FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Mladi razvijajo svojo kvaliteto

Nogometaši Domžal so še drugič zapored ohranili mrežo nedotaknjeno. Vratar Nejc Vidmar je v letošnji sezoni brez prejetega gola končal že 13 tekem. Obramba Domžal je v tem pogledu druga najboljša v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj so le Mariborčani 14-krat končali tekmo brez, da bi pobrali žogo iz svojega gola.

Nejc Vidmar

V fazi obrambe Domžalčani že celotno sezono delujejo zelo dobro, veliko več težav pa imajo v zadnjem obdobju z igro v napadu, saj so brez doseženega gola 249 minut: ''Zavedamo se, da že skoraj celotno sezono zelo dobro stojimo v obrambi. Proti Zavrču smo z dobro postavitvijo ukradli veliko žog, hitro prešli na nasprotnikovo polovico, kjer pa nam je zmanjkalo pravih idej oziroma kakovosti pri izvedbi zaključka akcij. Iz številnih situacij nismo uspeli biti nevarni, tako da smo ostali brez pravega strela na gol, čeprav smo bili nekajkrat v odličnem položaju za to. Ni bilo pravih idej, prave izvedbe, drznosti, udarcev proti vratom in če ne streljaš, ne moreš doseči gola. Kljub temu smo v sami igri delovali zelo solidno in dinamično. Razmočeno igrišče nam je ustrezalo, saj je omogočalo razvijanje hitrejše igre. Za tri točke nam je zmanjkal kanček več kvalitete v napadu,'' je tekmo z Zavrčem ocenil trener Luka Elsner.


Nenevarnost v napadu je v veliki meri posledica nesreče s poškodbami. Najboljši strelec Nogometnega kluba Domžale, Joshua Parker, ki je zabil enajst golov, je zaradi poškodbe gležnja že končal sezono. Saša Aleksander Živec si je na tekmi proti Mariboru poškodoval palec na nogi in ga do konca sezone najverjetneje ne bomo več videli na zelenicah. V Zavrču je bil tako v napadu le drugi strelec ekipe Slobodan Vuk, ki pa je odigral šele drugo tekmo po nekaj manj kot dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena: ''Pri vsaki ekipi na svetu se pozna odsotnost igralcev, ki so bili pred poškodbo nosilci igre in v ekipo prinašajo največ kvalitete. Do konca sezone bomo morali igrati brez njih in to je priložnost za tiste, ki so bili v preteklosti v ozadju. Sedaj se lahko nekaj naučijo in pokažejo, da so pripravljeni sprejeti odgovornost, ki jo prinaša igranje v udarni enajsterici. Jasno je, da si vsak trener želi imeti na voljo celoten kader, še posebej pa tiste igralce, ki so tudi statistično ekipi prinašali največ. Prav zaključne podaje in goli nam v zadnjem obdobju najbolj manjkajo. Kljub vsemu ne smemo jokati. Delamo s fanti, ki jih imamo na voljo in prav vsi se zelo trudijo ter borijo za vsak centimeter na igrišču. Dokler obstaja trud, ne moremo nikomur nič očitati. Imamo veliko mladih igralcev, ki iz tekme v tekmo razvijajo svojo kvaliteto, zato moramo biti potrpežljivi. Je pa res, da smo zapravili lepo priložnost, da se vrnemo v boj za peto mesto,'' na temo poškodb pravi 31-letni strateg Domžal.

Luka Elsner

Dvakratne državne prvake v zaključku prvenstva čaka peklenski razpored, saj se bodo pomerili z vodilno trojico in ljubljansko Olimpijo: ''Ničesar se nam ni treba bati. Proti vodilnim ekipam smo odigrali veliko dobrih tekem. Na domačem igrišču smo premagali Koper, dobro smo se zoperstavili tudi Gorici in Mariboru. Zakaj bi se jih bali? Večkrat smo že pokazali, da imamo dovolj kvalitete za enakovreden boj z njimi. V soboto igramo na domačem stadionu in ne vidim nobenega razloga za preplah, čeprav je glede na lestvico zaključek prvenstva najtežji možen. Prepričan sem, da smo tudi proti močnejšim ekipam v ligi sposobni pokazati dobre predstave,'' odločno pravi Elsner, ki ima z naslednjim tekmecem neporavnane račune. Na zadnji tekmi v Velenju so Domžalčani pokazali eno najboljših predstav v spomladanskem delu sezone, a vseeno izgubili: ''Najverjetneje je bila prav tekma v Velenju ključna za našo sezono. Domačine smo nadigrali, a smo se domov vrnili praznih rok. Če bi takrat osvojili poln izkupiček, bi bili še danes v ostrem boju za vrh lestvice. Pri meni, in verjamem, da tudi pri igralcih, obstaja želja po maščevanju, kajti to je bila ena od tekem, ki bo tudi po končani sezoni skelela. Naši cilji so se sicer spremenili, toda na obisk prihaja nasprotnik, ki nam je nazadnje nekaj nezasluženo vzel in to si želimo dobiti nazaj,'' je zaključil domžalski strateg, ki ob poškodovanih Joshui Parkerju, Saši Aleksandru Živcu, Nejcu Skubicu, Nemanji Maksimoviću in Aleksu Pihlerju ne bo mogel računati niti na kaznovanega Žana Majerja, ki je bil proti Zavrču med najboljšimi posamezniki. Po odsluženi kazni se v ekipo vrača branilec Kenan Horić. Povejmo še, da je bil v Zavrču prvič v kadru članskega moštva tudi kapetan kadetske ekipe Nogometnega kluba Domžale, 17-letni Žan Žužek.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić in www.prvaliga.si

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB