FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Turnir U9 NK Domžale

Celotna zgodba se je začela pred približno dvema mesecema, ko smo se starši otrok selekcije do 9 let, skupaj s trenerjema, odločili, da bomo sami organizirali nogometni turnir. Ker priprava takšnega turnirja ni mačji kašelj, smo se hitro dogovorili za prvi sestanek in ugotovili, da so vsi starši pripravljeni na takšen ali drugačen način sodelovati in pomagati pri organizaciji.

ekipe dz22052012

Stvari so se lepo odvijale in do turnirja smo uspeli pridobiti sponzorje za hrano, večino pijače, zbrali pa smo tudi praktične nagrade za več kot 600 srečk srečelova. Zakaj sponzorstva? Eden izmed glavnih ciljev, poleg kvalitetno izpeljanega turnirja, je bil zbrati sredstva za odhod naših otrok na nogometni turnir v Italiji.

Dogodek se je odvijal v nedeljo, 19. maja od jutranjih ur dalje. Na turnir se je prijavilo 24 nogometnih ekip iz celotne Slovenije. Nekateri so bili celo tako neučakani, da so prišli dan prezgodaj. Škoda, ker tega nismo pričakovali, saj bi lahko mladi igralci prenočili pri naših nogometaših. Turnir je odrl športni direktor NK Domžale Matej Oražem, igralce pa so na igrišče pospremila dekleta plesne skupine Urška iz Ljubljane. NK Domžale so zastopale tri ekipe U9, ki smo jih poimenovali z Rumeni, Modri in Rdeči. Nogometaši so bili razdeljeni v štiri predtekmovalne skupine, tako da so se tekme odvijale na štirih igriščih hkrati. V četrtfinale so se od treh domžalskih ekip uvrstili le Rumeni.


NK Domžale Rumeni so v četrtfinalu igrali z NK Triglav iz Kranja. Fantje so igrali odlično, vendar kljub nekaj izjemnim priložnostim nasprotnika niso uspeli premagati v rednem delu tekme. Sledili so kazenski streli, kjer pa so imeli več sreče fantje iz Kranja, ki so razblinili naše upe po polfinalu. Vsi mladi nogometaši  NK Domžal so bili nekoliko razočarani, ker se niso uspeli prebiti v zaključni del tekmovanja, vendar so ob dobri glasbi, sladoledu in srečelovu hitro pozabili na izide odigranih tekem.

Polfinalni tekmi ter tekmi za tretje in prvo mesto je nekoliko skazil dež, ki pa je bolj motil starše kot otroke na igrišču. Turnir se je zaključil z zmagoslavjem kranjskega Triglava, ki je v finalu premagal Aluminij. Tretje mesto so osvojili nogometaši trboveljskega Rudarja, ki so v malem finalu ugnali Celjane.


Pokale in medalje so prvim štirim moštvom podelili trener U9 NK Domžale in bivši igralec kluba Rok Hanžič, trener U9 NK Domžale Marko Završan, igralca NK Domžal Ivan Knezović in Darko Zec ter slovenski reprezentant Dejan Lazarević.

Še enkrat iskrena hvala vsem organizatorjem in staršem prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi turnirja ter vsem sponzorjem turnirja, predvsem Taxi Metro, Gostilna in Pizzerija Jurman, ENZO grafika Domžale ter AST Domžale.

Tekst: Toni Rems
Foto: Sandi Letnar
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB