FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Taneski v Verono, trije s prvo poklicno pogodbo

Mladinci in kadeti Nogometnega kluba Domžale so z nekajdnevno zamudo začeli s državnim prvenstvom. Zaradi udeležbe na svetovnem Nike Premier Cup-u v Manchestru, kjer je selekcija do 15 let osvojila neverjetno tretje mesto, so prestavili tekmo prvega kola najmočnejših lig v omenjenih kategorijah. Domžalčani, ki bi morali konec tedna gostovati pri ljubljanskem Interblocku, so se tako za uvod doma pomerili z Bravom in osvojili vseh šest točk, ob tem pa zabili pet golov, dobili pa nobenega.

Rok Taneski

Selekcija do 19 let, ki jo vodi Darko Birjukov, je vrstnike iz Ljubljane premagala s 3:0. Gole za prvo zmago v sezoni so dosegli Rok Taneski v 31. minuti iz enajstmetrovke ter Domen Pele v 41. in Žiga Jurečič v 55. minuti. Za prvega je bila morda to celo zadnja tekma v domžalskem dresu, saj je tik pred prestopom k novemu članu italijanske Serie A, Hellasu iz Verone. Po Gregorju Zabretu, ki je odšel v Swansea in Mihi Kostanjšku, ki je odšel v švicarski Sion, bo Rok Taneski najverjetneje že tretji proizvod Mladinskega nogometnega centra Nogometnega kluba Domžale, ki se bo med letošnjim prestopnim rokom preselil na najvišjo raven v tujini.


''V Nogometnem klubu Domžale smo veseli in ponosni, da vsako leto kar nekaj igralcem omogočimo prestop na višjo raven, v nogometno izjemno razvite države, kjer se zaradi boljših osnovnih pogojev dela in trenira bolje in kjer se konec koncev obrača tudi veliko več denarja,'' zadovoljstva nad delom z mlajšimi selekcijami ne skriva športni direktor Matej Oražem in nadaljuje: ''Nekateri izmed teh prestopov so za klub donosni, spet drugi, vsaj v začetni fazi, malo manj. V vsakem posameznem primeru je potrebno oceniti, kaj določen prestop pomeni za igralca in pri tem mora kdaj pa kdaj tudi ostati. Klub ne sme svojih želja in zahtev postavljati pred napredek in prihodnost igralcev. Nogometni klub Domžale to dosledno izvaja že zadnjih nekaj let in kažejo se tudi prvi rezultati. Med drugim je Rokov prestop že drugi zaporedni v najmočnejšo ligo v Italiji. Lani je namreč v Chievo iz Verone odšel njegov vrstnik Nik Plavšič Vajde."


Medtem ko bo Rok Taneski kariero najverjetneje nadaljeval pri naših zahodnih sosedih, bodo svoj nogometni razvoj v Nogometnem klubu nadaljevali Matic Zupanc, Žan Kumer in Žan Žužek. Prva sta člana mladinske ekipe, slednji pa trenutno igra za kadete: ''Nogometni klub Domžale se že nekaj let osredotoča na strokovno delo z mladimi igralci in na uveljavljanje domačega kadra v članski ekipi. Seveda to ne gre čez noč in neizogibno je, da je za to potrebna visoka kvaliteta dela in velik talent igralcev. Tudi te pogodbe so dokaz, da prihajajo izjemno talentirane generacije mladih Domžalčanov, ki so blestele v mlajših selekcijah in si želijo dokazovanja v članski ekipi. Matic Zupanc in Žan Kumer sta dva izmed najbolj standardnih reprezentantov Slovenije U18, enako velja za Žana Žužka v selekciji U17. Omenjeni fantje skupaj z Jonom Gorencem Stankovičem, Alenom Ožboltom in Janom Repasom predstavljajo temelje, tako naših mladinskih ekip, kot tudi mladinskih reprezentanc Slovenije. Gre za izjemno mlade fante, ki pa pridno ter zagnano trenirajo in kot dokazuje Jon Gorenc Stankovič, je le vprašanje časa in priložnosti, kdaj bodo vajeti prijeli v svoje roke tudi v članski ekipi. Seveda je to tudi naša želja in poklicna pogodba je zgolj ena stopnička na tej poti, ki pa gre v vseh primerih v pravo smer," zaključuje prvi kadrovik domžalskega kluba.

Domžale - Bravo 2:0

Medtem ko sta Matic Zupanc in Žan Kumer odigrala celotno tekmo za mladince, je Žan Žužek odigral vseh devetdeset minut za selekcijo do 17 let. Moštvo Dejana Dončića je proti Bravu povedlo že v prvi minuti, ko je v polno zadel Luka Šušnjara. Končni izid je že pred koncem prvega polčasa, natančneje v 29. minuti, postavil Jan Mlakar.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB