FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Razliko nadoknadimo s kvalitetnim delom

Izjemen uspeh selekcije do 15 let na svetovnem finalu Nike Premier Cup-a je v Manchestru spremljal tudi vodja Mladinskega nogometnega centra Dejan Dončić. Tretje mesto na svetu je najboljša uvrstitev kateregakoli slovenskega nogometnega kolektiva in hkrati največje priznanje za kakovostno delo z mlajšimi selekcijami v Nogometnem klubu Domžale.

Stroka

Dosegli ste zgodovinski rezultat za slovenski mladinski nogomet. Kako bi ocenili igre domžalske ekipe in razplet turnirja z vidika vašega kluba?
To je največji uspeh in promocija slovenskega klubskega nogometa, hkrati pa tudi potrditev, da se v slovenskem mladinskem nogometu dela zelo dobro. Ocena celotne ekipe je odlična. Igralci so pokazali kvaliteto in ni bilo slučajno, da smo na evropskih kvalifikacijah osvojili drugo mesto, na tem finalu pa smo pokazali zelo dobro igro, kar so potrdili tudi vsi udeleženci turnirja. Žal nam je le polfinalne tekme proti AC Milanu, kjer smo nasprotnika nadigrali v vseh elementih igre, nismo pa imeli sreče pri izvajanju enajstmetrovk. Na koncu pa smo zasluženo osvojili tretje mesto, saj smo na zadnji tekmi povsem nadigrali londonski Arsenal.

Kot vodja nogometne šole ste si verjetno ogledali tudi drugo stran turnirja. Organizacijo in vadbene prostore, ki jih imajo na voljo člani Manchestra Uniteda?
V klub in igralce vlagajo ogromno denarja in temu primerno zagotavljajo tudi odlične vadbene pogoje, infrastrukturo in vrhunsko organizacijo. S tem se ne more primerjati oziroma na to raven ne more niti priti noben slovenski klub. Pogoji, ki jih imajo na voljo, so fenomenalni in zaradi tega tudi sodijo med najboljše klube na svetu.
 
Garderoba

Domžalska nogometna šola zadnjih nekaj let sodi med najboljše v Sloveniji. Z letošnjim turnirjem Nike Premier Cup pa ste dobili potrditev tudi v svetovnem merilu?
Domžalska nogometna šola že dlje časa sodi med najboljše v Sloveniji. Z rezultatom, ki smo ga dosegli na tem svetovnem Nike Premier Cup-u pa smo potrdili in dokazali, da smo konkurenčni tudi v svetovnem merilu. Primanjkljaj pri pogojih za vadbo in omejenost finančnih sredstev uspešno nadomeščamo s kvaliteto dela. Na tem turnirju smo se uvrstili pred ekipe madridskega Reala, Manchestra Uniteda, Arsenala, Borussie iz Dortmunda, mehiškega Chivasa, brazilskega Internacionala, ki slovijo po odličnih nogometnih šolah. To je zares velika potrditev našega dela v mlajših selekcijah.
 
Rezultati v zaključnih bojih kažejo, da so razlike med najboljšimi izjemno majhne, saj so tako rekoč na vseh tekmah o zmagovalcu odločale enajstmetrovke. Na podlagi tega lahko zaključimo, da je delo v mlajših selekcijah in kakovost mladih nogometašev v Sloveniji na najvišji možni ravni?
Popolnoma se strinjam, da so ekipe, ki so se uvrstile v polfinale, kvalitetne, zaradi tega so se tekme velikokrat odločale po enajstmetrovkah. Moram poudariti, da imajo igralci rojeni letna 1998 kvaliteto, ki ji moramo v prihodnosti posvetiti posebno pozornost. V Nogometnem klubu Domžale se trudimo, da se delo z mlajšim selekcijami iz leta v leto nadgrajuje in to nam odlično uspeva. Naš osnovni cilj je vzgojiti kompletnega in osebnostno zrelega nogometaša, ki se bo sposoben v najkrajšem možnem času uveljaviti v članskem moštvu. Če razvoj spremljajo še odlični izidi, je vse skupaj še veliko lažje in prijetnejše.

Domžale - Milan 1:1

Med najboljšimi štiri so se uvrstile štiri evropske ekipe. Od tega kar dve iz našega prostora, Domžale in Dinamo, ki sta se na tekmovanje uvrstili preko evropskih kvalifikacij. Ali je Evropa korak pred ostalimi kontinenti pri razvoju mladih nogometašev?
Moje mnenje je, da se na našem prostoru zelo dobro dela z mlajšimi selekcijami. Klubi v naši regiji vlagajo predvsem v mlade igralce, ki so vzgojeni v domačem klubu. Poudarek je predvsem na kvaliteti dela, saj imamo v primerjavi s klubi iz večjih mest oziroma držav na voljo veliko manj igralcev, iz katerih delamo končno selekcijo. Sicer pa je po rezultatih sodeč Evropa pred ostalimi kontinenti, še najbližje pa so nam klubi iz Južne Amerike.

Na takšnih turnirjih je tudi ogromno agentov iz celotnega sveta.  Ali so že pokazali zanimanje za igralce Domžal?
Po dobri igri in osvojitvi tretjega mesta so odzivi zelo pozitivni in zanimanje za naše igralce je ogromno. Tudi odzivi trenerjev ostalih ekip so skrajno pozitivni, saj so navdušeni nad našo igro. Na tribunah je bilo veliko agentov največjih evropskih klubov in po tem turnirju bodo igralce vseh selekcij našega kluba zagotovo veliko bolj podrobno spremljali.

Končni vrstni red:
1. Dinamo Zagreb (HRV) 8. Real Madrid (ŠPA) 15. Dallas Texans (ZDA)
2. AC Milan (ITA) 9. Right to Dream (GAN) 16. San Luis de Quillota (ČIL)
3. DOMŽALE (SLO) 10. Omiya Ardija (JAP) 17. Saswco (IND)
4. Arsenal (ANG) 11. Chivas (MEH) 18. Shandong Luneng (KIT)
5. Internacional (BRA) 12. Manchester United (ANG) 19. Rosina Sedibane (JAR)
6. Ulsan Hyundai (JKO) 13. Boca Juniors (ARG) 20. Onehunga Sports (NZE)
7. Grasshopper (ŠVI) 14. Borussia Dortmund (NEM)

Preberite še:
Jeršin: Navdušen nad samozavestjo igralcev
Domžalčani tretji na svetu
Domžalčani na Premier Cupu dobili nasprotnike
NKD TV: Imamo kvaliteto svetovnega kova
NKD TV: Vsako tekmo bomo poizkušali zmagati
Domžalčani med svetovno elito v Manchestru
Vse o evropskih kvalifikacijah za Premier Cup

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Nike Premir Cup

DONATOR SELEKCIJE U15 NK DOMŽALE:

RIKO

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB