brvar, Gabriel Sojer, Aljaž Čokl, Luka Mlakar, Blažej Simionov, Kristjan Bandur in Luka Starčević.

Rezultati predtekmovanja v skupini A:
DOMŽALE – Ilirija 3:0
DOMŽALE – Dren Vrhnika B 0:0
DOMŽALE – Jesenice 0:1

Četrtfinale:
DOMŽALE - Dren Vrhnika A 0:0 (5:4) po kaz. strelih

Polfinale:
DOMŽALE – Dren Vrhnika B  1:1 (3:0) po  kaz. Strelih

Finale:
DOMŽALE – Triglav Kranj 3:1

Končni vrstni red:
1. DOMŽALE
2. Triglav Kranj
3. Radomlje
4. Dren Vrhnika B

Tekst: Milenko Spasić
Foto: Goran Starčević

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB