FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V Domžalah tudi Škafar in Pihler

Nogometaši Domžal so slab teden pred začetkom državnega prvenstva igralski kader dopolnili s še dvema novima igralcema. Dres dvakratnih državnih prvakov bosta nosila 22-letni Jure Škafar in reprezentant Slovenije do 18 let Aleks Pihler. Slednji je klubu obljubil triletno zvestobo, Škafar pa je podpisal enoletno pogodbo.

Jure Škafar

Omenjena igralca že dlje časa vadita z domžalsko ekipo in s svojim delom na treningih ter predstavami na prijateljskih tekmah sta prepričala trenerja Stevana Mojsilovića. Jure Škafar je igralec sredine igrišča, ki je bil v minuli sezoni član Celja. V prvi slovenski nogometni ligi je do sedaj odigral osem tekem, v Domžale pa je prišel brez odškodnine: ''Jure se nam je pridružil na letošnjih pripravah in od prvega dneva pokazal, da je pripravljen za igranje na najvišji ravni. Imeli smo dovolj časa, da smo lahko naredili podrobno oceno in na koncu smo se dogovorili za enoletno sodelovanje, ki pa ga bomo, v kolikor bo uspešno, tudi nadgradili. Sedaj je na njem, da nadaljuje z dobrim delom, ki ga je pokazal v preteklih tednih in še naprej napreduje ter se dodatno prilagodi na naš sistem igre," je ob podpisu pogodbe pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Aleks Pihler

Drugi novinec pri lanskih pokalnih prvakih Slovenije je šele 18-letni Aleks Pihler, ki se je v Domžale preselil iz Maribora. Gre za defenzivnega zveznega igralca, ki je skupaj z Miho Kostanjškom, Rudijem Požegom Vancašem, Juretom Balkovcem, Gregorjem Želkom in Jernejem Papežem reden član reprezentance letnika 1994: ''Aleks je že v letošnji sezoni dominiral v mladinski ekipi Maribora, kar je impresiven podatek, saj ima še eno sezono pravico nastopati za selekcijo mladincev. Zanj je Nogometni klub Domžale plačal odškodnino po pravilih Nogometne zveze Slovenije, igralec pa se je sam odločil, da bo zamenjal klubske barve. Lani je isto pot ubral Liridon Osmanaj in mislim da je po prvi sezoni, tako nam v klubu kot tudi njemu jasno, da se je odločil pravilno. Tudi Aleks kaže ogromen potencial in verjamem, da bo kmalu dobil priložnost v članski ekipi," je o perspektivnemu novincu povedal prvi kadrovik domžalskega kluba. Dvakratne zmagovalce slovenskega Super pokala prva tekma novega prvenstva čaka v nedeljo ob 20. uri v ljubljanskih Stožicah.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO