Vrača se Šimunović, novinec je MajerSimunovic prvak12

Avstrijec Mato Šimunović je v domžalskem dresu odigral 31 prvenstvenih tekem in dosegel dva gola. 26-letni kreativni zvezni igralec je podpisal dveletno pogodbo: "Mato se po izkušnji na Cipru in v Kazahstanu vrača nazaj v Domžale. Vsekakor se je njegova odsotnost v zadnjem letu poznala in vesel sem, da smo se dogovorili za vnovično sodelovanje. Ekipa, ki jo sestavljamo in uigravamo, potrebuje igralca njegovega kova, torej nekoga, ki bo lahko veliko pretekel, obenem pa je tehnično dobro podkovan. Tudi motiv na strani igralca je visok, kar povečuje možnosti za skupni uspeh," je ob vrnitvi igralca, rojenega v Banja Luki, povedal športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem.

OrazemM prvak1

Slednji je uspel v klub zvabiti tudi nekdanjega igralca Aluminija Žana Majerja, ki bo čez točno mesec dni praznoval svoj 20. rojstni dan. Zvezni igralec je v minuli sezoni druge slovenske lige za moštvo iz Kidričevega zaigral na devetih tekmah, Domžalam pa je zvestobo obljubil do poletja 2015: "Žan je bil želja našega trenerja in do sedaj je njegovo zaupanje upravičil. Povečal bo konkurenco v zvezni vrsti, kjer smo doživeli kar nekaj odhodov. Do sedaj je vsekakor nakazal, da bo resen kandidat za začetno enajsterico,'' je o novincu dejal prvi kadrovik domžalskega kluba. Majer je s svojimi novimi soigralci že odigral prijateljsko tekmo proti Ihanu. Na igrišču je prebil celoten drugi polčas in po podaji Rudija Požega Vancaša dosegel tudi gol za izenačenje na 1:1.

Papez ih

Tretja novost na kadrovskem področju pa prihaja iz domačih vrst. Krilni napadalec Jernej Papež je podpisal prvo poklicno pogodbo z Nogometnim klubom Domžale: "Jernej je lani tudi v članskem moštvu dokazal, da ima velik talent. Skupaj s kolegi iz mladinske ekipe so že začeli trenirati s prvim moštvom in bodo enakovredno kandidirali za mesta v postavi. Ker imajo mnogi še vedno pravico nastopa za mladinsko ekipo, bomo v letošnji sezoni še bolj povezali delo mladinske in članske ekipe. Tako bomo poskušali fantom zagotoviti optimalno minutažo, obenem pa bodo na voljo trenerjema obeh selekcij, kar je za njihov igralski razvoj najboljša možna opcija," je pojasnil Matej Oražem, ki je z Jernejem Papežem podpisal štiriletno pogodbo. 18-letnik je v minuli sezoni v Prvi ligi SI nastopil petkrat, dosegel pa je tudi en gol.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO