FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Matic Črnic prestopil v Rijeko

Nogometni klub Domžale in Nogometni klub Rijeka sta uskladila vse potrebne podrobnosti za prestop Matica Črnica v ekipo, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. 24-letni krilni napadalec, ki si je z odličnimi igrami v letošnjem koledarskem letu priboril tudi status standardnega reprezentanta, Domžale zapušča po letu in pol.

Matic Črnic

Nekdanji član Maribora, ki je pred prihodom ob Kamniško Bistrico igral za drugo ekipo vijoličastih v tretji ligi sever, je v rumenem dresu doživel popoln preporod. Na 55 tekmah v vseh tekmovanjih je dosegel 16 golov, v letošnji sezoni pa je zablestel predvsem na domačem obračunu proti West Ham Unitedu, na katerem je zabil oba gola svoje ekipe. Po omenjeni tekmi se je zanimanje za njegove usluge močno povečalo, a Štajerec se je na koncu odločil za hrvaškega podprvaka: ''Kljub temu, da smo si želeli Matica obdržati v svoji sredini, po letošnjem poletju to realno ni bilo več možno. Skupaj smo dosegli nekaj res izjemnih stvari in za to se moramo Maticu iskreno zahvaliti. Zanimanja zanj in tudi ponudb ni manjkalo, vendar smo na koncu ostali zvesti svojim načelom in upoštevali željo igralca po prestopu na Hrvaško,'' je o sklenjenem dogovoru povedal športni direktor Matej Oražem.

Matic Črnic

Po Kenanu Horiću in Dejanu Trajkovskemu je Matic Črnic tretji od standardnih članov prvega moštva, ki je v poletnem prestopnem roku zapustil Domžale. Medtem ko je vrzel po odhodu kapetana zapolnil Denis Halilović, za ostala dva dvakratni državni prvaki še iščejo prave zamenjave: ''Odšla sta dva reprezentanta in takšne odhode je izjemno zahtevno pokriti, saj si enakovrstnih zamenjav enostavno ne moremo privoščiti. Na žalost je vedno tako, da odidejo zgolj najboljši, vendar tudi pred letom in pol, ko sta Matic in Dejan prišla v klub, smo bili v podobni situaciji. Enako velja za vsak prestopni rok v zadnjih dveh letih, kar je davek uspeha na igrišču. Ves čas namenjamo sestavljanju mozaika za tekočo sezono in nekaj časa še imamo. Prepričan sem, da bomo v naših prizadevanjih uspešni.'' Je zaključil prvi kadrovik dvakratnih slovenskih prvakov.

Matic Črnic

Domžalčane že danes čaka tekma sedmega kola Prve lige Telekom Slovenije, zadnja pred prvim reprezentančnim odmorom v sezoni. V derbiju drugo in tretjeuvrščenih ekip bodo ob 20:15 gostovali pri Gorici.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB