FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžalski kadeti na Slovaškem tretji

Selekcija do 16 let se ta konec tedna mudi na močnem mednarodnem turnirju v Žilini na Slovaškem. Gre za tradicionalni Mintal Cup, ki nosi ime po odličnem slovaškem napadalcu Mareku Mintalu, ki je legenda domačega kluba. Domžalčani so s tem vrnili obisk MŠK Žilina na turnirju Domžale open 2012, ki so ga dobili domačini.

Selekcija U16


Tudi na Slovaškem so naši fantje odlično začeli, saj so v prvem kolu z golom Nika Plavšiča Vajdeta premagali domačine. Drugo tekmo v skupini so odigrali proti ekipi Vašaš iz Budimpešte, ki je bila, kljub številnimi priložnostim Domžal (štirikrat se je zatresel okvir vrat Madžarov) boljša z 1:0. Moštvo Darka Birjukova je v nedeljo odigralo tekmo za tretje mesto in z 2:0 ugnalo reprezentanco Madžarske. Gola sta dosegla Rok Taneski in Jon Gorenc Stanković, ki je bil na koncu izbran tudi za najboljšega igralca turnirja.

Skupina A:
petek, 27.07.2012
MŠK Žilina - Vašaš Budimpešta 2:2
po 11.metrovkah je zmagal Vašaš (velja le pri končni razvrstitivi na lestvici)

sobota, 28.07.2012
MŠK Žilina - DOMŽALE 0:1 (0:1)
Plavšič Vajde 21'
vratar Domžal Božič je v 52. minuti ubranil 11-metrovko

Postava Domžal: Božič, Žužek, Šola, Zupanc, Kumer, Gorenc Stanković, Pišek, Repas, Plavšič Vajde, Taneski (Iglić), Ožbolt.

DOMŽALE - Vašaš Budimpešta 0:1 (0:0)

Postava Domžal: Božič, Žužek, Bizilj, Kumer, Gorenc Stanković, Plavšič Vajde (Vale), Pišek, Šušnjara (Repas), Ožbolt, Iglić (Taneski).

Lestvica:

# Klub
T
Z
R
P
D:P
R
T
1. Vašaš Budimpešta
2
1
1
0
3:2
1
4
2. DOMŽALE
2
1
0
1
1:1
0
3
3. MŠK Žilina
2
0
1
1
2:3
-1
1


nedelja, 29.07.2012
za 3. mesto:
DOMŽALE - Madžarska U17 2:0 (0:0)
Taneski 41', Gorenc Stanković 60'

Postava Domžal: Božič, Žužek (Istenič), Šola, Zupanc (Bizilj), Kumer (Piskar), Gorenc Stanković, Repas, Pišek (Plavšič Vajde), Taneski (Vale), Ožbolt (Šušnjara), Iglič.

Selekcija U16

Končni vrstni red:
1. Slavija Praga (ČEŠ)
2. Vašaš Budimpešta (MAD)
3. DOMŽALE
4. Madžarska U17
5. MŠK Žilina (SVK)
6. Bielsko Biala (POL)

Darko Birjukov, trener NK Domžale U16: "Za nami je zelo močan in uspešen turnir. Po ocenah vseh trenerjev smo igrali najboljši nogomet, kar dokazuje tudi izbor Jona Gorenca Stankovića za najboljšega igralca turnirja. Upam in pričakujem, da bodo fantje nadaljevali s takšnim delom. Pohvale si zaslužejo prav vsi igralci, brez izjeme."

Jon Gorenc Stanković

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO