FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Elsner: Postavili bomo višje standarde

Do konca sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije so ostala še tri kola. Domžalčani bodo že v torek ob 20:05 gostovali v Kopru, v soboto ob 17:00 bodo gostili ljubljansko Olimpijo, prvenstvo pa bodo zaključili v Ljudskem vrtu, kjer bodo najverjetneje še drugič v zadnjih štirih letih prisostvovali pri mariborskem slavju naslova državnega prvaka.

Luka Elsner

Vijoličastim na poti do 11. naslova slovenskega prvaka lahko pomagajo tudi Domžalčani, ki jutri gostujejo pri drugouvrščeni Luki Koper. Ta ima tri tekme pred koncem osem točk zaostanka za Mariborom: ''Pred tekmo z Rudarjem smo se spraševali, če se bojimo težkega koledarja in igranja proti ekipam, ki so v vrhu. Odgovor je ne, kar smo dokazali tudi proti Velenjčanom, ki so v neverjetnem naletu in imajo za seboj zgodovinsko serijo. Bili smo bili več kot enakovreden tekmec, pripravili pa smo si tudi nekaj priložnosti. Zakaj bi se bali Kopra in še ostalih dveh tekmecev, ki nas čakata do konca sezone? Ne vidim razloga. Sami pri sebi moramo poiskati rešitve, kako biti boljši in nevarnejši za gol, bojimo pa se zagotovo nikogar,'' je odločen Luka Elsner, ki pa s predstavami določenih igralcev v zadnjem obdobju nikakor ni zadovoljen.

Domžalčani so na zadnjih treh tekmah igrali 0:0. Brez doseženega gola so 339 minut, mreža vratarja Nejca Vidmarja pa je nedotaknjena že 295 minut. Tekma z Rudarjem, na kateri so imeli Domžalčani 70 minut igralca več, je bila za 31-letnega stratega Domžal kaplja čez rob: ''Obstaja občutek nezadovoljstva, ker smo letos že ničkolikokrat zapravili priložnosti za premik po lestvici navzgor oziroma za povečanje točkovnega zbira. Proti Rudarju se je zgodba ponovila. Na igrišču smo imeli veliko prednost, saj smo večino tekme igrali z igralcem več. Pozitivna stvar je, da smo znova ohranili mrežo nedotaknjeno, hkrati pa nogomet igramo za gole in zmage. Vse skupaj je postalo že zelo mučno, saj tretjo tekmo zapored nismo bili sposobni priti do nasprotnikove mreže,'' je bil jezen vodja strokovnega štaba, ki želi igralcem vcepiti zmagovalno miselnost: ''Pri nekaterih bo potrebno postaviti bistveno višje standarde, saj po takšni tekmi, ne glede na kvaliteto nasprotnika, ne moremo reči, da je bilo v redu. Že precej časa nismo dosegli gola in temu moramo narediti konec, saj se ne moremo fanatično boriti v obrambi, v napadu pa ostati brez zadetka. Tako se seveda ne da zmagati in če bi vse tekme v sezoni remizirali, bi se sedaj borili za obstanek. Narediti je potrebno preklop v razmišljanju. Ni dovolj, da si pripravljamo situacije, ampak jih je potrebno zaključiti. To je postalo mučno in fantom sem dal jasno vedeti, da morajo biti tudi oni nezadovoljni s takšnim razpletom tekme.''

Luka Elsner
Čeprav so do konca letošnjega prvenstva ostale le še tri tekme, Domžalčani pa na lestvici ne morejo več napredovati, Elsner ne dovoljuje malodušja: ''Časa v tem prvenstvu ni veliko, vendar, če se nemudoma ne lotimo spreminjanja miselnosti, potem tudi v prihodnosti ne moremo računati na kaj več. Če se v tem prvenstvu ne bo nič bistveno premaknilo, moramo narediti vse, da bo v naslednjem prvenstvu bolje. Zaradi tega sem že sedaj povzročil alarm, saj je za to primeren čas. Prepričan sem, da lahko stvari spremenimo, še posebej pri nekaterih mlajših fantih, pri katerih je to nujno potrebno. Začeti morajo razmišljati o zmagah, o točkah, saj se tako gradijo kariere. Kariere se ne gradijo na lepi potezi, na lepi igri ali pa na ustvarjanju priložnosti, ampak z goli in zmagami. S takšno miselnostjo bodo posamezniki in tudi ekipa napredovali. Na ta način se bodo igralci tudi bolje tržili, prišli do prestopa in bolje zaslužili. Takšen je poklicni nogomet in zmagovalna miselnost v naši ekipi je na prenizki ravni. Ne igramo rekreativen nogomet, to ni hobi, ampak gre za poklicni nogomet, ki mora biti potrjen s statistiko, torej z goli in zmagami. Samo na takšen način se gradi prihodnost,'' svojim varovancem sporoča legenda kluba, s katerim je osvojil vseh pet lovorik.

Sasha Aneff

Olajševalna okoliščina za zadnje predstave so tudi številne poškodbe, ki so ekipo najbolj zdesetkale prav v napadu. Domžalčani so zadnji dve tekmi odigrali brez prvega strelca Joshue Parkerja in Saše Aleksandra Živca, Slobodan Vuk pa se je na tekmi proti Gorici vrnil po dveh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena: ''Nosilci igre vsaki ekipi pomenijo veliko, ne glede na rang tekmovanja. Kljub temu mora pri nas obveljati miselnost, da so poškodbe priložnost za ostale igralce in ti morajo to nujno izkoristiti. Takšne priložnosti se malokrat ponudijo. Če bi igrala Parker in Živec, drugi ne bi dobili priložnosti. V tem trenutku dobivajo priložnosti in jih morajo izkoristiti, saj bo v nasprotnem primeru šla kariera mimo in priložnosti ne bo več. Hkrati gradimo tudi miselnost brez izgovorov. To pomeni, da se ne oziramo na manjkajoče, ampak želimo iz vsakega posameznika izvleči največ. Ker sem prepričan, da nekateri zmorejo več, zato to od njih tudi zahtevam. Če ne bi tako mislil, bi bila to druga zgodba. Sposobni so dati več, a tega trenutno ne dajejo, vsaj v statističnem pogledu ne. Zaradi tega sem po teh treh remijih jezen, saj bi v nasprotnem primeru na vse skupaj gledal bolj apatično. Izgovoril bi se na poškodbe in debate bi bilo konec,'' je z zanimivim razmišljanjem zaključil domžalski trener, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovane Joshuo Parkerja, Sašo Aleksandra Živca, Nejca Skubica, Nemanjo Maksimovića, Aladina Šišića, Aleksa Pihlerja in Zenija Husmanija, ki je kaznovan.

Slobodan Vuk

Tekma med Luko Koper in Domžalami, ki jo boste lahko v živo spremljali tudi na naši spletni strani, se bo na stadionu Bonifika v Kopru začela v torek, 13. maja ob 20:05. Srečanje bo vodila sodniška trojka Slavko Vinčić (Maribor), Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Tadej Friš (Sladki Vrh). Dodatna pomočnika bosta Tadej Mežnar (Maribor) in Roman Glažar (Celje), delo četrtega sodnika pa bo opravljal Grega Kordež (Hajdina).

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB