Pogled na opravljeno v sezoni 2021/22

Kadeti in mladinci so s sobotnima tekmama proti Aluminiju sklenili sezono 2021/22, ki se je končala s posamičnim in skupnim naslovom ter posledično tudi ponovno uvrstitvijo v ligo prvakov!

MladinskiPrvaki

Kadeti

Selekcija U17 je 1. SKL zaključila na petem mestu. Za vodilnim moštvom NK Brinje Grosuplje so Domžalčani zaostali za devet točk. Rumeni imajo ob koncu prvenstva 14 zmag, 3 remije in 9 porazov, gol razlika znaša +19 (55:36). Luka Topalović je prispeval 14 zadetkov, Luka Mlakar pa 11.

Glavni trener Ante Bratić: “V letošnji sezoni so bili rezultati malce pod pričakovanji, a kljub temu smo izpolnili klubske cilje. Na skupni lestvici nam je uspelo izboriti prvo mesto in se prebiti v mladinsko ligo prvakov. Celotno tekmovalno leto je bilo precej turbulentno. Že takoj na začetku sezone smo zaradi poškodb ostali brez treh ključnih igralcev, veliko so manjkali Jošt Zajc, Luka Dovžan Karahodžić in Jon Švigelj. Ob vsem tem pozitivno spoznanje seveda predstavlja dejstvo, da so več priložnosti za igro dobili vhodni kadeti in tudi še mlajši fantje. Pred novo sezono je to zelo dobrodošlo. Zaradi tega smo lahko mirni in obemem komaj čakamo nov začetek.”

Mladinci

V selekciji U19 so poskrbeli za šesti naslov državnih prvakov in peto uvrstitev v UEFA Youth League. Mladinsko prvenstvo je postreglo s 17 zmagami, 4 remiji in 5 porazi Domžal. Varovanci Darka Birjukova so ob tem dosegli 59 golov, prejeli pa 28. Nikola Jovićević in Emir Saitoski sta bila z desetimi zadetki najboljša strelca ekipe.

Glavni trener Darko Birjukov: “V hudi konkurenci smo popolnoma zasluženo že tri kroge pred koncem osvojili nov državni naslov. Vse čestitke fantom. Bili so odlični. Vsem nam ta lovorika ogromno pomeni, saj smo s tem znova dokazali, da ne nakladamo in smo zares najboljša nogometna šola v Sloveniji. To dejansko drži. Ne blefiramo. Vsak lahko govori, kar želi, toda igrišče vedno pokaže pravo sliko. V Evropo smo se uvrstili še petič in ob tej priložnosti bi čestital tudi kadetski ekipi, ki je sezono odigrala odlično. Veliko fantov je naredilo želen napredek in bodo tako nemudoma kos mladinskemu nogometu, so pa konec koncev že letos pokazali, da zmorejo. Veliko jih je namreč dobilo priložnost pri mladincih in brez težav so bili med boljšimi posamezniki. Mislim, da je vse to nova nagrada zame in vse ostale sodelavce, ki bi se jim rad zahvalil za pomoč. Zahvala tudi vodstvu kluba. Vedno je tri korake pred ostalimi in pridno vlaga v mladinski nogomet.”

Vse skupaj je pokomentiral tudi vodja MNC Domžale Luka Livojević: “Sezono lahko ocenimo kot zelo uspešno. Kot skupni zmagovalci 1. SKL/SML odhajamo v Evropo, veselimo se mladinskega naslova, širši Sloveniji pa smo na članski sceni predstavili veliko mladih upov. Še naprej bomo mlajše fante kalili v starejšelih selekcijah, saj bodo tako lažje napredovali. Že sedaj imamo v selekcijah U13 in U14 igralce, ki so med boljšimi v državi, zato verjamem, da bodo s trdim delom slej ko prej prišli na višji nivo. Vsem trenerjem v MNC Domžale in podpornemu osebju se zahvaljujem za opravljeno delo. Mladim nogometašem lahko damo največ v Sloveniji in temu bo tako tudi v prihodnje. Glede nove sezone lahko povem, da se bodo priprave začele v juliju.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO