FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Verjeli smo v preobrat''

Fantastičen evropski večer se je v Domžalah končal brez zmagovalca. Rumeni so pred 1512 gledalci vodili že z 2:0, a tretjega zadetka, ki bi poravnal skupni izid, jim ni uspelo doseči. Gostje iz Švice so v zaključku izkoristili nezbranost v domači zasedbi in tekmo mirno pripeljali do konca.

DSC 53321

Glavni trener Darko Birjukov: “Škoda prve tekme. Rezultat 3:0 je zelo težko obrniti, ampak imeli smo veliko priložnosti. Fantje so znova pustili srce in dušo na igrišču. Odigrali so dobro tekmo. Tekmeca smo od prve minute napadli. Nizali priložnosti, povedli pred odmorom, kar je bilo idealno. Hiter gol iz enajstmetrovke je dodatno dvignil vzdušje na polnem stadionu. Pri vodstvu z 2:0 smo nato storili napako. Zgodi se. Pripetilo se je igralcu, ki je bil odličen, tako, kot vsi ostali. Ponavljam se, a nimamo jim kaj zameriti. Zgledno smo zastopali Domžale in slovenski mladinski nogomet. Čestitke tekmecu za napredovanje, iskrena hvala pa vsem, ki ste prišli na tekmo, nas podprli. Evropske tekme v Domžalah so res nekaj posebnega.”

Strelec in podajalec Emir Saitoski: “Verjeli smo v preobrat. To ste lahko videli že takoj na začetku tekme. Vse je potekalo po naših željah in po prvem polčasu, ki je bil zelo dober, smo vodili samo z 1:0. Gostje niso imeli nič od igre, niso bili nevarni. Lahko bi dejal, da so bili presenečeni, ampak na koncu nam ni uspelo. Prvi prejeti gol nas je pokopal. Poskušali smo tudi kasneje nadaljevati, vendar ni šlo. Do izenačenja je prišlo, ker smo stopili višje, jim dali več prostora. Smo razočarani. Na obeh tekmah smo pokazali več, toda izpadli. Mislim, da je odločila realizacija. Tekmec je bil učinkovitejši in zasluženo napredoval. Na prikazano smo lahko ponosni.”

Domžalčani se bodo sedaj vrnili k ligaškim obračunom in misli usmerili v državno prvenstvo. Nov obračun jih namreč čaka že v soboto. Nasprotnik bo Olimpija (Ljubljana, 11.00 in 13.30). Na drugi strani BSC Young Boys v 2. krogu UEFA Youth League čaka švedski AIK.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO