FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Maribor 2:0 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2014/2015, 7. KOLO
sobota, 30.08.2014 ob 20:05
Športni park Domžale, 2.500 gledalcev
Strelca: 1:0 Šišić 5', 2:0 Kous 64'

Sodniki:
Matej Jug (Tolmin), Matej Žunič (Kranj), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec). Dodatna pomočnika: Nejc Kajtazović (Kranj), Marko Podgoršek (Duplje). Četrti sodnik: Rafael Ajdovec (Kranj). Delegat: Janko Kodarin (Koper).

Prihod

DOMŽALE MARIBOR
41 Vidmar Nejc 33 Handanović Jasmin
2 Skubic Nejc 4 Šuler Marko
6 Horić Kenan 5 Filipović Željko
7 Požeg Vancaš Rudi 9 Tavares Marcos Morales
19 Maksimović Nemanja 10 Ibraimi Agim
20 Šišić Aladin 14 Mendy Jean-Philippe
23 Parker Joshua Kevin Stanley 22 Vršič Dare
37 Majer Žan 26 Rajčevič Aleksander
64 Janža Erik 28 Viler Mitja
88 Korun Uroš 30 Stojanović Petar
90 Husmani Zeni 70 Mertelj Aleš


1 Milić Dejan 1 Cotman Aljaž
5 Zec Darko 7 Mejač Aleš
26 Aneff Sasha 8 Sallalich Sintayehu
27 Dobrovoljc Gaber 11 Zahovič Luka
31 Ožbolt Alen 21 Dervišević Amir
87 Morel Benjamin 39 Bohar Damjan
92 Kous Žiga 44 Arghus Soares Bordignon

Strelca: 1:0 Šišić 5', 2:0 Kous 64'
Menjave:
Domžale: Šišić - Kous 61', Parker - Aneff 77', Majer - Morel 88'
Maribor: Filipović - Bohar 35', Vršič - Bohar 58', Ibraimi - Sallalich 74'
Rumeni kartoni: Parker 39'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Slobodana Vuka. Veljko Simić zaradi birokratskih ovir še nima pravice nastopa.

90+4. minuta: Glavni sodnik Matej jug je označil konec tekme in Domžalčani nadaljujejo z rekordno serijo brez prejetega gola. Mreža je nedotaknjena že 720 minut.

90. minuta: Četrti sodnik Rafael Ajdovec je označil še tri minute sodnikovega dodatka.

90. minuta: Mariborčani so prišli do kota z leve strani. Po podaji Vilerja je na prvi vratnici odbil Skubic. V neposrednem protinapadu je Husmani priboril prosti strel na levem robu kazenskega prostora.

Pozdrav

88. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Benjamin Morel.

86. minuta: Mariborčani so prišli do kota z desne strani. Po podaji Vilerja je na prvi vratnici odlično odbil Horić.

82. minuta: Zaradi ugovarjanja ob spornih sodniških odločitvah je moral domačo klop zapustiti predstavnik kluba Matej Oražem. Mariborčani so izvajali prosti strel na desni strani polovice Domžal. Po podaji Vilerja je v kazenskem prostoru najvišje skočil Aneff.

81. minuta: Skubic je bil pri žogi na desni strani polovice Maribora. Na kratko je podal do Husmanija, ki je s slabih 30 metrov močno sprožil v dolgi kot. Bil je za las nenatančen.

Zeni Husmani

79. minuta: Mariborčani so prišli do prostega strela globoko na desni strani polovice Domžal. Viler je poizkušal z neposrednim strelom, a je zadel živi zid.

77. minuta: V ekipi Domžal je Joshuo Parkerja zamenjal Sasha Aneff.

74. minuta: V ekipi Maribora je Ibraimija zamenjal Sallalich.

74. minuta: Janža je priboril kot z leve strani. Po podaji Janže je Horić z 10 metrov z glavo meril previsoko.

Žan Majer

71. minuta: Parker je priboril prosti strel na desnem robu kazenskega prostora Maribora. Prosti strel je izvajal Janža, ki je za las meril čez vrata. Nekdo od branilcev Maribora se je žoge dotaknil in Domžalčani so prišli do kota. Po podaji Skubica je bil pred vrati najvišji Handanović.

70. minuta: Domžalčani so s kombinatorno igro izigrali obrambo Maribora na levi strani. Do žoge je prišel Majer, ki je s podobnega položaja kot pred štirimi minutami poizkušal z natančnim strelom v levi kot gostujočega vrata. Bil je za las nenatančen.

66. minuta: Majer se je izkazal z imenitno akcijo na polovici Maribora. Nanizal je tri igralce gostov, potem pa je z močnim strelom meril v zgornji levi kot mariborskih vrat. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Handanović, ki je žogo dvignil čez prečko.

2:0 Kous; 64. minuta: Akcijo po desni strani sta izpeljala Parker in Skubic. Ta je žogo spravil do Kousa, ki je v kazenskem prostoru preigral Rajčevića in mojstrsko zadel zgornji desni kot gostujočih vrat.

Žiga Kous

63. minuta: Nejc Vidmar je vratar z največjim številom minut brez prejetega gola v zgodovini najmočnejše slovenske lige. Presegel je 692 minut nekdanjega vratarja Mure Boška Boškoviča.

61. minuta: V ekipi Domžal je Aladina Šišića zamenjal Žiga Kous.

60. minuta: Mariborčani so prišli do prostega strela z leve strani polovice Domžal. Po podaji Vilerja je z glavo streljal Mendy, a je bil znova odlično postavljen vratar Vidmar, ki je žogo uspešno ujel.

58. minuta: V ekipi Maribora je Vršiča zamenjal Bohar.

Nejc Vidmar

57. minuta: Viler je bil pri žogi globoko na levi strani polovice Domžal. Poslal je odličen predložek pred vrata, kjer je z glavo pod prečko streljal Bohar. Z imenitno obrambo se je izkazal vratar Vidmar, ki je žogo odbil v kot.

55. minuta: Stojanović je pobegnil po desni strani. Poslal je močan predložek pred vrata, kjer Tavares žoge ni najbolje zadel. Na drugi strani pa hiter protinapad Domžal. Izpeljala sta ga Majer in Maksimović, a je bil dovolj hiter Šuler, žogo pa je pokril Handanović.

53. minuta: Husmani je priboril prosti strel na polovici Maribora. Janža je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Maksimović z glavo meril previsoko.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Joshua Parker

45+1. minuta: Četrti sodnik Rafael Ajdovec je označil še minuto dodatka prvega polčasa.

39. minuta: Husmani je slabih 30 metrov od svojih vrat storil prekršek nad Ibraimijem. Prosti strel je izvajal Vršič, ki je v živem zidu v roko zadel Parkerja. Glavni sodnik Jug je dosodil nov prosti strel Mariboru, Parker pa je prejel rumeni karton. Prosti strel s 24 metrov je izvajal Ibraimi, ki je meril v zgornji desni kot domačih vrat. Z odlično obrambo je žogo v kot odbil Vidmar.

35. minuta: V ekipi Maribora je poškodovanega Filipovića zamenjal Bohar.

32. minuta: Požeg Vancaš se je odlično znašel na levi stani sredine igrišča. Prodrl je proti kazenskemu prostoru in z 20 metrov streljal v spodnji desni kot gostujočih vrat. Meril je za las mimo vratnice.

31. minuta: Maksimović je na levi strani polovice Domžal igral z roko. Po predložku Vršiča je žoga zletela z igrišča.

Nemanja Maksimović

22. minuta: Stojanović je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je nevaren predložek pred vrata, kjer je za las zamudil Tavares, žogo pa je zanesljivo pobral vratar Vidmar.

19. minuta: Janža je na desni strani polovice Domžal storil prekršek nad Stojanovićem. Prosti strel je izvajal Vršič, a je na prvi vratnici uspešno odbil Husmani.

14. minuta: Ibraimi je s 25 metrov poizkušal s strelom. Žoga se je odbila visoko v zrak in v kazenskem prostoru prišla do Mendyja. Ta jo je odbil do Tavaresa, ki je s 13 metrov nevarno meril z voleja. Na pravem mestu je bil vratar Vidmar, ki je zadržal žogo v svojih rokah.

10. minuta: Mendy je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je predložek na drugo stran, kjer je bil pri grajenju neuspešen Janža. Vršič je žogo spravil do Tavaresa, ki je znotraj kazenskega prostora močno sprožil. Vratar Vidmar je strel z mrtvega kota odbil, Horić pa je razčistil v kot.

Aladin Šišić

8. minuta: Po poizkusu Ibraimija, ki je meril čez vrata, je na drugi strani do strela s 30 metrov prišel Majer. Meril je za las mimo desne vratnice, Domžalčani pa so prišli do kota.

1:0 Šišić; 5. minuta:
Parker se je v skoku na polovici Maribora bolje znašel od Šulerja. Žogo je podal do Šišića, ki je nekoliko z desne strani z 20 metrov močno meril v dolgi kot. Vratar Handanović je bil prekratek in žoga je končala v mreži.

2. minuta: Domžalčani so odločno začeli tekmo. Predložek z desne strani je pred vrata poslal Skubic, a je bil na pravem mestu vratar Handanović.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.
Domžale - Maribor

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB