FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Dobro le v obrambi

Nogometaši Domžal na gostovanju pri ljubljanski Olimpiji niso uspeli nadaljevati niza treh zaporednih zmag na stadionu v Stožicah. V taktični tekmi gledalci niso uživali, saj so bile priložnosti redke, igra pa se je večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma. V prvem polčasu so imeli manjšo terensko premoč domačini, v drugem pa gostje, vendar končni izid 0:0 povsem ustreza dogodkom na igrišču.

Darko Zec

Luka Elsner se je pred tekmo odločil za povsem enako taktično postavitev kot pred tednom dni proti Kopru. V formaciji 4-2-3-1 je storil le eno zamenjavo. Na desnem bočnem položaju je namesto poškodovanega Žige Kousa začel Gaber Dobrovoljc, ki v prejšnjem kolu ni imel pravice nastopa. Strokovno vodstvo je razmišljalo tudi o postavitvi 4-4-2, a je ideja padla v vodo zaradi poškodb Slobodana Vuka in Sashe Aneffa: ''S tem vprašanjem smo se ukvarjali v uvodu tedna, ko smo mislili, da bo Sasha Aneff na voljo. Njegov profil bi bil zagotovo zelo dobrodošel za takšno tekmo, ampak žal je potreboval kratek odmor. Na koncu smo izbrali isto taktično postavitev kot proti Kopru, vendar že pred tekmo sem opozarjal, da bo to povsem drugačna tekma, saj Olimpija igra drugače od Kopra. V prvem polčasu smo padli v to zanko, ker smo igrali preozko,'' je pojasnil 31-letni trener Domžal.

Luka Elsner

Njegova ekipa v prvem polčasu nikakor ni uspela zadržati žoge v svoji posesti, napadi pa so se v večini končevali že po nekaj metrih na polovici nasprotnika: ''V pripravi napada smo bili preveč povprečni, da bi si lahko pripravili kakšno resno priložnost. Preslabi smo bili pri podajah, pri sprejemu in to ni način, ki bi ti omogočil priložnosti, še posebej ne proti zgoščeni Olimpiji, ki v zadnjih tekmah nobenemu tekmecu ne dopušča blizu svojemu golu. V prvem polčasu smo preveč zgostili prostor, nismo imeli širine in tudi na igrišču smo stali povsem napačno, da bi lahko izkoristili našo kvaliteto,'' je pojasnil vodja strokovnega štaba, ki je med odmorom igralcem predstavil prave zamisli: ''V prvem polčasu smo veliko grešili, ker smo igrali v premajhnem prostoru. Požega Vancaša, Majerja, Parkerja in Živca smo imeli v zelo zgoščenem prostoru, kjer pa je imela Olimpija največ igralcev. Med odmorom smo se dogovorili, da nekoliko odpremo formacijo, zaigramo bolj široko in da nekajkrat prenesemo žogo iz ene na drugo stran. To nam je na trenutke uspevalo in zato smo tudi začeli dominirati ter prišli do zanimivih situacij, ki pa jih nismo zaključili. Bilo je nekaj strelov od daleč, ki so bili blokirani in še dve ali tri polpriložnosti. Ko v prvi polčas vstopiš z napačno idejo, potem je to težko spremeniti v drugem polčasu. S fazo obrambe sem zadovoljen, saj nismo prejeli gola in tukaj so igralci upoštevali moja navodila. Pred tekmo sem dejal, da ne smemo prejeti gola, ker je proti tej Olimpiji zelo težko loviti rezultat.''


Domžalčani so z osvojeno točko obdržali osem točk zaostanka za tretjim mestom, tako da tokratni remi ni zmanjšal upanja po tretjem mestu: ''Točka na gostovanju v osnovi ni slaba, vemo pa, da smo v napadu sposobni narediti veliko več. Danes tega nismo pokazali, vseeno pa daleč od tega, da bi bili nad končnim izidom pretirano razočarani,'' je zaključil Elsner. Domžalčane že v sredo čaka nov težav preizkus, saj v Domžale ob 19:00 prihaja prvak Maribor.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB