FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Elsner: Polne tribune so dodaten motiv

V soboto ob 20:05 bo v Športnem parku Domžale na ogled najboljše kar lahko v tem trenutku ponudi slovenski klubski nogomet. Na obisk k vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije, ki ima za nameček stoodstotni izkupiček in še ni prejela gola, na krilih uvrstitve v evropsko Ligo prvakov prihaja aktualni prvak Maribor. To bo dvoboj za obliznit prste, ki bo poskrbel tudi za polne tribune, zato pohitite v NK Bar, kjer si lahko v predprodaji zagotovite vstopnice.

Luka Elsner

''Igrati na takšni tekmi je privilegij in nagrada za dober začetek letošnje sezone. V prvi vrsti pa mora biti to spodbuda za naše igralce. Če smo bili sposobni pred malo številčno publiko dati vse od sebe, potem bi morali na dobro zasedenem stadionu proti Mariboru ponuditi še nekaj več. Vesel sem, da bomo del tega spektakla, hkrati pa bodo igralci bogatejši za novo izkušnjo. Za naš razvoj je ključnega pomena, da igramo v takšnih pogojih v Domžalah,'' pred derbijem pravi trener Domžal Luka Elsner, ki je v svoji igralski karieri že igral pred razprodanim Športnim parkom. Dvoboji Domžal in Maribora so bili v zadnjih letih vselej atraktivni in tudi nepozabni. Izpostaviti velja epska obračuna v finalih slovenskega pokala v sezonah 2009/2010 in 2010/2011. Prvega so z golom Davida Bunderle v 120. minuti s 3:2 v Ljudskem vrtu dobili Mariborčani, drugega pa v nepozabni tekmi na ljubljanskih Stožicah s 4:3 Domžalčani. Omeniti velja tudi 23. november 2013, ko je v tekmi z največ goli v minuli sezoni Maribor v Ljudskem vrtu Domžale ugnal z izidom 5:3.

Skupinska

Ena stvar je jasna. Ne glede na razplet sobotnega obračuna bodo Domžalčani ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici tudi med reprezentančnim odmorom. Veliko bolj zanimivo pa bo videti, če bodo dvakratni državni prvaki uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno vsaj 62 minut, s čimer bi postavil nov prvoligaški rekord. Slednji je s 692 minutami brez prejetega gola še vedno v rokah vratarja Mure, Boška Boškovića: ''Tudi če bo mreža mirovala do 62. minute, se ne bo zgodilo nič posebnega. Na igrišču ne bomo skakali od veselja in verjetno tudi na tribuni ne bo završalo kot da bi dali gol. Gre za statistični podatek, ki nas v pripravi na tekmo ne zanima. Naša edina želja je, da ohranimo mrežo nedotaknjeno, ampak ne zaradi rekorda, temveč zato, ker bi v tem primeru iztržili najmanj točko,'' je s preprostim razmišljanjem postregel 32-letni domžalski strateg, ki je pred največjim izzivom v svoji trenerski karieri: ''Mariborčani so v zadnjih letih nanizali spoštovanja vredne uspehe. Že vrsto let dominirajo v domačem prvenstvu in končno se jim je uspelo uvrstiti v Ligo prvakov, kar je izjemen uspeh in potrditev njihove kvalitete. Naše videnje tekmeca je vseeno drugačno, saj razmišljamo o svojem načinu igre in kako lahko tekmecu povzročimo čim več težav. Prepričan sem, da ne bomo ponovili domžalske zgodbe zadnjih let, ko smo čutili, da lahko naredimo nekaj odmevnega, pa smo na koncu ostali praznih rok. Tudi znotraj ekipe je čutiti veliko želje po uspehu in tekma z Mariborom je nov izziv na poti do našega cilja. Zagotovo je ta izziv še večji, ker se je nasprotnik uvrstil v Ligo prvakov, a gre v prvi vrsti za imenitno priložnost, da sami sebi dokažemo, česa smo sposobni.''

Veselje

Domžalski strateg nima večjih kadrovskih težav. Po poškodbi kolena je s treningi začel Slobodan Vuk, ki bo potreboval še kar nekaj časa, da bo lahko konkuriral za mesto v ekipi. Vsi ostali igralci so na voljo strokovnemu vodstvu, vključno z Veljkom Simićem, ki naj bi do tekme vendarle prejel vso potrebno dokumentacijo za igranje poklicnega nogometa v Sloveniji. Na drugi strani pa se poraja vprašanje, s kakšno ekipo se bo dvakratnim državnim prvakov zoperstavil Maribor. Na udarno enajsterico bo zagotovo vplivala torkova tekma v Glasgowu in izdatno slavje po uvrstitvi v Ligo prvakov: ''Priprava na tekmo zaradi širokega kadra nasprotnika niti ni tako problematična, saj so njihovi principi delovanja, ne glede na igralce, ki so na igrišču, podobni. Večinoma gre za avtomatizme v igri, čeprav obstajajo določene razlike pri posameznih profilih igralcev. Osnovne stvari, pretok žoge v fazi napada in način branjenja, pa ostajata enaki ne glede na to, kdo igra,'' je za konec še dodal Elsner.


Tekma med Domžalami in Mariborom, ki jo boste lahko v živo spremljali tudi na naši spletni strani, se bo v Športnem parku Domžale začela v soboto, 30. avgusta ob 20:05. Srečanje bo vodila sodniška trojka Matej Jug (Tolmin), Matej Žunič (Kranj) in Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec). Dodatna pomočnika za vrati bosta Nejc Kajtazović (Kranj) in Marko Podgoršek (Duplje), delo četrtega sodnika pa bo opravljal Rafael Ajdovec (Kranj). Vstopnice si lahko v predprodaji zagotovite v NK Baru, gledalce pa pozivamo, da na tekmo pridejo pravočasno, saj zaradi povečanega obiska pričakujemo gnečo pred vstopom na stadion.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB