FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Lokomotiva Zagreb - Domžale 1:2 (foto)

Nogometaši Domžal so tekmovalni ritem ohranili s prijateljsko tekmo proti zagrebški Lokomotivi. Varovanci Luke Elsnerja so na igrišču na Kajzerici nadaljevali z nizom zmag, saj so četrtouvrščeno ekipo hrvaškega prvenstva premagali z izidom 2:1. Vodilno moštvo slovenske lige je povedlo že v 8. minuti, ko je nesebično podajo Veljka Simića v gol spremenil Matej Podlogar. V 37. minuti sta ista igralca le zamenjala vlogi in srbski novinec v domžalskem dresu se je že na svoji prvi tekmi v rumenem dresu vpisal med strelce. Le dve minuti pozneje je Ricardo znižal zaostanek domačinov, ki do konca tekme niso uspeli priti do izenačenja. Na drugi strani so imeli Domžalčani še nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a so bili prav tako neučinkoviti. Kljub vsemu so se dvakratni slovenski prvaki zasluženo veselili nove zmage.

Veselje

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA
sobota, 06.09.2014 ob 17:00
Igrišče na Kajzerici Zagreb

Strelci: 0:1 Podlogar 8', 0:2 Simić 37', 1:2 Ricardo 39'

LOKOMOTIVA ZAGREB DOMŽALE
12 Sluga Simon 1 Milić Dejan
2 Bartolec Karlo 5 Zec Darko
5 Mrčela Tomislav 6 Horić Kenan
6 Ćalušić Josip 8 Jelar Anže
7 Šoušić Damir 14 Jausseran Nikola
8 Begonja Luka 17 Podlogar Matej
9 Rukavina Ante 20 Šišić Aladin
16 Leko Jerko 26 Aneff Sasha
18 Ricardo 30 Simić Veljko
19 Prenga Herdi 87 Morel Benjamin
21 Marić Mirko 92 Kous Žiga


27 Šarlija Marko 41 Vidmar Nejc
4 Biljan Jakov 2 Skubic Nejc
13 Mrzljak Filip 19 Maksimović Nemanja
14 Miličević Ivan 88 Korun Uroš
16 Tolić Marko 90 Husmani Zeni
17 Čabraja Dejan
20 Mišić Petar
22 Kolar Marko
30 Gržan Šime

Strelci: 0:1 Podlogar 8', 0:2 Simić 37', 1:2 Ricardo 39'
Menjave:
Lokomotiva Zagreb: Marić - Kolar 46', Sluga - Šarlija 46', Rukavina - Čebraja 61', Leko - Biljan 67', Prenga - Mrzljak 69', Begonja - Gržan 82'
Domžale: Horić - Korun 46', Simić - Husmani 54', Milić - Vidmar 61', Jausseran - Maksimović 71'
Rumeni kartoni: Leko 67', Husmani 75', Ćalušić 75', Bartolec 77'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi poškodbe ni Slobodana Vuka. Reprezentančne obveznosti imajo Žan Majer, Rudi Požeg Vancaš, Gaber Dobrovoljc, Erik Janža, Joshua Parker in Alen Ožbolt. Francoz Nikola Jausseran je na preizkušnji. Kapetanski trak je na roki Kenana Horiča.

90+3. minuta: Glavni sodnik je označil konec tekme.

82. minuta: V ekipi Lokomotive je Begonjo zamenjal Gržan.

79. minuta: Lokomotiva je prišla do kota z leve strani. Na prvi vratnici je z glavo uspešno odbil Korun.

Uroš Korun

77. minuta: Zaradi prekrška nad Benjaminom Morelom je rumeni karton prejel Bartolec.

76. minuta: Domžalčani so prišli do novega zaključnega strela. Z desne strani je poizkušal Kous, a je bil na golovi črti zanesljiv Šarlija.

75. minuta: Zaradi prekrška nad Nemanjo Maksimovićem je rumeni karton prejel Ćalušić.

75. minuta: Zaradi prekrška nad Mišićem je rumeni karton prejel Zeni Husmani.

Benjamin Morel

71. minuta: V ekipi Domžal je Nikolaja Jausserana zamenjal Nemanja Maksimović

71. minuta: Jelar je priboril kot z leve strani. Po podaji Morela je bil pred vrati najvišji vratar Šarlija.

69. minuta: V ekipi Lokomotive je Prengo zamenjal Mrzljak.

67. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad treh proti enemu. Jelar je podal do Husmanija, ki je na desni strani našel Šišića. Ta je močno sprožil na prvo vratnico. Z odlično obrambo je žogo v kot odbil Šarlija. Zaradi prekrška nad Jelarjem je rumeni karton prejel Leko.

Anže Jelar

65. minuta: Domžalčani so imeli dolgo časa žogo v svoji posesti. Akcijo je s strelom z 20 metrov zaključil Aneff, ki je z voleja meril mimo desne vratnice.

63. minuta: Lokomotiva je prišla do kota z leve strani. Po podaji Mišića je na prvi vratnici uspešno odbil Korun.

61. minuta: V ekipi Domžal je Dejana Milića zamenjal Nejc Vidmar. V ekipi Lokomotive je Rukavino zamenjal Čebraja.

60. minuta: Domačini so z visoko podajo za branilci Domžal našli Kolarja, ki je z 10 metrov poizkušal z lob udarcem. Vratar Milić je z odlično obrambo žogo zadržal v svojih rokah.

Zeni Husmani

58. minuta: Domžalčani so izigrali obrambo Lokomotive na desni strani. Šišić je v kazenskem prostoru našel Aneffa, ki je preigral tri branilce domačih. Z 11 metrov je streljal, a je vratar Šarlija žogo odbil do Husmanija, ki je z 12 metrov meril mimo desne vratnice.

54. minuta: V ekipi Domžal je Veljka Simića zamenjal Zeni Husmani.

52. minuta: Zec je na levi strani lepo našel Simića, ki je priboril kot. Po podaji Morela je tik pred golovo črto odbil vratar Šarlija. Morel je znova izvajal kot, tokrat je Šarlija žogo ujel.

48. minuta: Lokomotiva je odločno začela drugi polčas. Kolar je pobegnil obrambi Domžal na desni strani. Poizkušal je z močnim strelom, a je v zadnjem trenutku dobro blokiral Korun. Vratar Milić je bil zanesljiv.

Polčas

47. minuta: Lokomotiva je prišla do kota z leve strani. Po podaji Mišića je na prvi vratnici odbil Jelar.

46. minuta: V ekipi Domžal je Kenana Horića zamenjal Uroš Korun, ki je prevzel tudi kapetanski trak. V ekipi Lokomotive sta Slugo in Marića zamenjala Šarlija in Kolar. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

45+1. minuta: Po kotu Domžalčanov so gostje storili prekršek, glavni sodnik pa je označil konec prvega polčasa.

45. minuta: Domžalčani so odlično kombinirali na levi strani polovice Lokomotive. Podlogar je podal do Simića, ki je žogo namestil Aneffu. Ta je odlično meril v zgornji levi kot domačih vrat, a je s konicami prstov žogo v kot odbil vratar Sluga.

Veljko Simić

1:2 Ricardo; 39. minuta:
Lokomotiva je izigrala obrambo Domžal na levi strani. Po močni podaji Bartolca pred vrata je do žoge prišel Ricardo, ki je z 12 metrov natančno meril pod prečko.

0:2 Simić; 37. minuta:
Domžalčani so izpeljali odlično akcijo po desni strani. Kous je odigral dvojno podajo z Aneffom in z visoko podajo zaposlil Šišića. Ta je žogo poslal v kazenski prostor do Podlogarja, ki je podaljšal do Simića. Ta je žogo iz neposredne bližine pospravil v prazno mrežo.

30. minuta: Lokomotiva je zapretila z razdalje. S strelom s 25 metrov je poizkušal Marić, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Domači so dobili kot, a so se po podaji Šaušića Domžalčani ubranili.

29. minuta: Morel je 25 metrov od svojih vrat storil prekršek nad Šoušićem. Prosti strel je izvedel Leko, ki je v živem zidu zadel Horića.

Aladin Šišić

28. minuta: Simić je priboril prosti strel na levi strani polovice Lokomotive. Morel je nevarno podal na prvo vratnico, kjer je za las zamudil Podlogar. Vratar Sluga je bil zanesljiv.

26. minuta: Šoušić je med branilci Domžal našel Rukavino, ki je z vrha kazenskega prostora poizkušal z lob udarcem. Meril je nenatančno.

24. minuta: Horić je prišel do žoge na svoji polovici. Prodrl je proti sredini, kjer je podal do Simića, ki je preigral zadnjega branilca Lokomotive. Prišel je sam pred vratarja Slugo, ki je strel srbskega nogometaša z odlično obrambo odbil.

19. minuta: Šoušić je z visoko podajo za obrambo Domžal iskal Bartolca. Tik pred bočnim branilcem Lokomotive je žogo pokril vratar Milić.

Matej Podlogar

14. minuta: Simić je na levi strani priboril prvi kot za Domžale. Po podaji Morela je na prvi vratnici z glavo odbil Leko.

0:1 Podlogar; 8. minuta:
Zec je z dolgo diagonalno podajo na levem krilnem položaju našel Simića, ki je z odličnim sprejemom prišel sam pred vratarja Slugo. Srbski novinec je nesebično podal v sredino do osamljenega Podlogarja, ki je le še potisnil žogo v prazno mrežo.

5. minuta: Lokomotiva je prišla do prvega kota z leve strani. Po predložku Šoušića je pred vrati do strela z glavo prišel Mrčela, ki je meril previsoko.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Lokomotive.

Pozdrav

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB