FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

SK Austria Klagenfurt - Domžale 1:0

Nogometaši Domžal so v nedeljo odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom nove sezone državnega prvenstva. Gostovali so v avstrijskem kraju Schifling, kjer so se pomerili s klubom SK Austria Klagenfurt. Ob visokih temperaturah je na majhnem ter počasnem igrišču odločitev o zmagovalcu padla v 50. minuti, ko je s prostega strela mojstrsko zadel kapetan domačih Pollinger. Trener Domžal Stevan Mojsilović na igrišče ni poslal najmočnejše ekipe, saj sta Saša Aleksander Živec in Darko Zec dobila priložnost za oddih, preostali pa se ubadajo s poškodbami.

Jaka Ihbeisheh

Mednarodna prijateljska tekma
Sportzentrum Askö Schifling am See, 200 gledalcev
Nedelja, 08.07.2012
SK Austria Klagenfurt – Domžale 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Pollinger 50'


SK Austria Klagenfurt: Schenk (Heindl 65'), Mpaka, Pusztai (Leininger 65'), Eder (Akoto 60'), Rasswalder, Erkinger, Hüttenbrenner, Pollinger, Sahanek, Triplat, Tazemeta.
Od 68. minute so domači zaigrali s povsem novo ekipo, imen igralcev pa žal nismo uspeli pridobiti.

Domžale:  Vjekoslav Andrić (Nejc Vidmar 46'), Jaka Ihbeisheh, Uroš Korun, Darko Topić, Žiga Kous, Mato Šimunović (Nejc Skubic 46'), Aleks Pihler (Zeni Husmani 46'), Jure Škafar, Dejan Gerić (Slobodan Dinčić 46'), Goran Vuk, Jernej Papež (Rudi Požeg Vancaš 46').


4. minuta: Prosti strel Avstrijcev na levi strani. V kazenski prostor je žogo poslal Pollinger. Na drugi vratnici je z glavo Pusztai streljal meter čez prečko.

11. minuta: Domači so napadali po levi strani. Rasswalder je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je z desetih metrov z glavo nekoliko previsoko streljal Sahanek.

26. minuta: Avstrijci so izvajali kot z desne strani. Žoga je prišla na vrh kazenskega prostora, kjer je do strela prišel Triplat. Njegov diagonalni poizkus je zletel za las čez gol Domžal.

31. minuta: Ihbeisheh je priboril prosti strel na levi strani. Odlično podajo je na drugo vratnico poslal Škafar. 10 metrov od vrat je z glavo poizkušal Korun, ki je meril za las mimo leve vratnice.

34. minuta: Po odmoru zaradi visokih temperatur so Domžalčani zaigrali veliko bolje. Škafar je 30 metrov od vrat prišel do strela. Na pravem mestu je bil vratar Schenk.

35. minuta: Vuk je na levem robu kazenskega prostora priboril prosti strel. Škafar je ostro podal na prvo vratnico, kjer je Topić z glavo streljal za las nenatančno.

41. minuta: Škafar je storil prekršek na levi strani polovice Domžal. Triplat je s 25-tih metrov poizkušal z neposrednim strelom, a je meril čez gol.

45. minuta: Šimunović je potegnil po sredini igrišča in pripravil prosti strel 30 metrov od domačih vrat. Močno je po žogi udaril Korun, ki pa je meril previsoko.

1:0 Pollinger, 50. minuta: Požeg Vancaš je 25 metrov od vrat storil prekršek nad Pollingerjem. Isti igralec je odlično izvedel prosti strel in zadel zgornji levi kot nemočnega vratarja Vidmarja.

54. minuta: Dinčić je priboril prosti strel na desni strani. Škafar je poslal nevaren predložek v kazenski prostor, kjer se je v gneči ponovno na tleh znašel Dinčić, vendar se glavna sodnica srečanja ni odločila za najstrožjo kazen.

57. minuta: Avstrijci so prišli do prostega strela na desni strani polovice Domžal. Pollinger je poslal nevaren predložek na drugo vratnico, kjer je mimo gola sprožil Pusztai.

64. minuta: Vuk je priboril prosti strel na desni strani polovice Austrie. Škafar je poslal predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je do strela z glavo prišel Dinčić. Meril je nekoliko previsoko.

65. minuta: Avstrijci so uspešno prodirali po levi strani. Poslali so predložek na prvo vratnico, kjer je Tazemeta z glavo streljal čez gol.

75. minuta: Po drugem odmoru zaradi visokih temperatur so Domžalčani ponovno zaigrali odločneje. Škafar je na levi strani zaposlil Požega Vancaša, ki je z vrha kazenskega prostora močno sprožil. Vratar Heindlje z veliko težavami žogo odbil predse. Blizu nje je bil Dinčić, ki ga je eden od branilcev Austrie potegnil za dres, vendar glavna sodnica znova ni dosodila enajstmetrovke.

77. minuta: Domžalčani so ponovno izigrali obrambo Avstrijcev. Z dolgo žogo so zaposlili Požega Vancaša, ki je bil sam pred domačim vratarjem. Uspešno ga je tudi obšel, ko ga je zaustavila stranska sodnica, ki je povsem napačno dosodila prepovedan položaj, saj je igralec Domžal pritekel iz ozadja. Že v naslednjem napadu je ponovno do zaključka prišel Požeg Vancaš, ki je z vrha kazenskega prostora meril mimo leve vratnice.

79. minuta: Domžalčani so ponovno prišli do zaključnega strela. Tokrat je s 25-tih metrov poizkušal Dinčić, ki je meril preveč po sredini gola.

82. minuta: Domžalčani napadajo z vseh strani, vendar do tega trenutka še niso uspeli zatresti mreže Avstrijcev. Požeg Vancaš je na levi strani preigral celotno obrambo domačih, podal mimo vratarja pred gol, a so bili domači branilci prvi pri žogi.

85. minuta: Domžalčani so s hitro kombinacijo podaj prišli do zaključnega strela s 25-tih metrov. Močno je sprožil Husmani, a se je z odlično obrambo izkazal Heindl. Po kotu Domžalčanov je do strela ponovno prišel Husmani, ki je tokrat sprožil za las mimo desne vratnice.

87. minuta: Škafar je izvajal kot z leve strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je Korun z glavo vrnil žogo na nasprotno stran gola. Tam je bil Dinčić, ki je iz neposredne bližine žogo preusmeril čez domači gol.

90+5. minuta: Po slabih petih minutah sodnikovega dodatka se je tekma končala in Domžalčani kljub zaključni ofenzivi niso uspeli zadeti za izenačenje.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO