Prvi nasprotnik je Ilirija

Z jutrišnjim dnem bodo kadeti in mladinci stopili v novo tekmovalno sezono. Selekciji U17 in U19 bosta 1. SKL/SML odprli v Ljubljani, nasprotnik bo tamkajšnja Ilirija. Novost v sezoni 2022/23 predstavlja igralni čas, saj bodo odslej vse tekme trajale 90 minut.

DomU19U17

Kadeti

Moštvo kadetov bo v letošnji sezoni sestavljeno z nogometaši letnikov 2006 in 2007, nekaj posameznikov pri rumeni družini bo tudi mlajših. V primerjavi z lansko sezono med novince sodijo številni člani selekcije U15, v rumenem bodo po novem nastopali tudi Gal Kranjčič (Krka), Aljaž Zabukovnik (Radomlje), Faris Dževahirić (Borac Banja Luka) in Mark Šerbec (Ilirija).

Domžalčani se bodo v prvem krogu pomerili z Ilirijo (sobota, 6. avgust, ob 15.30h), nato sledi tekma 3. kroga proti Celju (sreda, 17. avgust, ob 14.30h), v četrtem krogu pa bo nasprotnik Gorica (sobota, 20. avgust, ob 14.30h). Tekma 2. kroga z Mariborom bo na sporedu 31. avgusta, še pred tem se bodo kadeti pomerili z Muro (sobota, 27. avgust, ob 14.30h).

Pripravljalne tekme:

Domžale 2-3 Gorica

Domžale 2-2 Aluminij

Domžale 3-0 Celje

Domžale 1-4 Dinamo Zagreb

Domžale 2-2 Rijeka

Trener kadetov Ante Bratić: ''Priprave so bile zelo kratke, a uspešne. Trenirali smo zelo dobro, ob tem odigrali pet tekem, ki so ponudile želene odgovore. Moštvo še ni uigrano, kot bi si želeli, saj smo imeli veliko odhodov in nekaj prihodov. Določeni fantje so pri nas šele en teden, zato bomo seveda potrebovali nekaj časa, da vse postavimo na svoje mesto. Ne glede na nasprotnika naši cilji ostajajo isti. Vsako tekmo gremo na zmago. Ni važno, kje igramo in proti komu. Zavedamo se odgovornosti in pričakovanj našega kluba, zato jutri želimo sezono odpreti s tremi osvojenimi točkami.''

Mladinci

Aktualni mladinski prvaki so pred začetkom sezone odigrali šest pripravljalnih tekem, ki so se končale s štirimi zmagami in dvema porazoma. Boljši od Domžalčanov so bili le nogometaši Dinama in Salzburga. Pripravljalno obdobje je ob številnih odhodih mladincev v člansko moštvo (Strajnar, Perc, Saitoski, Ilenič, Jovićević) zaznamoval prihod ukrajinskega branilca, sedaj že nekdanjega člana akademije Ruh. Z rumeno družino je sodelovanje namreč sklenil Danylo Tkachuk.

Selekcija U19 se bo tako kot U17 najprej pomerila z Ilirijo (6.8., ob 18h), Celjem (17.8., ob 17h) in Gorico (20.8., ob 17h). Kasneje sledita še tekmi z Muro in Mariborom.

Pripravljalne tekme:

Domžale 4-2 Gorica

Domžale 2-1 Brinje Grosuplje

Domžale 1-3 Dinamo Zagreb

Domžale 4-0 Aluminij

Domžale 3-2 Celje

Domžale 0-2 Salzburg

Trener mladincev Darko Birjukov: ''Priprave so bile izpeljane po načrtu. Res, da je bila praktično celotno obdobje prisotna velika poletna vročina, a to nas ni zaustavilo. V ekipi imamo veliko fantov, ki so lani igrali kadetsko ligo. Dobro so se vklopili v moštvo. Pred tekmo z Ilirijo imamo samo en cilj. Želimo dati vse od sebe in prikazati najboljšo možno predstavo. V to ne dvomim.''

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO