FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžalčani najboljši na turnirju v Barceloni

Ekipa NK Domžale do 13 let je v začetku junija sodelovala na turnirju Barcelona football festival, ki se je odvijal že enajsto leto zapored v kraju Santa Susanna pri Barceloni. V šestih starostnih kategorijah je sodelovalo 46 ekip iz enajstih držav (Avstrija, Francija, Anglija , Škotska, Wales, Norveška, Danska, Finska, Švedska,  Slovenija in Španija). Turnir se je odvijal dva konca tedna, mlajše kategorije (letniki  2001, 2002 in 2003) so igrale ob zaključku maja, starejše (letniki 1998, 1999 in 2000), pa v soboto, 1.6 in v nedeljo, 2.6. 2013.

NK Domžale U13

Ekipa Domžal je v Santa Sussano  prispela v petek zjutraj. Vreme je bilo sončno, temperature zraka pa niso bile previsoke. Prvi dan smo izkoristili za kopanje v morju in v hotelskem bazenu ter za potepanje in spoznavanje kraja, v katerem smo bivali. Santa Sussana leži v centru Costa Brave, riviere z desetkilometrskimi peščenimi plažami in mnogimi hoteli, 15 kilometrov od najbolj znanega letovišča Lloret de Mar.  

Plaža

Naslednji dan so nas na turnirju čakale tri tekme. Sistem tekmovanja v naši kategoriji je bil vsak z vsakim, igralni čas pa dvakrat 20 minut. Menjave igralcev so bile leteče. Prvi dan smo končali na prvem mestu s stoodstotnim izkupičkom :

Rezultati  - sobota, 1.6.:
1.  NK Domžale – CD Almelda (Špa) 4:0
2.  NK Domžale – CF Montorès (Špa)  1:0
3.  NK Domžale – US Miramas (Fra) 3:0

Tekma

V nedeljo 2.6. smo v skupinskem delu dodali še eno zmago, zadnja tekma pa se je končala brez zadetkov. Kljub temu smo prvi del tekmovanja končali na vrhu svoje skupine:

Rezultati  - nedelja, 2.6. / skupinski del:
4. NK Domžale – UE Sant Fost CF (Špa) 2:0
5. NK Domžale – CF Les Franqueses (Špa) 0:0

Tekma

Uvrstili smo se v finale, kjer smo igrali proti drugouvrščreni ekipi ligaškega dela CF Montorès. Začeli smo dobro in takoj uveljavili svoj slog igre. Nasprotniku nismo dopustili, da bi se razigral. Dokaj hitro smo zadeli in tako zaigrali še bolj neobremenjeno. Prevladovali smo skozi cel prvi polčas, ki smo ga dobili z 2:0. V drugem polčasu smo dodatno pritisnili na plin in boljšo igro kronali še z dvema zadetkoma. Poleg tega  smo si ustvarili lepo kopico priložnosti in še štirikrat zadeli vratnico. V finalu smo prikazali našo najboljšo in najlepšo igra na turnirju.

Rezultati  - nedelja, 2.6. / finale:
NK Domžale – CF Montorès (Špa) 4:0

Tekma

Na podelitvi, ki se je odvijala v centru mesta, smo bili deležni ovacij vseh prisotnih. Dobili smo veliko pohval za našo igro, za fair-play obnašanje fantov na igrišču in v hotelu, kot tudi za naše navijače, ki so nas glasno spodbujali. Poleg pokala za prvo mesto, smo dobili tudi vse tri individualne nagrade. Klemen Zupet je bil najboljši vratar turnirja, Anis Jašaragič najboljši igralec, Nace Koprivnik pa najboljši strelec turnirja.

Pokal

V ponedeljek smo si ogledali Barcelono in njene znamenitosti. Prva postaja je bil seveda kultni stadion Camp Nou. Tu smo si v treh urah ogledali stadion, muzej in ogromno trgovino v dveh nadstropjih FCBotiga, kjer lahko z logotipom FCB kupiš tako rekoč vse. Dobili smo tudi vabilo na ogled sprejema in predstavitve Neymarja, ki je bil napovedan ob 18:00. Seveda so se fantje z  velikim navdušenjem odločili za to, tako da smo spremenili načrte za ta dan. Ogleda najbolj znamenite katedrale Sagrade Familie in sprehajališča La Rambla sta tako padla v vodo zaradi brazilske okrepitve FC Barcelona.

Klopce

Druga postaja je bil Park Guell, ki ga je začrtal in konstruiral Gaudi.  Tu smo si vzeli čas za kosilo in za ogled panorame Barcelone, čudovitega parka in znamenitih keramičnih klopic. Nato smo se vrnili na stadion Camp Nou, kjer smo si ogledali predstavitev prve zvezde letošnjega poletnega prestopnega roka, 58-milijonske okrepitve - Brazilca Neymarja. Vrata stadiona so se odprla že ob 16:00. Program pred njegovim prihodom je bil sestavljen iz petja navijaških pesmi, pogovorov z otroci in navijači ter z  ogledom Neymarjevih mojstrovin na velikem ekranu. Na stadionu je bilo ob njegovem prihodu okoli 65.000 navdušenih navijačev. Na igrišče je pritekel ob bučnem aplavzu in navijanju.

Nou Camp

Nekaj časa je žongliral, pokazal nekaj mojstrovin iz svojega bogatega nogometnega znanja in  odgovoril na nekaj vprašanj moderatorja. Sledil je obhod vseh tribun in podajanje žog navijačem. Ob tem se je na spodnjem ringu tribune, čisto pod nami, zgodil zanimiv zaplet: moški si je slekel jopico, pod katero je imel dres madridskega Reala, na njem pa sedmico Cristiana Ronalda. Navijači Barcelone so ga močno izžvižgali. Ob prihodu varnostnikov si ga je moral sleči in zapustiti stadion, kar je sprožilo bučen aplavz pri domačih navijačih. Za nas in vse ostale je bil ta dogodek izjemno zabaven.

Plaža

V torek, na dan odhoda, smo si vzeli čas za uživanje.  Po zajtrku smo na plaži za starše in otroke organizirali nogometni turnir na mivki. Starši so še enkrat več dokazali, da “kilometrina” v športu šteje dvojno.  Po dvourni sproščeni zabavi na plaži in kopanju v morju je bil čas za odhod.

Kuščar

Španijo smo zapustili dobre volje in z lepo  izkušnjo, ki se jo bomo radi spominjali celo življenje. Veseli smo, da se v petih dneh skupnega bivanja ni bilo nobene nevšečnosti. Na koncu bi rad pohvalil fante za lepo obnašanje in kulturno vedenje. Zahvalil pa bi se staršem, ki so pomagali pri organizaciji potovanja, prevozih in fair-play navijanju ob igrišču. Vsi skupaj smo v najlepši luči predstavljali Nogometni klub Domžale in Slovenijo, o čemer pričajo tudi pohvale organizatorjev turnirja.

Ekipa NK Domžale U13

Tekst : Tomi Bronič
Foto : Ema Anderluh Zupet, Jože Grkman, Gorazd Krnc in BFF

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB