FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Igralec tekme #7: Saša Aleksander Živec

Saša Aleksander Živec je bil še tretjič v letošnji sezoni izbran za najboljšega igralca tekme. Za izjemno predstavo v Kopru, ki jo je v 60. minuti nadgradil z odločilnim golom, je prejel devet glasov svojih soigralcev. Po štiri sodelavce sta prepričana Kenan Horić in Nemanja Maksimović, en glas pa je prejel še podajalec pri edinem golu Sasha Aneff.

Saša Aleksander Živec

23-letni Primorec je bil za najboljšega igralca izbran že po tekmah z Zavrčem, ko je prejel enako število glasov kot vratar Nejc Vidmar, in Krko, ko se je izkazal z dvema zaključnima podajama. V Kopru pa je po podaji urugvajskega napadalca s samostojnim prodorom opravil z obrambo domačinov in z močnim strelom poslal žogo med nogama vratarju Božidarju Radoševiću: ''Pričakovali smo obrambno igro domačinov in nanjo smo se cel teden tudi pripravljali. Trenerji so dobro zadeli s taktično postavitvijo in posledično smo domov odnesli vse tri točke,'' je Živec pohvalil delo strokovnega vodstva domžalskega prvoligaša.


Krilni napadalec se je nazadnje med strelce vpisal v 27. kolu minulega prvenstva, ko je v polno meril proti Mariboru. Od takrat so minili že dobri štirje meseci: ''Goli so tisti, ki ti najbolj dvignejo samozavest. Kljub temu moj zadetek ni prinesel nič večjega veselja kot sem ga čutil ob zmagah na prejšnjih tekmah. Tako pri meni kot tudi pri ostalih igralcih je še veliko rezerv. Ohraniti moramo trezne glave in si na vsaki tekmi želeti več,'' je skromno dodal tehnično odlično podkovani igralec, ki je za odlične rezultate domžalske ekipe navedel dva razloga: ''Kompaktnost v obrambi in trdo ter kakovostno delo na treningih.''

Saša Aleksander Živec

Domžalčani so s šestimi zaporednimi zmagami brez prejetega gola poskrbeli za najdaljši niz brez žoge v lastni mreži na začetku sezone v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Naslednji v nizu rekordov na ligaški ravni je število minut brez prejetega gola. Domžalčani morajo zdržati še 62 minut sobotne tekme proti Mariboru: ''Nejc Vidmar je na pravi poti do rekorda, seveda pa se vsi, vključno z njim, zavedamo, da je ta niz plod dela celotne ekipe. Zadnja linija deluje suvereno, ofenzivni del ekipe pa se prav tako žrtvuje za ekipo in opravlja veliko obrambnih nalog. Pred nami je najtežji možen nasprotnik, ampak igralci smo prepričani, da nam lahko uspe tudi proti Mariboru,'' optimistično v prihodnost zre 170 centimetrov visoki nogometaš, ki že z nestrpnostjo čaka sobotni derbi s prvaki: ''Pred nami je tekma s posebnim nabojem. To bo poslastica za navijače in upam, da bo obisk večji kot na prvih dveh domačih tekmah. Spodbuda s tribun bi nam prišla zelo prav, zato jih prav lepo vabim na tekmo. Proti Mariboru bo pravi užitek igrati, še posebej, če se bo danes uvrstil v Ligo prvakov,'' je zaključil Živec, ki je na 27 tekmah v Domžalskem dresu dosegel 10 golov.

Domžale - Maribor

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB