FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pišejo zgodovino slovenskega mladinskega nogometa

Ekipa Nogometnega kluba Domžale do 15 let piše zgodovino slovenskega mladinskega nogometa. Varovanci trenerja Primoža Jeršina so se na svetovnem finalu Premier Cup-a, ki velja za neuradno svetovno klubsko prvenstvo v tej kategoriji, uvrstili med osem najboljših. Družbo jim v odločilnih bojih delajo Real Madrid, AC Milan, Dinamo Zagreb, Ulsan Hyundai, Grasshopper, Arsenal in Internacional, ki bo v četrtek ob 10:30 tudi nasprotnik Domžal v četrtfinalu.

Četrtfinale:
08.08.2013 ob 10:30:
Real Madrid - AC Milan
Internacional - Domžale
Dinamo Zagreb - Ulsan Hyundai
Grasshopper - Arsenal

Domžale - Chivas 2:0

Izjemna generacij domžalskega kluba je v skupini D, v konkurenci indonezijskega Saswcoja, ameriškega Texansa iz Dallasa, mehiškega Chivasa in švicarskega Grasshopperja, osvojila drugo mesto za drugim evropskim predstavnikom: ''Z uvrstitvijo v četrtfinale smo zelo zadovoljni. Dosegli smo cilj, ki je bil na prvi pogled zelo optimističen. Prvo tekmo proti Švicarjem smo igrali v krču in veliko slabše kot smo sposobni. V nadaljevanju nam je zmaga proti ekipi Dallas Texans močno dvignila samozavest, najboljšo igro pa smo prikazali proti ekipi Chivas Guadalajara, ki je fante psihološko zelo motivirala. Na koncu smo potrebovali le še točko proti ekipi iz Indonezije in kljub velikemu pritisku so igralci povsem nadigrali nasprotnika in se uvrstili v četrtfinale,'' je po uspešno opravljenem prvem delu tekmovanja povedal trener Domžal Primož Jeršin.

Domžale - Saswco 2:0

Njegova ekipa se bo v četrtfinalu udarila z brazilskim Internacionalom, ki je v skupini C osvojil prvo mesto pred angleškim Arsenalom, japonsko Omiyo Ardijo, nemško Borussio iz Dortmunda in novozelandsko Onehungo Sports.: ''V tekmo proti Internacionalu gremo povsem sproščeni. V tem obračunu lahko le veliko pridobimo. Nasprotna ekipa je izredno močna, med drugimi so izločili tudi  Borussio iz Dortmunda. Priložnost bomo iskali v protinapadih, na drugi strani pa pričakujem, da nasprotnik ne bo brezglavo napadal. Upam na ugoden rezultat,'' je napoved tekme z brazilskim predstavnikom sklenil Jeršin.

Domžale - Saswco 2:0

Z uvrstitvijo med osem najboljših bodo Domžalčani turnir zagotovo končali pred številnimi eminentnimi klubi, kot so domači Manchester United, argentinska Boca Juniors, nemška Borussia iz Dortmunda… Nad dosežkom domžalske ekipe, ki ob 20-letnici tega izjemnega tekmovanja lahko postane 15 prvak,  je navdušen tudi trener prvega moštva dvakratnih slovenskih prvakov Stevan Mojsilović.


Preberite še:
V četrtfinalu z Internacionalom
Domžalčani na Premier Cupu dobili nasprotnike
NKD TV: Imamo kvaliteto svetovnega kova
NKD TV: Vsako tekmo bomo poizkušali zmagati
Domžalčani med svetovno elito v Manchestru
Vse o evropskih kvalifikacijah za Premier Cup

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Nike Premir Cup
Video: Sedo Rošić

DONATOR SELEKCIJE U15 NK DOMŽALE:

RIKO

esadmulalic logo    Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB